ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Τι συμβαίνει με τον Παναγιώτη Σταυρακάρα και δεν «πατάει» στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου αλλά και της Οικονομικής Επιτροπής;

Λογικό είναι να θέλει τον «σεβασμό» του κόσμου ο κύριος Τσέπελης, αφού γνωρίζει ποια είναι η άποψη της μεγάλης πλειοψηφίας του Ξανθιώτικου λαού για το πρόσωπό του. Μόνο που αυτός για να επιτευχτεί θα πρέπει να αποδείξει ότι και ο ίδιος … «άλλαξε!» Με την επιλογή όμως του Φανουράκη, το εντελώς αντίθετο απέδειξε!
ΑΛΕΚΤΩΡ 

*Ποιος θα  το περίμενε ότι ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και πρασίνου Σιαμπάν Μπαντάκ, στέλεχος του Τουρκικού Κόμματος DEB θα έφτανε στο σημείο σήμερα να…πλύνει λόγω Ευζώνων και Παυλόπουλου, τον πεζόδρομο της οδού Δαγκλή! Ούτε ο ίδιος φαντάζομαι…

…..

*Ιδού και η ενημέρωση άλλωστε που μας έκανε ο ίδιος:

«Σας ενημερώνουμε ότι, την Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2019, κατά τις ώρες 06:00  έως 09:00   θα πραγματοποιηθούνεργασίες πλυσίματος στον πεζόδρομο επί της οδού Δαγκλή.

Παρακαλούμε για την κατανόηση των καταστηματαρχών.

Ο Αντιδήμαρχος

Καθαριότητας και Πρασίνου

Σιαμπάν Μπαντάκ»

Και σ’ ανώτερα Σιαμπάν!

…..

*Συνεδρίασε χθες η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ξάνθης  υπό την Προεδρία των Φανουράκη-Τσέπελη αλλά η είδηση βγήκε αλλού!

Στην συνεχιζόμενη 3η απουσία αν δεν κάνω λάθος, του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Σάββα Μελισσόπουλου, Πάνου Σταυρακάρα!

Ο οποίος επικαλείται από τη μια την εγκυμοσύνη της αγαπημένης του κι από την άλλη την δουλειά του1

(σ.σ. Κάποιοι διαδίδουν πάντως από τώρα ότι επίκειται μελλοντική παραίτηση….Αλήθεια ή ψέματα, θα φανεί μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2019.)

….

*Αλλάζω θέμα. Δεν είναι μόνο στο Δήμο Ξάνθης όπου σύσσωμη η αντιπολίτευση ξεσηκώθηκε για τις αντισυνταγματικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για την υποτιθέμενη ..αΚυβερνησία των Δήμων!

….

*Σε σοβαρές καταγγελίες σε βάρος της αντιπολίτευσης στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου προχώρησε χθες ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνικού Ινστιτούτου Έρευνας και Ανάπτυξης. Αναφερόμενος στις παρενέργειες της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση είπε πως αυτές αποτυπώνονται σε όλο τους το μεγαλείο στο δήμο του όπου βιώνουμε, όπως είπε, ένα θέατρο του παραλόγου.

….

*Ο Μανδαλιανός κατήγγειλε ότι του ετέθησαν εκβιαστικοί όροι προκειμένου να προχωρήσει σε συμφωνίες και ανταλλάγματα κάτω από το τραπέζι και επειδή αρνήθηκε, η αντιπολίτευση (κάποιες συγκεκριμένες παρατάξεις) τώρα τον εκδικείται. Μίλησε για ανίερες συμμαχίες καθώς, όπως είπε, έχουν συμπήξει μέτωπο εναντίον του, άνθρωποι οι οποίοι μέχρι και πριν από λίγο καιρό, ήταν ορκισμένοι εχθροί.

(σ.σ. Λίγο πολύ όλα αυτά δεν σας φαίνονται…γνωστά κι εδώ στη Ξάνθη;)

….

*Ενδιαφέρουσα είδηση: Συγκέντρωση είχαν η AHEPA Ξάνθης στο κτήμα Βουρβουκέλη όπου μέσα σε ένα φιλόξενο περιβάλλον έγινε και μια παρουσίαση από τον Γιώργο Βουρβουκέλη σχετικά με τα κρασιά του κτήματος. Μάλιστα στην εκδήλωση, ο πρώην πρόεδρος Μυλωνάς Γεώργιος κέρδισε τα συγχαρητήρια του κυβερνήτη Ελλάδος Στάθη Κεφαλίδη για το πιο πετυχημένο συνέδριο AHEPA που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη το 2018!

-Μπράβο Γιώργο!

*Ειλικρινά μπερδεύτηκα χθες στη συνεδρίαση της Οικονομικής  Επιτροπής Δήμου Ξάνθης, όπου ενώ υποτίθεται προέδρευε ο Μανώλης Τσέπελης, ρωτούσαν τα μέλη τον Πρόεδρο και Δήμαρχο της πόλης και απαντούσε ο…Φανουράκης!

Απορώ πως οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης (Δημαρχόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Γιάννης Παπαχρόνης) άφηναν τον Φανουράκη να απαντάει για τον…Τσέπελη και δεν του έκοψαν ευθύς εξ’ αρχής το «βήχα»!

-Παράγινε πιά…

……

*Το 7ο  Γυμνάσιο Ξάνθης, στο πλαίσιο του σχεδίου με τίτλο “A school for future ” το οποίο εντάσσεται στη δράση ΚΑ229 του προγράμματος ERASMUS+, έχει την χαρά και την τιμή να υποδέχεται στην Ξάνθη, από τις 30 Σεπτεμβρίου ως τις 4  Οκτωβρίου 2019, 17 μαθητές και 14 εκπαιδευτικούς από την Τουρκία, την Πορτογαλία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

….

*Αναλυτικότερα: Για μια ολόκληρη εβδομάδα, μαθητές και εκπαιδευτικοί από τις παραπάνω χώρες, μαζί με την  ομάδα ERASMUS+ του σχολείου μας, θα παρακολουθήσουν πρωτότυπα βιωματικά εργαστήρια και καλλιτεχνικές δράσεις.

Παράλληλα, θα παρουσιάσουν τις δράσεις και τις  εργασίες πάνω στις οποίες εργάστηκαν οι ομάδες κατά το προηγούμενο διάστημα. Τέλος, θα παρακολουθήσουν  ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και θα ξεναγηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων, στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, θα επισκεφτούν το σπήλαιο της Αλιστράτης και θα περπατήσουν στα γραφικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης.

…..

*Οι μαθητές από την Τουρκία, την Πορτογαλία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία θα φιλοξενούνται σε σπίτια μαθητών του σχολείου μας. Με τον τρόπο αυτόν, θα έρθουν σε επαφή,  με τον ελληνικό τρόπο ζωής και την ελληνική καθημερινότητα αναφέρει το 7ο Γυμνάσιο Ξάνθης.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ