ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Απογοητευτικός ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος στην χθεσινή Οικονομική Επιτροπή

Τι συμβαίνει με τον Παναγιώτη Σταυρακάρα και δεν «πατάει» στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου αλλά και της Οικονομικής Επιτροπής; Μήπως οδεύει προς…παραίτηση; Ή άλλος είναι ο λόγος;

*Απίστευτα κουραστικός δυστυχώς και χθες ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος στην Οικονομική Επιτροπή. Απογοητευτικός θα έλεγα…! Μήπως λέει πολλά και τελικά…χάνει τη «μετάφραση»!

Και το κακό είναι ότι δεν το καταλαβαίνει κιόλας! Κρίμα…Θέλουμε να τον βοηθήσουμε, αλλά δυστυχώς δεν βοηθάει αυτός τον εαυτό του!

…….

*H Ε.Ε. επενδύει πάνω από 117 εκατ. ευρώ σε 39 βασικά έργα στον τομέα των μεταφορών, τα οποία θα συμβάλουν στην κατασκευή ελλιπών συνδέσεων σε ολόκληρη την ήπειρο, δίνοντας παράλληλα έμφαση σε βιώσιμους τρόπους μεταφοράς.

Στόχος όπως επισημαίνεται είναι τα έργα να μειώσουν τον θόρυβο που προκαλείται από τις εμπορευματικές αμαξοστοιχίες, να αναπτύξουν και θα βελτιώσουν τις διασυνοριακές σιδηροδρομικές συνδέσεις και να αναβαθμίσουν τις υποδομές ζωτικής σημασίας στους λιμένες.

….

*Ένα από τα έργα που επελέγησαν για χρηματοδότηση από την Ένωση ύψους 1,4 εκατ. ευρώ είναι η σιδηροδρομική γραμμή Πυθίου-Ορμενίου στο βόρειο άκρο της Ελλάδας, η οποία συνδέει το Αιγαίο με τον Εύξεινο Πόντο.

Το έργο αυτό καλύπτει μελέτες μηχανικού για την αναβάθμιση της υφιστάμενης γραμμής και για τη στρώση δεύτερης γραμμής. Η βελτίωση των εμπορευματικών μεταφορών με τη Βουλγαρία και την Τουρκία θα είναι το κύριο αναμενόμενο όφελος.

….

*Ο Κωνσταντίνος Μπούρας, εκλεγμένος εκπρόσωπος του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του ΤΕΕ στην Κεντρική Αντιπροσωπεία Ελλάδας, συμμετέχει από την περασμένη Παρασκευή 27/09/2019 στην Διοικούσα Επιτροπή του Κεντρικού ΤΕΕ.

Διανύει την δεύτερη θητεία του ως εκπρόσωπος του ΤΕΕ Θράκης στην Κεντρική Αντιπροσωπεία (2013-2016 και 2016-2019) με τον συνδυασμό της ΔΚΜ – Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών με επικεφαλής τον νυν Πρόεδρο του ΤΕΕ Γεώργιο Στασινό.

…..

*Σημειώνεται πως είναι ο πρώτος εκπρόσωπος του ΤΕΕ Θράκης που λαμβάνει μέρος στην σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος τουλάχιστον για τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια.

Ο Κωνσταντίνος Μπούρας κατάγεται από την Κομοτηνή, είναι διπλωματούχος Μηχανικός Περιβάλλοντος και διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο διατμηματικό Πρόγραμμά Τεχνο-Οικονομικά Συστήματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Εργάζεται ως σύμβουλος μελετητής σε εταιρείες και επιχειρήσεις στον τομέα του περιβάλλοντος και της ενέργειας.

…….

*Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας ΑΚΚΕΛ είναι το μοναδικό κόμμα που δεν έχει έδρα στην Αθήνα και το γεγονός ότι η έδρα του βρίσκεται στην Θράκη, το καθιστά ίσως περισσότερο ευαίσθητο στα θέματα της περιοχής και ιδιαίτερα στην προσπάθεια επιβολής της κυριαρχίας των καναδικών χρυσωρυχείων της Eldorado και όλων των συμφερόντων γύρω από αυτήν.

Σε αυτή την περίπτωση το ΑΚKΕΛ διατρανώνει την έντονη και απόλυτη αντίθεσή του στην υποτιθέμενη επένδυση εξόρυξης χρυσού, όπως αυτή παρουσιάζεται από την εν λόγω εταιρεία και διατρανώνει επίσης την αντίθεσή του στις εκβιαστικές και εκφοβιστικές μεθόδους επιβολής της παράδοσης του Εθνικού Πλούτου σε ξένα χέρια τα οποία θα καταστρέψουν την περιοχή.

*Το ΑΚΚΕΛ τονίζει ότι η διαδικασία παραχώρησης των κοιτασμάτων χρυσού προς εξόρυξη αποτελεί ενέργεια πώλησης κλεμμένου πλούτου του ελληνικού λαού και η αγορά από τον υποτιθέμενο «επενδυτή» αποτελεί πράξη κλεπταποδοχής. Δεν ξεχνούμε επίσης ότι και σε αυτή την περίπτωση, όπως στην περίπτωση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με την εκβιαστική παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ, είχαμε πάλι απαράδεκτες πιέσεις στο παρελθόν, αυτή τη φορά του πρέσβη του Καναδά ο οποίος λειτούργησε ως κοινός πλασιέ της Eldorado.

………

*Με αφορμή τη “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας” και τον “Στρατηγικό Διάλογο” μεταξύ ΗΠΑ – Ελλάδας η Επιτροπή Ειρήνης Ξάνθης καλεί τα Σωματεία των εργαζομένων, τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τους Συλλόγους Γυναικών, Γονέων και άλλους φορείς της πόλης μας σε σύσκεψη το απόγευμα της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της Ξάνθης, εν’ όψει της κινητοποίησης στην Αλεξανδρούπολη την Παρασκευή στις 7 μ.μ. μπροστά στο δημαρχείο της πόλης.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Δεν ψήφισαν κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξάνθης οι εκπρόσωποι της δημοτικής παράταξης ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ Μπάμπης Δημαρχόπουλος και Κυριάκος Παπαδόπουλος θέμα που έφερε εκτός ημερήσιας διάταξης νέο «ταξιδάκι» της κυρίας Χατζογλίδου, αυτήν τη φορά στις…Βρυξέλες με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Γιάννη Μπούτο. Ο λόγος; Το θέμα έπρεπε να περάσει πρώτα από το δημοτικό συμβούλιο αλλά καταλαβαίνουν από τέτοια Τσέπελης, Φανουράκης, Ζερενίδης κλπ

Γιατί βιάζονταν τόσο πολύ; Μα γιατί το ταξίδι είχε προγραμματιστεί για τις…6 Οκτωβρίου! Οπότε πάνε τελικά στις Βρυξέλες με την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής. Νόμιμο ή όχι; Ο χρόνος θα δείξει!

Η ΚΑΤΙΝΑ