ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ: ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Γ.Ν. ΞΑΝΘΗΣ

«Σοβαρός ο κίνδυνος για τη λειτουργία του Γεν. Νοσοκομείου Ξάνθης..» καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Γεν. Νοσοκομείου Ξάνθης με ανακοίνωση που έστειλε στα ΜΜΕ ενώ σήμερα στις 12 το μεσημέρι τα μέλη προέβησαν σε διαμαρτυρία στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

Οι ελλείψεις είναι μάλιστα τόσο μεγάλες τόσο στο Ιατρικό όσο και στο Νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα δεκάδες ασθενείς να μετακινούνται στα νοσοκομεία των όμορων Νομών αναφέρουν χαρακτηριστικά.

ΙΔΟΥ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗ

Εδώ και καιρό παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις Ιατρικού προσωπικού με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα με κλείσιμο κλινικές του Νοσοκομείου. Η Ουρολογική κλινική εφημερεύει λιγότερες από τις μισές μέρες του μήνα με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασθενών που αναγκάζονται να μεταβούν σε όμορους νομούς προκειμένου να εξεταστούν. Δυστυχώς κάτι τέτοιο σύντομα θα ισχύει και για την Ορθοπεδική κλινική λόγω παραίτησης του Διευθυντή και άλλου Ιατρού της κλινικής. Υπάρχουν μεγάλα κενά σε Ιατρικό προσωπικό κάτι που έχει ως συνέπεια οι εναπομείναντες Ιατροί να έχουν φτάσει σε όρια εξάντλησης λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας. Προκηρύξεις για πλήρωση θέσεων Ιατρών καθίστανται άγονες και πολλά τμήματα δουλεύουν μόνο με επικουρικούς Ιατρούς.

Διεκδικούμε πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου με μόνιμους Ιατρούς και λοιπό προσωπικό όπως Νοσηλευτές και Τραυματιοφορείς που εργάζονται στα πρόθυρα της επαγγελματικής εξουθένωσης. Επίσης διεκδικούμε την μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού του οποίου οι συμβάσεις λήγουν σε λίγους μήνες.

Συνάδελφοι, να δώσουμε όλοι δυναμικό παρόν την Τετάρτη 2 Οκτώβρη στις 12:00μμ στην είσοδο του Νοσοκομείου για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα!!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Του Σωματείου Εργαζομένων Γεν. Νοσοκομείου Ξάνθης

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΘΕΟΔΩΡΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ