ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΕΒΕ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ FLAMINGO: Να μην λειτουργήσετε τα καταστήματά σας την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου

Κοινή Επιστολή ΟΕΒΕ και Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης προς την Διεύθυνση του Εμπορικού Κέντρου Flamingo να κλείσει την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου για τα 100 χρόνια ελευθέρια της πόλης της Ξάνθης.

Την επιστολή έσπευσαν να συνυπογράψουν τόσο το Επιμελητήριο Ξάνθης όσο και ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης.

Στην Κοινή Επιστολή τους ΟΕΒΕ και Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης προς την Διεύθυνση του Εμπορικού Κέντρου Flamingo αναφέρουν τα παρακάτω:

Σε λίγες ημέρες η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, γιορτάζει την επέτειο της απελευθέρωσης της, όπως κάθε χρόνο, στις 4 Οκτωβρίου και για τον σκοπό αυτό η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί επίσημα ως αργία.

Επειδή το εμπορικό κέντρο Φλαμίνγκο βρίσκεται εκτός ορίων του Μητροπολιτικού Δήμου αλλά στην ευρύτερη Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, γνωρίζουμε ότι δεν ακολουθεί τις αργίες της και τα καταστήματα που εδρεύουν σ’ αυτό παραμένουν ανοικτά. Ωστόσο θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι φέτος είναι μια ξεχωριστή χρονιά καθώς συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την λυτρωτική εκείνη μέρα και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα έχουν πανηγυρική χροιά ενώ παράλληλα θα παραβρεθούν σημαντικά πρόσωπα της πολιτικής μας ζωής όπως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μαζί με τη προεδρική φρουρά που θα συμμετέχει και στις εκδηλώσεις.

Ως εκ τούτου σας απευθύνουμε θερμή έκκληση, για αυτή τη χρονιά, κατ’ εξαίρεση να μην λειτουργήσετε τα καταστήματα σας σε ένδειξη σεβασμού προς τα υψηλά πρόσωπα που θα αποδώσουν τιμές με τη παρουσία τους στους ηρωικούς πεσόντες εκείνων των αγώνων αλλά και στη πόλη μας γενικότερα.

Αντιλαμβανόμαστε και συμμεριζόμαστε, ως συνάδελφοι, το κόστος αυτής της συμβολής αλλά πιστεύουμε κι ευελπιστούμε ότι θα κατανοήσετε το ύφος του λόγου μας και θα αποδεχθείτε τη παράκληση μας για μια και μοναδική φορά, γεγονός άλλωστε που συμβαίνει μια φορά στα εκατό χρόνια και με παρουσίες τόσο σημαντικές για το τόπο.

Με εκτίμηση

Για την Ο.Ε.Β.Ε Ξάνθης

Η Πρόεδρος

Τσιακίρογλου Μαρία

Για τον Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης

Ο Πρόεδρος

Μίλκογλου Ευθύμιος