ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΑΣΟΕΕ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΝΤΟΥ

Τα μεγάλα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος που ζει σε παραμεθόριες περιοχές συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, στο διοικητικό συμβούλιο του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε στο Διδυμότειχο υπό την Προεδρία του πρώην Υπουργού Αλέξανδρου Κοντού.

Παράλληλα, εκπρόσωποι των συνεταιρισμών Διδυμοτείχου-Έβρου και Ορεστιάδας ξενάγησαν τον Αλέξανδρο Κοντό και τα μέλη του Συνδέσμου σε ακριτικές περιοχές του νομού (Νέα Βύσσα, Ρίζια, Κυπρίνο, Μεταξάδες κ.ά.), στις οποίες αποτυπώθηκε η ερήμωση των χωριών και η εγκατάλειψη πολλών αγροτικών εγκαταστάσεων και μηχανημάτων, καθώς επίσης και οι τεράστιες ακαλλιέργητες – ή πολυτεμαχισμένες – καλλιέργειες.

Ωστόσο, από τα μέλη του ΣΑΣΟΕΕ υπογραμμίστηκε η πολύ οργανωμένη δουλειά που γίνεται από τις συνεταιριστικές οργανώσεις του νομού και πιο συγκεκριμένα από την ΕΑΣ Διδυμοτείχου-Έβρου και την ΕΑΣ Ορεστιάδας ενώ σε δηλώσεις του στο Next tv ο Πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ Αλέξανδρος Κοντός εγκωμίασε ιδιαίτερα το έργο και τις δραστηριότητες των Συνεταιρισμών του Βόρειου Έβρου.

Αναφορικά με το ΔΣ που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΕΑΣ Διδυμοτείχου-Έβρου, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Αξιώτης Γαμπρούδης στάθηκε στα μεγάλα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν φέτος οι βαμβακοπαραγωγοί, λόγω των χαμηλών τιμών και της μεγαλύτερης παραγωγής, ενώ εγκωμίασε ιδιαίτερα την παρουσία του πρώην Υπουργού Αλέξανδρου Κοντού και γεν. διευθυντή της ΣΕΚΕ στην θέση του Προέδρου του ΣΑΣΣΟΕ που όπως χαρακτηριστικά τόνισε, ήδη περιλαμβάνει στις τάξεις της περιλαμβάνει πάνω από 100-110 Αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Η ατζέντα του διοικητικού συμβουλίου περιλάμβανε ακόμη θέματα που αφορούν:

-στις συναντήσεις του ΣΑΣΟΕΕ με την PQH για τη ρύθμιση δανείων των συνεταιρισμών, αλλά και γενικότερα τη διαδικασία εκκαθάρισής τους

-στο νέο νόμο που προωθεί το ΥΠΑΑΤ για τη λειτουργία των Συνεταιρισμών

-στις ενεργειακές κοινότητες

-στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν διάφορες καλλιέργειες (όπως π.χ. του ακτινιδίου, του καλαμποκιού κ.ά.).