Σσσσσ… Ψίθυροι – Ένας 49χρονος άνδρας το πρώτο θύμα της γρίπης

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Με ομόφωνη απόφαση του Προεδρείου της Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης  (General Confederation of Agricultural Cooperatives – COGECA), ο Σύνδεσμος Αγροτικών και Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΑΣΟΕΕ) έγινε δεκτός ως πλήρες και μόνιμο μέλος της Cogeca.
Σημειώνεται ότι, η Συνομοσπονδία Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COGECA)  ιδρύθηκε το 1959 και αποτελεί τη “φωνή” των αγροτικών συνεταιρισμών της ΕΕ εκπροσωπώντας σήμερα 33 εθνικές οργανώσεις από τα κράτη-μέλη της ΕΕ και περίπου 22.000 αγροτικούς συνεταιρισμούς.
Στη ιστορική συνεδρίαση του προεδρείου της COPA-COGECA την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου  παρευρέθηκαν οι κ.κ. Αλέξανδρος Κοντός και Χρήστος Γιαννακάκης, ενώ ο πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ ανέπτυξε διεξοδικά τη στρατηγική του Συνδέσμου σε σχέση με τη συμμετοχή του στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.
(Από το δελτίο τύπου του ΣΑΣΟΕΕ)
-Τώρα ο αγώνας του Αλέξανδρου Κοντού που είναι και ο άνθρωπος που ίδρυσε το ΣΑΣΟΕΕ, δικαιώνεται! Και στην Ευρώπη!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Δεν ξέρω αν και οι δυο «παίζουν» θέατρο, ωστόσο συζητώντας μαζί τους, ομολογώ ότι κι εγώ μπερδεύτηκα πολύ…
Αναφέρομαι στο Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και στον Μανώλη Φανουράκη, που κατά πολλούς (αλλά και διάφορα παραπολιτικά…), ενώ δημόσια φαίνεται να κατηγορεί ο ένας τον άλλον, στην πραγματικότητα έχουν ήδη συμβιβαστεί και η επόμενη μέρα θα τους βρει…μαζί στην νέα δημοτική αρχή, δηλαδή θα συνεργαστούν για το καλό του Δήμου Ξάνθης βέβαια με βάση και τις αρχές της Απλής αναλογικής που ψήφισε η σημερινή Κυβέρνηση…
Βέβαια την αλήθεια την δικαιώνει ο χρόνος όπως λέει πολλές φορές και ο εκδότης του «Μ» και φίλος μου Πάνος Παπαδόπουλος, οπότε αυτό θα του πω κι εγώ σήμερα, διότι συζήτησα τόσο με τον Δήμαρχο όσο και με τον  Φανουράκη και διαψεύδουν τα περί…παρασκηνιακών διαβουλεύσεων και συνεργασίας. Αλήθεια ή ψέματα, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον…
Ιπ. Γαλ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Αποκαταστάθηκαν από τον Δήμο Ξάνθης οι ζημιές στη γέφυρα των Κιμμερίων μετά το ατύχημα οδηγού που έπεσε επάνω της.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ

Στα πλαίσια της  9ης  Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας   Ημέρας  Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σας προσκαλεί σε εκδήλωση στις 9 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Κυριακή,   στις 7μ.μ,  στο ξενοδοχείο Grand  Hotel (Μοναστηρίου 305, Θεσσαλονίκη).

Αρμένιοι, Ασσύριοι, Ισραηλίτες και Έλληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας  συνδέθηκαν στην ιστορική τους πορεία ως θύματα του ειδεχθέστερου εγκλήματος , αυτού της Γενοκτονίας, και θα παρουσίασουν  πτυχές του εγκλήματος που τελέστηκε σε βάρος των προγονών μας καθώς και την σημασία του αγώνα για την αναγνώριση των Γενοκτονίων και την αποτροπή τέλεσης νέων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη και κατά την διάρκεια της θα παρουσιαστεί το επετειακό λογότυπο καθώς και οι προγραματισμένες δράσεις και εκδηλώσεις της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την  εκατονταετία της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού το 2019.

Η παρουσία όλων είναι επιβεβλημένη ως ελάχιστο δείγμα συστράτευσης στον αγώνα για την εξάλειψη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος
Ο Πρόεδρος                                                        Ο  Γενικός Γραμματέας
Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης                              Παύλος Γαλεγαλίδης

Προκαταρκτική εξέταση για την πρόσληψη ατόμων στην καθαριότητα του νοσοκομείου Καβάλας

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας Καβάλας με αφορμή τα όσα διαδραματισθήκαν μετά τον διαγωνισμό για την πρόσληψη προσωπικού στο νοσοκομείο Καβάλας για τις θέσεις τραπεζοκόμων και καθαριστριών. Για εκ παραδρομής λάθος έκανε λόγο ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Αναστάσιος Καρασαββόγλου.

Θράκη: Οι θυελλώδεις άνεμοι ανέτρεψαν νταλίκα στην Εγνατία

Μια νταλίκα ανετράπη το βράδυ της Πέμπτης, στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Κομοτηνής – Ξάνθης.

Το όχημα εξετράπη της πορείας του λόγω των θυελλωδών ανανέμ που έπνεαν στην περιοχή. Μάλιστα όπως αναφέρει διερχόμενος οδηγός ακόμη μια νταλίκα που ακολουθούσε λιγο έλειψε να ανατραπεί και αυτή, μιας και βρέθηκε κυριολεκτικά στις δύο ρόδες.

Ένας 49χρονος άνδρας το πρώτο θύμα της γρίπης

Ένας 49χρονος άνδρας, ο οποίος ανήκε στις ομάδες υψηλού κινδύνου, αλλά δεν είχε εμβολιαστεί, είναι το πρώτο θύμα της περιόδου από τον ιό της γρίπης.

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο συγκεκριμένος ασθενής είχε προσβληθεί από στέλεχος ιού τύπου Α και είχε νοσηλευτεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ σημειώνουν πως την εβδομάδα 19 – 25 Νοεμβρίου οι επισκέψεις σε γιατρό με γριπώδη συνδρομή βρίσκονταν σε χαμηλά επίπεδα.

Το ίδιο διάστημα, στάλθηκαν για ανάλυση στα Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης 42 «ύποπτα» δείγματα, από τα οποία κανένα δεν βρέθηκε θετικό στον ιό. Το πρώτο θετικό δείγμα είχε απομονωθεί στις αρχές του μήνα.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Τόσο δύσκολο είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης μετά το «ναυάγιο» με τον  Τάσο Τεφρωνίδη να βρει έναν υποψήφιο Δήμαρχο και να οργανώνονται από τώρα; Ή δεν τους ενδιαφέρει ο Δήμος και τους ενδιαφέρει απλά να εκλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους; Τέτοια δυστοκία;

Απειλές κατά της ζωής των μελών του ΕΣΡ μετά το πρόστιμο στο ΑΡΤ για τον Ζακ Κωστόπουλο

Απειλές θανάτου δέχθηκαν την Παρασκευή τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για την απόφασή τους να επιβάλουν πρόστιμο 150.000 ευρώ στο κανάλι ΑΡΤ για το “γκάλοπ” που πρόβαλε ο σταθμός αναφορικά με την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου.

Οι απειλές προς τα μέλη του ΕΣΡ έφτασαν στα γραφεία του συμβουλίου μέσω FAX.

Ο αγνώστων στοιχείων αποστολέας αφού προειδοποιεί ότι τα μέλη του ΕΣΡ είναι υπό παρακολούθηση «εδώ και 15 ημέρες» στη συνέχεια απευθύνει ευθείες απειλές κατά των μελών του συμβουλίου το οποίο καλεί να πάρει πίσω το πρόστιμο.

Σε δάσος των Σερρών έκρυβε το χασίς που διακινούσε

Στο δόκανο που είχαν στήσει οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών έπεσε ένας 36χρονος Έλληνας, όταν πήγε στην «καβάντζα» που είχε φτιάξει μέσα σε ένα δάσος κοντά στην περιοχή της Τερπνής για να παραλάβει μέρος της ποσότητας χασίς που έκρυβε και να την πουλήσει.

Οι άνδρες της Δίωξης είχαν εντοπίσει την κρυψώνα και καραδοκούσαν κρυμμένοι, με αποτέλεσμα να περάσουν χειροπέδες στον 36χρονο μόλις εμφανίστηκε στο σημείο.

Στην «καβάντζα» βρέθηκαν δέκα συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 905,7 γραμμαρίων, ενώ ο δράστης είχε και στο σπίτι του στο χωριό άλλα 10,6 γραμμάρια κάνναβης.

Το παράνομο εμπόρευμα κατασχέθηκε και ο 36χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών.

Οι δρόμοι της μουσουλμανικής συνοικίας Αλεξανδρούπολης αποκτούν ονόματα

Στην ονοματοδοσία των δρόμων στην συνοικία της οδού Αβάντος πρόκειται να προχωρήσει η Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης.

Σχετικό αίτημα τέθηκε ενώπιον του σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου από το Αθλητικό και Πολιτιστικό Σωματείο Ελλήνων Μουσουλμάνων «Αλληλεγγύη & Ανάπτυξη», με στόχο τη διευκόλυνση τους σε ζήτημα καθημερινότητας, όπως οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ αλλά και η έλευση ασθενοφόρων.

Οι παρεμβάσεις πρόκειται να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, ενώ στην περιοχή υπάρχουν συνολικά 65 οδοί στις οποίες θα δοθεί όνομα.

Ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής περιλαμβάνει την ονοματοδοσία των κεντρικών αρτηριών, ξεκινώντας από τις βασικές 4 και μετέπειτα των υπολοίπων οδών ως παρόδων, αφότου προηγηθεί το «τακτοποίημα» της περιοχής πολεοδομικά.

Στοιχεία σοκ: 61 νεκροί σε τροχαία μόνο το Σεπτέμβριο

Μείωση 10,3% σημείωσαν τον Σεπτέμβριο εφέτος τα οδικά τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν τον θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, και ανήλθαν σε 927 τον αριθμό.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, στα ατυχήματα αυτά υπήρξαν 61 νεκροί (μείωση 21,8%), 67 βαριά τραυματίες (μείωση 4,3%) και 1.067 ελαφρά τραυματίες (μείωση 11,5%)

Συνελήφθη 46χρονη στην Αλεξανδρούπολη με λαθραία τσιγάρα και λαθραίο καπνό

Συνελήφθη την Πέμπτη (29-11-2018) το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 46χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία της 46χρονης, όπου εντόπισαν:

–    111 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί

–   4 συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους 150 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πακέτα λαθραίων τσιγάρων και οι συσκευασίες λαθραίου καπνού.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.