ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου εγκαινιάζεται η «Ευχούπολη» της Ξάνθης. Κυριακή 9 Δεκεμβρίου φωταγωγείται το δέντρο

Μαζί θα εγκαινιάσουν την πρώην γειτονιά του Αϊ Βασίλη (Ευχούπολη), μαζί θ’ ανάψουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο! Όλα μαζί θα τα κάνουν την ερχόμενη εβδομάδα Δημαρχόπουλος και Λύρατζης. Και ΜΑΖΙ στις επόμενες εκλογές! Λύρατζης που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει…
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Ξεκινάω σήμερα με κάτι ευχάριστο για όλους τους αναγνώστες μου. Ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης μας καλούν να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου!!!

Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Δήμο Αναστασιάδη.

Ζήτω και στους δυο!

….

*Αναλυτικότερα: Την μαγεία των Χριστουγέννων, φέρνει για ακόμη μια χρονιά ο Δήμος Ξάνθης και το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 18:00. Εποχή αγαπημένη σε όλους τους ανθρώπους που συνδέονται με αναμνήσεις από τα παιδικά χρόνια. Περίοδος ξεκούρασης, ηρεμίας και αγάπης, αλλά και ανάγκης για ανθρώπινη ζεστασιά και επικοινωνία. Στον εορτασμό της μεγαλύτερης γιορτής του χρόνου δωρίζουμε το ενδιαφέρον, το χρόνο και το χαμόγελό μας στα παιδιά μας. Ας ευχηθούμε αυτά τα Χριστούγεννα να έλθει επί γης ο παράδεισος για όλους μας.

Σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς, στον χώρο της «Ευχούπολης», αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης, τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα, να γνωρίσουν τα ήθη και έθιμα των εορτών ανά τον κόσμο και να διασκεδάσουν με μουσικές, δράσεις, θεατρικές παραστάσεις και πολλές άλλες

….

*Εξ άλλου ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης καλούν τους δημότες την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 18:00 να γιορτάσουνε όλοι μαζί τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Δήμο Αναστασιάδη.

…….

*Σε πορεία μέσα στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης και κατάληξη στην Κεντρική πλατεία της Ξάνθης  προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής μαθητές σχολείων της πόλης μας.

*Οι διαδηλωτές κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, κυρίως κατά της συμφωνίας των Πρεσπών,  ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης με κατεύθυνση την Κεντρική Πλατεία.

….

*Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη  Πέμπτη το σύνολο των γυμνασίων και λυκείων όχι μόνο του Νομού Ξάνθης αλλά και σχεδόν σε όλη την Βόρεια Ελλάδα  προχώρησαν σε καταλήψεις, συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

….

*Μάλιστα μαθητές και στο σχολείο της Γλαύκης προχώρησαν επίσης σε κατάληψη, όπως και μαθητές από τα Άβδηρα. Στις εισόδους των σχολείων τοποθετήθηκαν κάδοι, αλυσίδες και ελληνικές σημαίες και πανό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της πορείας των μαθητών υπήρξαν δυνάμεις της Αστυνομίας μέσα στο κέντρο της πόλης, καθώς και μια αντιπορεία αριστερών οργανώσεων με κόκκινες σημαίες και διαφορετικά συνθήματα!!!

(σ.σ. Αλήθεια που πάει ο τόπος; Το έχουν σκεφτεί αυτό οι Κυβερνώντες; Που βαδίζουμε πλέον;)

…..

*Αλλάζω θέμα. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος βρέθηκε την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, στην Κομοτηνή με αφορμή εκδήλωση δημόσιου διαλόγου πολιτών για το μέλλον της Ευρώπης και τη μεταναστευτική πολιτική, στην οποία είναι ο κεντρικός ομιλητής.

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης ο Ευρωπαίος Επίτροπος συναντήθηκε το πρωί, στην Κομοτηνή, με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Δήμαρχο Ξάνθης και μέλος της ΚΕΔΕ Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο ο κ. Αβραμόπουλος μεταξύ άλλων εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί σύντομα την Ξάνθη με την οποία διατηρεί ισχυρούς δεσμούς, αφού άλλωστε είναι και επίτιμος δημότης της.

…..

*Να σημειωθεί ότι η εν λόγω εκδήλωση τιτλοφορείται «Μεταναστευτική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας: Ευρωπαϊκές λύσεις σήμερα, Καλύτερη Ευρώπη στο Μέλλον!» και μεταδίδεται σε απευθείας σύνδεση μέσω διαδικτύου σε 250.000 πολίτες ευρωπαϊκών πόλεων. Τη διοργάνωσή της ανέλαβε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και του Δήμου Κομοτηνής.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ