ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Στην Ξάνθη οι Υφυπουργοί Οικονομίας & Ανάπτυξης Ελλάδας και Περιφερειακής Ανάπτυξης &Δημοσίων Έργων Βουλγαρίας για το Interreg

* Είδηση. Η 5η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος Συνεργασίας “INTERREG V-A Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020” πραγματοποιείται την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, στις 11.00, στην Ξάνθη, στο  ξενοδοχείο Elisso.

Τις εργασίες της Επιτροπής ανοίγει με ομιλία του ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθης Γιαννακίδης ενώ θα συμμετάσχει η ομόλογός του Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης & Δημοσίων Έργων της Βουλγαρίας  Denitsa Nikolova.

H Επιτροπή Παρακολούθησης διοργανώνεται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τη συζήτηση και έγκριση της  Πρόσκλησης Άμεσης Ενίσχυσης σε συνεργατικά σχήματα μικρομεσαίων επιχειρήσεων των δυο χωρών καθώς και παρουσίαση στρατηγικών έργων όπως το CrossBo για την κατασκευή του οδικού άξονα Δημάριο Ξάνθης-Ρούντοζεμ Βουλγαρίας.

…………

*Με 180.000 ευρώ θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια ΑΜΘ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα την εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος τηλεματικής για την παρακολούθηση της κλιματικής αλλαγής στον Δήμο Δράμας.

Το «έξυπνο» αυτό σύστημα θα περιλαμβάνει μετεωρολογικό σταθμό καθώς και μονάδες μέτρησης των ρύπων του αέρα, της ροής και της ποιότητας των υδάτων, και, μέσω μιας ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας συλλογής και επεξεργασίας των δεδομένων, θα δίνει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για το μικροκλίμα της περιοχής.

Η εγκατάστασή του είναι μέρος της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας.

Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

…..

*Τον Ιταλό Πρέσβη Luigi Marras υποδέχθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2018,  στο Δημαρχείο της πόλης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Τόσο ο Δήμαρχος Ξάνθης όσο και ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα, υπογράμμισαν τις παραδοσιακές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών και τις δυνατότητες συνεργασίας σε βασικούς τομείς όπως η επιχειρηματικότητα, η οικονομία, ο τουρισμός και η προώθηση τοπικών προϊόντων.

Ο κ. Δημαρχόπουλος επικεντρωμένος στον στρατηγικό του στόχο που είναι η εξωστρέφεια της Ξάνθης τόνισε ότι «μπορούν να γίνουν πολλά με εφαλτήριο τις σχέσεις Ελλάδας – Ιταλίας στις δύσκολες συγκυρίες που περνούν οι χώρες μας» και υπερθεμάτισε ότι «η πόλη μας με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει αποτελεί πρόσφορο πεδίο διερεύνησης των συνεργασιών».

Τον κ. Μarra συνόδευε ο επίτιμος πρόξενος της Ιταλίας στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη Φεδερίκο Λαζαρίδης.

….

*Σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, του Οργανισμού Reaction και της Τράπεζας Κύπρου συμμετείχε ως συντονιστής, ο Επίκουρος Καθηγητής Νομικής και πρώην Υπουργός Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.

Κατα την πρωτοβουλία αυτή, εκλήθη ο Υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.Πετρίδης, να απαντήσει σε ερωτήματα που του έθεσαν μαθητές της τρίτης Λυκείου και φοιτητές από τη Μεγαλόνησο, παρουσία των Κυπριακών ΜΜΕ.

…..

*Ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης εκτός από τον συντονισμό της συζήτησης, άνοιγε με παρεμβάσεις του επιστημονικές και πολιτικές θεματικές ενότητες, όπως η λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι επιπτώσεις της μετανάστευσης και η αντιμετώπιση τους, η αναδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης και άλλα.

Παρενέβησαν πάνω από 30 νέοι, θέτοντας εντυπωσιακά ζητήματα που απασχολούν τη νέα γενιά. Πολλές επίσης οι συγκριτικές αναφορές στην Ελλαδική πραγματικότητα μετά την κρίση.

…..

*Στο τέλος διατυπώθηκαν τα συμπεράσματα ως οδηγός προς τους πολιτικούς, που έχουν χρέος να αφουγκράζονται τη γενιά που έρχεται, πριν πάρουν τις αποφάσεις.

Ο θεσμός αυτός, όπως τόνισε ο Ε. Στυλιανίδης, είναι εντυπωσιακός για ένα πρόσθετο λόγο: φέρνει σε συνεχή επικοινωνία τους πολιτικούς με τους νέους και ανοίγει το Πανεπιστήμιο στην κοινωνία, δικαιώνοντας την κοινή ρίζα των Ελληνκών εννοιών της Πόλης, του Πολίτη, του Πολιτισμού και της Πολιτικής, κάτι που είναι αναγκαίο στις μέρες μας περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Κάποιοι γείτονες λέει ήθελαν να μετατρέψουν την αυλή του πρώην Ορφανοτροφείου σε…ανοιχτό και δημόσιο πάρκινγκ, λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο αφού όλο το κτίριο και όλη η αυλή, είναι υπό την αιγίδα και προστασία της υπηρεσίας Νεότερων Μνημείων!

Τώρα πως γίνεται και βάλανε…σιδεριές στις πόρτες για να μην τους ληστέψουν και αλλοίωσαν με τον τρόπο αυτό κάποιοι όλοι την πρόσοψη του προστατευόμενου κτιρίου; Ειλικρινά δεν το γνωρίζω…ωστόσο αν τους πάρουν χαμπάρι, έχω την γνώμη ότι έστω και με καθυστέρηση θα έχουν πρόβλημα κάποιοι!

Αυτά για σήμερα…

Η ΚΑΤΙΝΑ