ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΛΤΟΥΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ούτε ένα 24ωρο δεν περίμενε ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών Στάθης Γιαννακίδης προκειμένου να «βάλει» κατά του γραμματέα του ΣΟΥΡΙΖΑ Γιώργου Χατζηθεοδώρου, επειδή θεωρεί ότι στήριξε την υποψηφιότητα του Γρηγόρη Στογιαννίδη…Τέτοια βιασύνη;
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Και ξαφνικά και πριν αλέκτωρ φυσικά λαλήσει, ο δημοσιογράφος Γιάννης Σιδηρόπουλος, στενός συνεργάτης του Υφυπουργού Οικονομικών Στάθη Γιαννακίδη,  πέρασε από χθες στην επίθεση, με ευθείες βολές κατά του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργου Χατζηθεοδώρου!

Μια επίθεση που όλοι λίγο πολύ την περιμέναμε, αφού εδώ και μήνες ούτε το όνομα του γραμματέα δεν ανέφερε στο μέσον του ο Γιάννης Σιδηρόπουλος, κανείς όμως δεν περίμενε να εκδηλωθεί την επομένη των εκλογών!!!!

Αφήνοντας μάλιστα να διαφανεί ότι θα…ακολουθεί κι άλλο μπαράζ επιθέσεων!!!

…..

*Συγκεκριμένα σε άρθρο του στο ηλεκτρικό του Μέσον, ο Γιάννης Σιδηρόπουλος που όπως αποκαλύπτεται τελικά, ήταν και αυτός που έκανε το συνοικέσιο μεταξύ του Σάββα Μελισσόπουλου, του Σταυρακάρα και του Σταύρου Αμοιρά με τον Στάθη Γιαννακίδη, εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Χατζηθεοδώρου, αναφέροντας μεταξύ των άλλων και τα εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την πρώτη θέση με μια Νομαρχιακή Οργάνωση επιδεικτικά απούσα από την εκλογική μάχη, όπως ακριβώς συνέβη και στις Ευρωεκλογές, με ευθεία υπονόμευση του Στάθη Γιαννακίδη. Ο δε Γραμματέας Γιώργος Χατζηθεοδώρου τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του Γρηγόρη Στογιαννίδη, που όμως είχε ένα αποκαρδιωτικό αποτέλεσμα»

Για να αποκαλύψει μάλιστα στη συνέχεια ότι ο Στάθης Γιαννακίδης ήταν υπέρ της στήριξης του Σάββα Μελισσόπουλου για τον Δήμο Ξάνθης και να προφητέψει την…σύγκρουσή του πρώην Υφυπουργού με τον Γραμματέα.

Διαβάστε επακριβώς τι έγραψε:

«Η σύγκρουση το επόμενο διάστημα προβλέπεται μεγάλη καθώς η εντυπωσιακή επίδοση του Γιαννακίδη σε σύγκριση με τις καταστροφικές επιδόσεις του κόμματος σε όλους τους υπόλοιπους χώρους, ανέδειξαν την τεράστια αναντιστοιχία κοινωνικής αναφοράς. Έχει προηγηθεί η εκλογική μάχη του Μαΐου, όπου -κόντρα στις εισηγήσεις του πρώην Υφυπουργού- συγκροτήθηκε ένα δημοτικό ψηφοδέλτιο με επικεφαλής το Γραμματέα του κόμματος, που καταποντίστηκε στις δημοτικές εκλογές και υπονόμευσε την προοδευτική διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ. Λειτούργησε περισσότερο ως συνδικαλιστική φράξια με όρους συντεχνιακής αντεκδίκησης και μεθοδεύσεις που κατέστρεψαν την προοπτική της πόλης. Τη μάχη των ευρωεκλογών έδινε μόνος του, σχεδόν, ο Γιαννακίδης την ώρα που η -εναπομείνασα και με όσα μέλη δεν είχαν παραιτηθεί η αποστασιοποιηθεί- Νομαρχιακή Οργάνωση είχε απορροφηθεί στο αποτυχημένο ψηφοδέλτιο των Δημοτικών Εκλογών…»

-Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον…

….

*Ενωτική θα μπορούσε να πει κανείς την πρώτη δήλωση που έκανε ο νέος βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης παρά τις…αόριστες σπόνδες του, που κατά πολλούς οφείλονται μάλλον στην φόρτιση των στιγμών…

Ούτε ο ίδιος ο Σπύρος Τσιλιγγίρης μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει ότι έχει εκλεγεί βουλευτής, όπως και ο Τσέπελης βέβαια….και γι’ αυτό το λόγο προκειμένου να «ικανοποιήσουν» κι ένα μέρος των ψηφοφόρων, αφήνουν αιχμές εναντίον πολιτικών προσώπων στα οποία οφείλουν ωστόσο τα πάντα…!

Και αναφέρομαι φυσικά στον πρώην Υπουργό Αλέξανδρο Κοντό, πολιτικό δημιούργημα του οποίου άλλωστε είναι ο Σπύρος Τσιλιγγίρης, αφού αυτός τον στήριξε και βγήκε πρώτος σε σταυρούς Περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης στις Περιφερειακές εκλογές του 2014!!!

Στην πρώτη δήλωσή του λοιπόν ο  Σπύρος Τσιλιγγίρης ως βουλευτής Ξάνθης πλέον, ανέφερε τα παρακάτω:

«Σήμερα η χώρα αλλάζει σελίδα. Ο ελληνικός  λαός έδωσε ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη να επαναφέρει την κανονικότητα, την ασφάλεια και την σιγουριά στην κάθε Ελληνίδα και στον κάθε Έλληνα. Το δικαίωμα να ελπίζει και να οραματίζεται. Σήμερα νίκησε η Δημοκρατία! Νίκησε η Νέα Δημοκρατία! Νίκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Σήμερα η Ξάνθη άλλαξε σελίδα. Προχωράμε όλοι μαζί μπροστά, ενωμένοι σαν μια γροθιά. Αφήνουμε πίσω παλιές νοοτροπίες και κατεστημένα, γιατί όπως σας υποσχέθηκα την επόμενη μέρα όλοι έχουμε λόγο.

Ευχαριστώ την οικογένεια μου για τη στήριξή της στον δύσκολο προεκλογικό αγώνα.

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους όσους με τίμησαν με την ψήφο τους. Θα είμαι δίπλα τους αλλά και δίπλα σε αυτούς που έκαναν άλλη επιλογή. Είμαι ένας από εσάς. Εσείς με επιλέξατε, εσείς με εκλέξατε. Σήμερα είναι η αρχή ενός νέου αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Θα είμαι πάντα ο δικός σας άνθρωπος, θα είμαι πάντα δίπλα σας. Ευχαριστώ»

-Όλοι λοιπόν έχουμε πλέον…λόγο με βουλευτή τον Σπύρο Τσιλιγγίρη, μόνο που δεν κατάλαβα τι…λόγο θα έχουμε!

Στην κοινοβουλευτική του δράση, ή στα ρουσφιέτια που έχει υποσχεθεί;

…..

*Σε άλλο επίπεδο κινήθηκε η δήλωση του υποψηφίου βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Σαλτούρου που ήρθε ΠΡΩΤΟΣ σε ψήφους στον αστικό πληθυσμό, δεν πήγε όμως καθόλου καλά στα χωριά!

Ιδού αυτούσια η δήλωσή του:

«Η Ελλάδα γύρισε σελίδα. Ο δρόμος για ένα καλύτερο αύριο άνοιξε. Βρισκόμαστε στην αρχή ενός δύσκολου δρόμου αλλά έχουμε πλέον την ελπίδα ότι η κάθε προσπάθειά μας θα πιάνει τόπο, κάθε μέρα που περνάει θα είναι μια κερδισμένη μέρα.

Προσωπικά, ευχαριστώ όλους όσοι με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας και αποδείξατε ότι ο καθαρός πολιτικός λόγος της αλήθειας και της ουσίας έχει υπόσταση και μέλλον. Είμαι υπερήφανος και συγκινημένος για τη στήριξή σας. Γιατί είναι μια στήριξη καθαρή, γνήσια, πραγματική και συνειδητή.

Επόμενη συνάντησή μας, όπως πάντα άλλωστε, στον καθημερινό μας αγώνα, στην  πάλη για το σήμερα αλλά και για το μέλλον των παιδιών μας και της κοινωνίας μας.

Ξάνθη 08/07/2019

Δημήτρης Σαλτούρος»

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ