ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Ευχαριστήρια επιστολή της υποψήφιας βουλευτή Ξάνθης με το ΜΕΡΑ25 Ελισσάβετ Γιαννίκη

*Στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, στην Ευρυτανία και τα Χανιά σημειώθηκε η μεγαλύτερη άνοδος της ΝΔ συγκριτικά με τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Αντιστοίχως, ο ΣΥΡΙΖΑ είδε την υψηλότερη μείωση των ποσοστών του στη βόρεια Ελλάδα. Το ΚΙΝΑΛ είδε τα ποσοστά του να εκτινάσσονται στη Ροδόπη και να αυξάνονται σε πολύ μικρότερα ποσοστά σε όλες σχεδόν τις άλλες εκλογικές περιφέρειες. Τα ποσοστά του ΚΚΕ δεν σημείωσαν εντυπωσιακές αυξομειώσεις.

ΝΔ

Στη βόρεια Ελλάδα, στην πυρόπληκτη Ανατολική Αττική, αλλά και στην πατρίδα του σημερινού πρωθυπουργού, παρουσίασε τη μεγαλύτερη άνοδο η ΝΔ συγκριτικά με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Συγκεκριμένα, τη μεγαλύτερο άνοδο είχε στις περιφέρειες: Ροδόπης (15,10%), Πιερίας (14,77%), Ευρυτανίας (14,55%), Χανίων (14,65%), Ζακύνθου (14,40%), Ημαθίας (14,36%), Α’ Πειραιώς (14,28%), Α’ Ανατολικής Αττικής (14,08%), Καρδίτσας (14,05%).

Δεν είχε πτώση σε καμία εκλογική περιφέρεια.

ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε άνοδο 0,13% στη Μεσσηνία.

Σε όλες τις άλλες εκλογικές περιφέρειες είχε πτώση, με τη μεγαλύτερη να έχει σημειωθεί στη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασε στις περιφέρειες: Ροδόπης (-12,18%), Ξάνθης (-10,01%), Πιερίας (-9,10%), Β’ Θεσσαλονίκης (-7,74%), Κιλκίς (-7,67%), Ημαθίας (-7,30%), Δράμας (-7%), Τρικάλων (-6,24%), Καβάλας (-6,19%), Κέρκυρας (-6,17%).

ΚΙΝΑΛ

Το ΚΙΝΑΛ παρουσίασε μικρή αύξηση (έως 2%) στην πλειονότητα των εκλογικών περιφερειών. Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασε στις περιφέρειες: Ροδόπης (17,37%), Αργολίδος (5,23%), Ξάνθης (4,67%), Κιλκίς (4,15%), Θεσπρωτίας (4,13%), Ηλείας (4,03%), Λασιθίου (3,98%).

Ελάχιστη μείωση είχε στις περιφέρειες: Χανίων (-0,02%), Ρεθύμνης (-0,50%), Ζακύνθου (-1,08%).

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ σημείωσε άνοδο 2,18% στην περιφέρεια Ροδόπης. Σε όλες τις άλλες εκλογικές περιφέρειες είχε μειώσεις ή αυξήσεις που υπολείπονταν του 1%.

*Μια μέρα μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και το ΜέΡΑ25 Ξάνθης έκανε την εμφάνισή του με δελτίο τύπου, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των Εθνικών εκλογών ως εξής:

«Στις Ευρωεκλογές του  Μαΐου του  2019  το 2,99 %  των Ελλήνων πολιτών που στήριξε το ΜέΡΑ25,  επανέφερε την ελπίδα ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος για τη χώρα και τους ανθρώπους της εκτός από τα μνημόνια.

Στις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου η είσοδος του κόμματος στη Βουλή των Ελλήνων ελπίζουμε να κάνει όλους τους Έλληνες να εστιάσουν προσεκτικά στις προτάσεις του, οι οποίες είναι προσανατολισμένες στον ορθολογισμό και στην καθημερινή πραγματικότητα. Μπορούμε και πρέπει να ξεφύγουμε από τη  χρεοδουλοπαροικία.

Συγχαίρουμε τους τρεις υποψηφίους βουλευτές του νομού μας, οι οποίοι έδωσαν έναν δύσκολο  αγώνα,  για την ουσιαστική συμβολή τους στην είσοδο του κόμματος στη Βουλή».

……

*Ιδού και η ευχαριστήρια επιστολή της υποψήφιας βουλευτή Ξάνθης με το ΜΕΡΑ25 Ελισσάβετ Γιαννίκη για το αποτέλεσμα των Εθνικών Εκλογών:

«Αγαπητοί/τες  Συμπολίτες/Συμπολίτισες

Πριν από δύο μήνες  περίπου απευθύνθηκα σε σας καταθέτοντας την υποψηφιότητα μου με το ΜΕΡΑ25 στις βουλευτικές εκλογές.

Ήρθα κοντά σας και αφουγκράστηκα τις ανησυχίες σας, τους προβληματισμούς σας,  τις αντιθέσεις σας.  Αυτούς τους δυο μήνες θα τους θυμάμαι για πάντα, όπως και τους καταπληκτικούς ανθρώπους συνεργάτες και συμπολίτες μου που γνώρισα σε αυτό το ταξίδι. Μέσα σ ένα τέτοιο πολιτικό σκηνικό, ανασφάλειας, και τρομοκρατίας περί  χαμένης ψήφου που κυριάρχησε προεκλογικά αυτές τις μέρες, εσείς αποφασίσατε γενναία και τολμήσατε να αντισταθείτε, ψηφίζοντας ΜΕΡΑ25. Άνθρωποι καθημερινοί, γενναίοι, σοφοί που δεν αποδεχτήκατε  και εναντιωθήκατε στην ερημοποίηση και την εξαθλίωση της χώρας μας και της ζωής σας. Εσείς είστε η δύναμη μας και ο πυρήνας του εγχειρήματος μας.

Σας ευχαριστώ όλους για την στήριξη σας και την αποδοχή σας είτε αυτή αποτυπώθηκε σε προσωπική ψήφο του ΜΕΡΑ25 είτε δεν αποτυπώθηκε. Το ότι αυτός ο άνισος  και περιορισμένος  χρονικά αγώνας μας έφερε κοντά είναι από μόνο του μια νίκη, αλλά από ότι  φαίνεται δεν θα είναι η μόνη.

Ένα όμορφο κεφάλαιο τελειώνει αυτή την Κυριακή και ένα άλλο αρχίζει τη Δευτέρα. Ας το ξεκινήσουμε μαζί. Το ποσοστό του ΜΕΡΑ25 είναι μικρό αλλά αρκετά μεγάλο για να αλλάξει πολλά και να μας χωρέσει όλους. Προχωράμε. Αυτή η φωνή είναι στην Βουλή.

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ  ΓΙΑΝΝΙΚΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΜΕΡΑ25 ΞΑΝΘΗ

…………

*Χωρίς εκπλήξεις το εκλογικό αποτέλεσμα της Καβάλας όπου η Νέα Δημοκρατία πήρε 3 έδρες -όπως αναμένονταν-και ο  ΣΥΡΙΖΑ μία με τον γνωστό κύριο Μακάριο Λαζαρίδη όμως να εκλέγεται…3ος και καταϊδρωμένος!

Αναλυτικά οι τέσσερις νέοι βουλευτές του Νομού Καβάλας είναι οι παρακάτω:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

1.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ιωάννη

2.ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αδάμ

3.ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ του Βασιλείου

ΣΥΡΙΖΑ

4.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ του Παύλου

………

*Διακοπή νερού και σήμερα και ιδού τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΞ:

«Σας ενημερώνουμε, ότι λόγω προγραμματισμένων εργασιών αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, είναι απαραίτητη η διακοπή υδροδότησης, την ΤΡΙΤΗ 09 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 από τις 8:30 έως τις 14:30 στον οικισμό Μ.Αλεξάνδρου  (Ασσά)  όπου είναι πιθανόν να μειωθεί η πίεση του νερού

Ευχαριστούμε για την κατανόηση»

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Τη βουλευτική έδρα του κόμματος του στο νομό Λαρίσης καταλαμβάνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 το κόμμα της Ελληνικής Λύσης ήρθε πέμπτο στην κατάταξη ως κοινοβουλευτική δύναμη με ποσοστό 3,7%, εκλέγοντας δέκα βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο. Εξ αυτού του γεγονότος και με γνώμονα το συνταγματικό δικαίωμα επιλογής έδρας του προέδρου του κόμματος σε μία από τις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες ο ίδιος είχε τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου και που το κόμμα κατέλαβε βουλευτική έδρα, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος θα κρατήσει την βουλευτική έδρα στο νομό Λαρίσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Η ΚΑΤΙΝΑ