Μέσω Έβρου θα μετέφεραν 111 κιλά χασίς στην Τουρκία

Μέρες τώρα παρακολουθούσαν διακριτικά ένα σημείο στην αγροτική περιοχή των Μαρασίων του Έβρου οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών, της Ο.Π.Κ.Ε. και του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, για να εντοπίσουν τα μέλη σπείρας που θα μετέφερε πεζή στην Τουρκία μεγάλη ποσότητα χασίς.

Ο χώρος απόκρυψης των ναρκωτικών είχε εντοπιστεί και οι αστυνομικοί καραδοκούσαν για να συλλάβουν επ’ αυτοφώρω αυτούς που θα το παραλάμβαναν, όπως και έγινε. To σχετικό αστυνομικό δελτίο αναφέρει αναλυτικά:

Συνελήφθησαν την Παρασκευή (5-7-2019) το μεσημέρι, στην αγροτική περιοχή των Μαρασίων Έβρου, τέσσερα (4) μέλη σπείρας, τα οποία μετέφεραν με σκοπό να εξάγουν από τη χώρα μας στην Τουρκία μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Πρόκειται για τέσσερις (4) αλλοδαπούς, ηλικίας 20, 20, 19 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών.

Οι συλλήψεις επετεύχθησαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη δράση κυκλώματος που μεταφέρει ποσότητες ναρκωτικών από την Ελλάδα στην Τουρκία, μέσω του ποταμού Έβρου, στο πλαίσιο πολυήμερης συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας και συγκεκριμένα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, στην οποία συνέδραμε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τέσσερις δράστες να παραλαμβάνουν από σημείο απόκρυψης στην αγροτική περιοχή των Μαρασίων τέσσερις σάκους που περιείχαν πάνω από 111 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, τους οποίους στη συνέχεια μετέφεραν, πεζή, προς τον ποταμό Έβρο προκειμένου να τους εξάγουν στην Τουρκία.

Συνολικά, από την κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν 49 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 111.074 γραμμαρίων, 1.457,5 λίρες Τουρκίας και 2 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας.

ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ: Οι αστυνομικοί, παρά, τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό, δίνουν τη δική τους μάχη στην πάταξη του εγκλήματος

Με αφορμή τη σημαντική, αστυνομική επιτυχία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας και της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος Ορεστιάδας, αναφορικά με αστυνομική επιχείρηση στην οποία συνέδραμε και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σχετικά για τη δράση κυκλώματος που μεταφέρει ποσότητες ναρκωτικών από την Ελλάδα στην Τουρκία και η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη τεσσάρων (4) αλλοδαπών, που μετέφεραν τέσσερις σάκους με πάνω από 111 κιλά ακατέργαστης κάνναβης σε 49 συσκευασίες, με σκοπό να τα εξάγουν από τη χώρα μας στην Τουρκία, μέσω του ποταμού Έβρου, η Ένωση μας εκφράζει δημόσια θερμά συγχαρητήρια, στους Αξιωματικούς και τα στελέχη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, στον Διευθυντή της Υ.Α Ορεστιάδας, στην Ο.Δ.Ν.Ορεστιάδας, στην ΟΠΚΕ και όσους ανεξαιρέτως εργαστήκαν για το επιτυχημένο αυτό αποτέλεσμα.

Η επιτυχία αυτή, πέρα από μία «ηχηρή» αντίδραση στην εγκληματική δραστηριότητα οργανωμένων κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών, που δρουν διασυνοριακά, καταδεικνύει ότι οι αστυνομικοί, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό, τις περικοπές σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και οχήματα, δίνουν τη δική τους μάχη στην πάταξη του εγκλήματος. Εξ αφορμής, ως Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Α.Μ.Θ δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών της περιφέρειάς μας από το θεσμικό μας ρόλο, καλώντας ταυτόχρονα την πολιτική, τη φυσική ηγεσία και την Πολιτεία στο σύνολό της, να ενσκήψει στα χρονίζοντα προβλήματα μας.