ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Η ερώτηση του Γ. Σιδηρόπουλου στον Γιώργο Καλαντζή και η απάντηση του Γ. Γ. του υπουργείου Παιδείας

Τελικά βρήκαμε από δω και πέρα πως θα τον χαρακτηρίζουμε τον Λύρατζη. …«ψυχούλα…»! Εμ βολεύει κατά περίσταση τις… «κολλητές-ψυχούλες», εμ και του την λένε κιόλας…όταν τους… «ξεβολεύει»! Ευτυχώς υπάρχουν και τα καρναβάλια! Όπου οι «d.j» τρώνε πάντα καλά..!
ΑΛΕΚΤΩΡ

 

*Σχολίασε με νόημα χθες στο fb ο Θανάσης Ξυνίδης, έχοντας εξ’ αριστερών του την δικηγόρο και ανεξάρτητη δημοτικό σύμβουλο Ειρήνη Πυρνάρη.

«μετά από συζήτηση για τα δημοτικά καταλήξαμε και συμφωνήσαμε»

-Στο ότι δεν αξίζει να…ξανα-ασχοληθούν;

…………

*Αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης μετά την τελεσίδικη καταδίκη του από το Εφετείο Κομοτηνής με ποινή φυλάκισης 6 μηνών για το γνωστό θέμα με τις ασφάλειες των αυτοκινήτων της Αντιπεριφέρειας Δράμας.

…..

* Μετά την απόφαση ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης έκανε την παρακάτω δήλωση:

Μετά την χθεσινή εκδίκαση στο Εφετείο Θράκης της έφεσης που άσκησα για την υπόθεση που αφορούσε την ασφάλιση των αυτοκινήτων της Π.Ε. Δράμας κατά το έτος 2014-15, είμαι ικανοποιημένος με την μείωση της ποινής μου και ευελπιστώ στην πλήρη δικαίωσή μου, από τον Άρειο Πάγο, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας όπου και θα προσφύγω. Συνεχίζω να ασκώ κανονικά τα καθήκοντά μου, καθώς η ποινή που μου επιβλήθηκε δεν μου δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα στην άσκησή τους, όπως και στο δικαίωμά μου να συμμετέχω στις επόμενες εκλογές, στις οποίες και δηλώνω παρών.

*Την ακύρωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί γνωστοποίησε το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την απόφαση 1734 της 3-9-2018, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω ο Τεχνολόγος γεωπόνος Οινοποιός Οδυσσέας Βουρβουκέλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το όπλο μπλόκαρε πριν τη χαριστική βολή

Είναι σαν να σε έχουν στο εκτελεστικό απόσπασμα, οι σφαίρες δεν σε έχουν σκοτώσει αλλά είσαι αιμόφυρτος στο έδαφος και εκεί που κάποιος σε πλησιάζει για τη χαριστική βολή το όπλο του παθαίνει εμπλοκή κι εσύ συνεχίζεις να ζεις απορώντας για την απίστευτη τύχη  σου…

Το ίδιο συναίσθημα έχουν και όλοι οι οινοποιοί που μετά από σχεδόν τρία χρόνια ειδικού φόρου σηκώνονται από το έδαφος ματωμένοι αλλά ζωντανοί για συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία που φρενάρισε ο άδικος αυτός φόρος.

Ελπίζω πως ο ΕΦΚ ήταν το τελευταίο εμπόδιο στην πορεία μας…

Οδυσσέας Βουρβουκέλης

Τεχνολόγος γεωπόνος Οινοποιός

Κτήμα Βουρβουκέλη Άβδηρα Ξάνθη Θράκη

…..

*Κι άλλη φορά έχω εκφράσει την βαθιά μου εκτίμηση για τον νυν Γραμματέα Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας Γιώργο Καλαντζή κι είναι θετικό για όλες τις Κυβερνήσεις που τον κράτησαν στο πόστο του…

Δηλαδή και για τους Τσίπρα-Κοτζιά κι ο νοών νοείτω…

….

*Αξίζει λοιπόν να σας αναφέρω την ερώτηση που έκανε κατά την χθεσινή επίσκεψη του γραμματέα στην Μουφτεία Ξάνθης ο δημοσιογράφος Γ. Σιδηρόπουλος, που επί ΠΑΣΟΚ (και Σάββα Μελισσόπουλου…) είχε μόνο εγκώμια βέβαια για τον κύριο Καλαντζή.

Αυτούσιος ο διάλογος:

Γ. Σιδηρόπουλος: Εφόσον το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, τα ζητήματα που ρυθμίζει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, δεν σχετίζονται με το σκέλος της απευθείας προσφυγής στην τακτική δικαιοσύνη για ζητήματα κληρονομικού και οικογενειακού δικαίου. Πιστεύεται ότι με μία ρύθμιση, προφανώς μία τροπολογία, θα μπορούσε να αποδεσμευτεί και να εφαρμοστεί ο νόμος στο σκέλος της τακτικής δικαιοσύνης έτσι ώστε να υπάρχει και η άμεση χρόνου για να ρυθμίσετε τα υπόλοιπα ζητήματα που επεξεργάζεται το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

….

*Απάντηση Γιώργου Καλαντζή: Αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται να υπάρξει καμία νομοθετική ρύθμιση γιατί παρουσιάσαμε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, άρα έχουμε μπει στην τελική ευθεία.

Εάν πάμε ξανά στην Ελληνική Βουλή να ξανά συζητήσουμε νέες προθεσμίες ενώ έχουμε παρουσιάσει και σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος νομίζω ότι θα δώσουμε ένα πολύ λανθασμένο μήνυμα ότι αποφεύγουμε να υλοποιήσουμε ή δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε αυτό ακριβώς που ψήφισε η Βουλή. Νομίζω ότι και μπορούμε και οφείλουμε να το πράξουμε, άρα αυτή τη στιγμή μία διάταξη που θα δίνει περισσότερο χρόνο πλέον δεν έχει και αντικείμενο. Είμαστε στην τελική ευθεία.  Θέλω να είναι πολύ σαφές ότι πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας είναι απολύτως ειλικρινής, αυτά που είπε ο Υπουργός Παιδείας στη Βουλή και τον εμπιστεύθηκε η Βουλή, αυτά ακριβώς θα γίνουν.

….

*Το δικό μου σχόλιο; Κι όμως παρ’ όλα αυτά, χθες οι κομματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Κομοτηνή και στη Ξάνθη, ενώ άλλα έλεγε στις δηλώσεις του στη Καθημερινή ο Γ. Καλαντζής κι άλλα έσπευσαν να δημοσιεύσουν ορισμένοι κάνοντας….fake news, έσπευσαν να ζητήσουν την…παραίτησή του!

-Την παραίτηση ποιού; Του μόνου ανθρώπου που συμφώνησαν όλα τα κόμματα να κρατήσουν στη θέση του, ως ΑΡΙΣΤΟ των ΑΡΙΣΤΩΝ στον χειρισμό των θεμάτων των Μουφτειών στη Θράκη!!! Κάτι που δεν αρέσει μόνο στην Τουρκία και στο Τουρκικό προξενείο φυσικά

Τα σχόλια για σας…!

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ