ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ Από τον Αλέξανδρο Κοντό για τα μείζονα αγροτικά και συνεταιριστικά θέματα!

Συνάντηση Αλέξανδρου Κοντού και μελών διοίκησης ΣΑΣΟΕΕ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη!

 

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα είχε στις 11 το πρωί της Πέμπτης ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός υπό την ιδιότητα και του Προέδρου του ΣΑΣΟΕΕ.

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της συνάντησης και του διαλόγου που είχε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. με τις παραγωγικές τάξεις στη Θεσσαλονίκη εν όψει της 83ης ΔΕΘ και κράτησε περίπου δύο ώρες.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση έγινε στο ξενοδοχείο Lazart που ανήκει στη Μονή των Λαζαριστών και σε αυτήν παραβρέθηκαν εκτός από τον Πρόεδρο Αλέξανδρο Κοντό  και μέλη του Δ.Σ. του ΣΑΣΟΕΕ.

Ο Αλέξανδρος Κοντός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ν.Δ. για τα αγροτικά και Συνεταιριστικά θέματα, τις άμεσες αποζημιώσεις των παραγωγών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τα αιτήματα των αγροτών και αγροτικών οργανώσεων, ζητώντας από τον κύριο Μητσοτάκη ως αυριανός Πρωθυπουργός «η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας,  να σταθεί πιο κοντά στον παραγωγικό τομέα, δηλαδή στον αγροτικό και κτηνοτροφικό ιστό της χώρας» ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του Αρδευτικού για τον κάμπο του Νομού Ξάνθης.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο ξενοδοχείο από το πρωί της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Ν.Δ. είχε συναντήσεις και με τα Επιμελητήρια της Βορείου Ελλάδος, ενώ ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης του μετέφερε και το αίτημα των επιχειρηματιών της Θράκης για την εκ νέου επιδότηση εργασίας 12% στις Ακριτικές επιχειρήσεις, ζητώντας φορολογικές ελαφρύνσεις για τις νέες επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν και θα λειτουργήσουν στη περιοχή της Θράκης.

Μετά τη λήξη της συνάντησης, Αλέξανδρος Κοντός και Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησαν για λίγη ώρα για το ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ του Νομού Ξάνθης, την καταβολή της επιδότησης εργασίας στις επιχειρήσεις της Θράκης, θέμα που “καίει’ τις Ακριτικές επιχειρήσεις και έχει κοπεί από τη σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και για τα Εθνικά και κοινωνικά θέματα της περιοχής με τον πρώην Υπουργό να καταθέτει και γραπτό υπόμνημα του ΣΑΣΟΕΕ με τις προτάσεις της για τα αγροτικά θέματα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ TOY ΣΑΣΟΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ.

Για την  παραπάνω συνάντηση ωστόσο δελτίο τύπου εξέδωσε και ο ΣΑΣΟΕΕ αναφέροντας τα παρακάτω:

Τα μεγάλα θέματα τα οποία απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της χώρας συζήτησε σήμερα το προεδρείο του ΣΑΣΟΕΕ στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στα πλαίσια των επαφών του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  με τις παραγωγικές τάξεις στη Θεσσαλονίκη εν όψει της 83ης ΔΕΘ.

Στη συνάντηση αυτή, ο πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ κ. Αλέξανδρος Κοντός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ν.Δ. για τα μείζονα αγροτικά και συνεταιριστικά θέματα, ζητώντας από τη Νέα Δημοκρατία, ως πιθανή αυριανή κυβέρνηση, να σταθεί πιο κοντά στον αγροτικό και κτηνοτροφικό ιστό της χώρας.

Ειδικότερα ο κ. Κοντός αναφέρθηκε στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και τις μεγάλες καταστροφές τις οποίες προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού. Υπογράμμισε παράλληλα ότι το κράτος οφείλει περισσότερα από 200 εκατ. Ευρώ στον ΕΛΓΑ, ενώ τόνισε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας την αναγκαιότητα για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και της λειτουργίας του γενικότερα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η ελληνική ύπαιθρος θα εγκαταλειφθεί από τους αγρότες.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ στάθηκε στην υψηλή φορολογία και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που επιβαρύνουν σήμερα τον αγροτικό κόσμο, ενώ αναφέρθηκε και στη χαμηλή απορροφητικότητα του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για μείωση της φορολογίας των αγροτών – όπως άλλωστε προβλέπεται και στο πρόγραμμα του κόμματος – ενώ για τα υπόλοιπα μείζονα θέματα που απασχολούν σήμερα τους Έλληνες γεωργούς και κτηνοτρόφους τόνισε ότι σύντομα θα υπάρξουν εξαγγελίες.

Σημειώνεται ότι, εκ μέρους του ΣΑΣΟΕΕ, εκτός από τον πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Αλέξανδρο Κοντό παρευρέθηκαν ακόμη οι δύο αντιπρόεδροι κ.κ. Νικήτας Πρίντζος και Νίκος Κουτλιάμπας, ο γενικός γραμματέας κ. Γιώργος Κατσούλης, ο ταμίας κ. Διονύσης Φόλιος και τα μέλη του ΔΣ κ.κ. Χρήστος Τσιχήτας, Αχιλλέας Λιούτας, Ευθύμιος Φωτεινός και Χρήστος Γιαννακάκης.