«ΕΝΟΧΛΗΣΕ» Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΣΤΗ ΜΟΥΦΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ! ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ ΤΟ …ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ DEB!

 Εθιμοτυπική επίσκεψη στη Μουφτεία Ξάνθης όπου συναντήθηκε με τον νέο Τοποτηρητή Μουφτή Μπιλάλ Καραχαλήλ, πραγματοποίησε στις 10.30 το πρωί ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής, άριστος των αρίστων στη συγκεκριμένη θέση, όπου χειρίστηκε άψογα τα θέματα της αρμοδιότητάς του και γι’ αυτό άλλωστε τον διατήρησε επί τόσα χρόνια στη θέση του και η  Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού εκφράζει πάντα όχι προσωπικές θέσεις, αλλά τις θέσεις της Βουλής των Ελλήνων όπως εκφράστηκαν από όλα τα κόμματα πλην ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Από την συνάντηση μολονότι είχαν προσκληθεί, απουσίαζαν και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, όπως και ο  Συντονιστής της Νομαρχιακής Γ. Χατζηθεοδώρου αλλά και οι ΑΝΕΛ.

Η συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων με τον Τοποτηρητή Μουφτή Ξάνθης κράτησε περίπου 10-15 λεπτά, με τον κύριο Μπιλάλ Καραχαλήλ στις πρώτες δηλώσεις του στα ΜΜΕ να δηλώνει τα παρακάτω: «Εμείς, χωρίς να ξεχωρίσουμε κανέναν, είτε είναι άνδρας, είτε γυναίκα, είτε νέος ή ηλικιωμένος, είτε πηγαίνει στο Τζαμί του κάθε Παρασκευή είτε όχι, θα προσπαθήσουμε να εξυπηρετήσουμε όλους τους μουσουλμάνους με ισότητα, χωρίς να αδικήσουμε κανέναν. Οδηγός μας θα είναι πάντα το Σύνταγμα, οι νόμοι και η Σαρία».

Φυσικά εντύπωση προκάλεσε και η απουσία από την συνάντηση του διπλωμάτη και διευθυντή του Γραφείου Πολιτικών υποθέσεων Αντώνη Παπακώστα!

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΜΟΥΦΤΕΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Για την συνάντηση με τον Γραμματέα Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας ανακοίνωση ωστόσο εξέδωσε και  το γραφείο τύπου του νέου Τοποτηρητή Μουφτή Ξάνθης Μουφτή Μπιλάλ Καραχαλήλ αναφέροντας τα παρακάτω:

Εμείς χωρίς να ξεχωρίσουμε κανένας είτε είσαι άνδρας είτε είναι γυναίκα είτε νέος η ηλικιωμένος είτε πηγαίνει στο Τζαμί του κάθε Παρασκευή είτε όχι, θα προσπαθήσουμε να εξυπηρετήσουμε όλους τους μουσουλμάνους με ισότητα χωρίς να αδικήσουμε κανέναν.

Οδηγός μας θα είναι πάντα το Σύνταγμα, οι νόμοι και η Σαρία.

Θα προσπαθήσουμε σκληρά και επίμονα να κάνουμε το καθήκον μας και να αποφύγουμε τα λάθη. Όμως γνωρίζουμε ότι κανείς άνθρωπος δεν είναι αλάθητος γι αυτό ζητάμε συγγνώμη από τον Αλλάχ και τους συμπολίτες μας αν κάνουμε κάτι που θα τους στεναχωρήσει.

Πρώτο και κύριο καθήκον μας είναι να είμαστε δίκαιοι στις αποφάσεις μας και να φροντίσουμε η Μουφτεία να λειτουργήσει με διαφάνεια και αξιοπιστία. Η Μουφτεία Ξάνθης είναι η Μουφτεία όλων των μουσουλμάνων της Ξάνθης, χωρίς καμία διάκριση. Για κάθε θέμα, για κάθε πρόβλημα, η Μουφτεία θα είναι πάντα ανοιχτή σε όλους και εμείς θα είμαστε πάντα στην διάθεση όλων των ομοθρήσκων μας.

Η Θράκη είναι μια περιοχή της Ελλάδας που έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό, που έχει ένα μοναδικό πλούτο. Την υποδειγματική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Υπήρξαν εποχές που ως μουσουλμάνοι πληγωθήκαμε, έγιναν λάθη και έτσι γεννήθηκαν προβλήματα.

Όμως ποτέ δεν έπαψε να ακούγεται το εζάν από τους μιναρέδες μας. Η Ελληνική Πολιτεία σεβάστηκε πάντοτε την θρησκεία μας και το δικαίωμα μας να διατηρήσουμε την πίστη των προγόνων μας. Γι’ αυτό και εμείς πάντοτε σεβαστήκαμε την Ελλάδα.

Στα χωριά μας, όπως για παράδειγμα στο Ωραίο και στον Εχίνο, υπάρχουν τα μνημεία με τα ονόματα των νεκρών ομοθρήσκων μας που σκοτώθηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Τιμούμε τους ήρωες μας και χαιρόμαστε που οι χριστιανοί συμπολίτες μας τους τιμούν κι εκείνοι.

Θέλουμε να ζήσουμε με τους χριστιανούς συμπολίτες μας με αρμονία και με συνεργασία χωρίς να έχει παράπονο ο ένας από τον άλλον. Αδελφωμένοι και βέβαιοι ότι ένα μέλλον συνεργασίας και κοινής προσπάθειας, θα είναι ένα μέλλον κοινής χαράς για χριστιανούς και μουσουλμάνους. Γι αυτό το λόγο δεν κάνουν καλό στη μειονότητα μας, δηλώσεις και πράξεις που στρέφονται εναντίον των χριστιανών συμπολιτών μας ή δείχνουν ασέβεια στην δική τους πίστη. Το δηλητήριο του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και του θρησκευτικού φανατισμού πρέπει να μείνει μακριά από τη μειονότητα μας.

Η μουσουλμανική μειονότητα είναι μία μειονότητα που θέλει να διατηρήσει την ταυτότητά της. Η ελληνική κυβέρνηση προσέχει τη μειονότητα. Πολλά παιδιά μας σπουδάζουν σε πανεπιστήμια της χώρας μας και όλα δείχνουν ότι τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο και για τη χώρα και για τη Θράκη και για τη μειονότητα. Ας είμαστε αισιόδοξοι και ας έχουμε την ελπίδα στην καρδιά μας.

«Θεέ,μου! Διευκόλυνε (κάνε εύκολο) μην δυσκολεύεις. Με τη χάρη σου διευκόλυνε μας ω εσύ που διευκολύνεις με τον πιο εύκολο τρόπο. Θεέ, μου! Αύξησε τη γνώση μου κατέστησε ωφέλιμη την κατανόηση μας και βοήθησε μας ώστε να έχομε αίσιο τέλος. Ω Θεέ μου Αλλάχ που είσαι κυρίαρχος όλων των κόσμων»

Ζητάμε από τον παντοδύναμο και ελεήμονα Αλλάχ να φέρει υγεία ευλογία και χαρά σε όλους τους ανθρώπους και να έχουμε ένα μέλλον με ειρήνη και επιτυχία.

Ζητάμε από τον παντοδύναμο και ελεήμονα Αλλάχ να ευλογεί τον τόπο μας και να μας δώσει δύναμη και κουράγιο να εκπληρώσουμε τα καθήκοντά μας με δικαιοσύνη και αγάπη.

Από το γραφείο τύπου της Μουφτείας Ξάνθης

ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ DEB

Ιδού και η ανακοίνωση που εστάλη στα ΜΜΕ από το  Εθνικιστικό Τουρκικό κόμμα DEB. Την δημοσιεύουμε αυτούσια γιατί εκφράζει απόλυτα τις θέσεις της  Τουρκίας και του Τουρκικού Προξενείου και που δυστυχώς εκφράζουν τον τελευταίο καιρό και οι μειονοτικοί βουλευτές.

DOSTLUK EŞİTLİK BARIŞ PARTİSİ

ΚΟΜΜΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ

FRIENDSHIP EQUALITY AND PEACE PARTY

FREUNDSCHAFT GLEICHHEIT UND FRIEDEN PARTEI

Κομοτηνή, 06/09/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι πρόσφατες προσδοκίες στο ζήτημα των Μουφτειών που είναι ένα από  τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, στράφηκαν προς μία αρνητική πορεία με το Προεδρικό διάταγμα που ανακοινώθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Η ανακοίνωση και η πρόθεση της κυβέρνησης να επιλύσει το πρόβλημα της Μουφτείας προκάλεσαν σοβαρές προσδοκίες στην Μειονότητα. Ωστόσο, το σχέδιο διατάγματος για τις Μουφτείες που ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες,  προκάλεσε απογοήτευση και αντίδραση στη  Μειονότητα και στις Μειονοτικές οργανώσεις.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι είμαστε ενάντια στη σκέψη να μετατραπούν οι Μουφτείες σε δημόσιες υπηρεσίες όπου θα  υπάρχει διορισμός από το υπουργείο και θα εξαλείψει την αυτόνομη δομή της Μουφτείας, ο οποίος είναι ο σημαντικότερος θεσμός στη θρησκευτική ζωή της Μουσουλμανικής-Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης.  Αυτού του είδους κρατικός έλεγχος των Μουφτειών, που πρέπει να υπηρετούν τη θρησκευτική ζωή της μουσουλμανικής κοινότητας, δεν θα φέρει  λύση στο πρόβλημα αυτό αλλά θα οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας και  όλες τις αρμόδιες αρχές, δείχνοντας σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες, να βρουν μια ειλικρινή λύση στο πρόβλημα με εποικοδομητικό διάλογο με τη Μειονότητα, δείχνοντας  την μέγιστη προσοχή για να μην προκληθεί ζημία στο αυτόνομο καθεστώς των Μουφτειών,

ΚΙΕΦ