Σσσσσ… Ψίθυροι – Διακοπή νερού την Δευτέρα στις οδούς Λευκίππου- Λεοναρδοπούλου λόγω έργων της ΔΕΥΑΞ

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Η αντίδραση αυτή του Χουσεϊν Ζεϊμπέκ δεν ήταν τυχαία, είχε πάρει διαβεβαίωση από τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και από την κυβέρνηση ότι το θέμα των μουφτήδων θα λυθεί με διαφορετικό και άμεσο τρόπο. Η λύση αυτή θα τον βοηθούσε να ανέβει και πάλι η δημοτικότητα του στην μειονότητα στην οποία δεν έχει δώσει καμιά λύση όσο αφορά προβλήματα της καθημερινότητας.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και η υπουργοποίηση του Στάθη Γιαννακίδη ο οποίος αν δεν ήταν ο Χ.Ζεϊμπέκ πιθανόν στην βουλή να έμπαινε για να παρακολουθήσει την ολομέλεια από τα θεωρεία.
Αυτή ήταν και η χαριστική βολή για τον Χ.Ζεϊμπέκ ο οποίος πλέον και με τις δύο αυτές εξελίξεις είναι βέβαιο ότι είναι “καμμένο χαρτί” τόσο για την μειονότητα όσο και για όσους θέλουν να έχουν πρόσβαση σε αυτή.
(Ο Πέτρος Ούτσης στο Xanthi Press)
-Λέτε να βρεθεί στις επόμενες εκλογές εκτός Βουλής ο Χουσεΐν; Και να βγει ο Στάθης ή ο Γρηγόρης Γιαννακίδης;

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Η αλήθεια είναι ότι για μια ακόμη φορά βγάζουν «μάτια» οι παρανομίες του Τσέπελη στην πλατεία Αντίκα με την κατάληψη του δρόμου όχι μόνο με τραπεζοκαθίσματα αλλά και…μπαριέρα με τεράστια διαφημιστική ταμπέλα που διαφημίζει τις τιμές των προιόντων του «Πρώτου Σκαλί»
Και βγάζουν μάτι όχι μόνο γιατί πρόκειται για υγιειονομικό κατάστημα που δεν τηρεί κανέναν κανόνα, αλλά και γιατί η μπαριέρα για παράδειγμα είναι έξω από κλειστό καφέ μπαρ, που του απαγορεύει ο Δήμος να βάζει…τραπεζοκαθίσματα!
Ενώ αντίθετα επιτρέπει στον Τσέπελη να παρανομεί και να βγάζει εκτός από τραπεζοκαθίσματα και μπαριέρες!
Εκφράζω την έκπληξή μου για την ανοχή και κάλυψη του Τσέπελη και από τη σημερινή Δημοτική αρχή και παράλληλα ρωτάω, η αστυνομία αλήθεια, ήλεγξε αυτό το «αίσχος» με την κατάληψη των δρόμων στην πλατεία Αντίκα; Και περιμένω μια ξεκάθαρη απάντηση…
Σταύρος Μωρ.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Στους 21 οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Στους 21 ανέρχονται οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου από τις αρχές του 2018 έως και τις 6 Σεπτεμβρίου. Τα κρούσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ανέρχονται σε 178.

Τα 144 από τα κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση) και 34 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα). Η διάμεση ηλικία των ασθενών με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ είναι τα 74 έτη (εύρος: 10 – 94 ετών).

Επίσης, όπως σημειώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, έχει καταγραφεί ένα περιστατικό με ιστορικό ταξιδιού και προσβολής σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Κατά τη φετινή περίοδο, έχει καταγραφεί πρώιμη έναρξη της κυκλοφορίας του ιού σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στη χώρα μας, με την εμφάνιση ανθρώπινων περιστατικών από τα τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου.

Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί κρούσματα σε αρκετούς οικισμούς, στις περιφερειακές ενότητες Δυτικής Αττικής,  Δυτικού Τομέα Αθηνών, Βοιωτίας, Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Εύβοιας, Ημαθίας, Πειραιώς και Νήσων, Πέλλας, Έβρου, Κορινθίας, Κιλκίς, Σερρών, Ροδόπης και Ρεθύμνου.

Ξάνθη: Δηλητηρίασαν σκύλο με φόλα στην Αβέρωφ

Νεκρός από φόλα εντοπίστηκε σκύλος στην οδό Αβέρωφ, στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με τον φιλοζωικό, άγνωστοι πέταξαν φόλες τόσο στην οδό Αβέρωφ όσο και επί της Ανδρέου Δημητρίου. Προς αυτή την κατεύθυνση εφιστάται η προσοχή των κατοίκων που διαθέτουν ζώα και κυκλοφορούν στην περιοχή.

Για την περισυλλογή του άτυχου σκύλου κλήθηκε ο δημος.

Διακοπή νερού την Δευτέρα σε οδούς της Ξάνθης λόγω έργων της ΔΕΥΑΞ

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω εργασιών αντικατάστασης δικτύου στην οδό Λευκίππου- Λεοναρδοπούλου στα πλαίσια του έργου: «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης σε τμήματα της πόλης Ξάνθης» είναι απαραίτητη η διακοπή υδροδότησης

Την  Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου  2018 από 8:00 έως 15:00

  1. Στην οδό Λεοναρδοπούλου από την οδό Αλικαρνασσού έως την οδό Δημοκρίτου.
  2. Σε όλο το μήκος της παρ. Απόλλωνος

Την  Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου  2018 από 10:00 έως 15:00

Στην οδό Λευκίππου από την οδό Θ.Δούκα έως την πλάστιγγα ‘ΣΓΟΥΡΑΚΗ’

Ευχαριστούμε  για  την  κατανόηση.

Ο Τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής στον Μητροπολίτη Μαρωνείας

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων με την ευκαιρία της αναλήψεως των καθηκόντων του Τζιχάτ Χαλήλ ως Τοποτηρητού Μουφτή Κομοτηνής, δέχθηκε την εθιμοτυπική επίσκεψη αυτού στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, τον οποίον συνεχάρη επί τη αναλήψει αυτών, αντήλλαξαν δε σκέψεις αμοιβαίου ενδιαφέροντος, προκειμένου να συνεργασθούν από κοινού διά την προκοπή των κατοίκων της περιοχής και επ’ αγαθώ της ειρηνικής συμβιώσεως και της ευημερίας της Θράκης.

Πότε αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας -Τι προβλέπει η σχετική Αστυνομική Διάταξη

Μέσα στις επόμενες μέρες αλλάζουν και θα ισχύουν οι ώρες κοινής ησυχίας της χειμερινής περιόδου.

Σύμφωνα με τη Αστυνομική Διάταξη 3 του 1996 οι ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας είναι οι ακόλουθες:

Κατά τη θερινή περίοδο από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00.

Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30.

Θερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου.

Χειμερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα, από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου.

Οι παραβάτες των διατάξεων της εν λόγω Αστυνομικής Διάταξης, διώκονται σε βαθμό πταίσματος. Οι πολίτες δύνανται να απευθύνονται στην Αστυνομία για βεβαίωση της παράβασης, καθώς και να υποβάλλουν Έγκληση σε βάρος των παραβατών.

Οπότε σε περίπου τρεις εβδομάδες από σήμερα οι ώρες κοινής ησυχίας αλλάζουν και εφαρμόζονται αυτές που αφορούν τη χειμερινή περίοδο.

ΑΙΝΙΓΜΑ

Ποιες είναι οι σχέσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γρηγόρη Γιαννακίδη με τους συντρόφους του αυτήν την περίοδο; Διότι ο «πόλεμος» που δέχεται τον τελευταίο καιρό από τον κομματικό μηχανισμό είναι αρκετά ορατός κι ας είναι αυτός που δουλεύει περισσότερο από όλους και είναι παρών παντού…

EBZ: Επιστρέφονται οι εισφορές στην παραγωγή στον τομέα της ζάχαρης

Η ΕΒΖ σε ανακοίνωσή της τονίζει πως σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’ 3396/10-8-2018 αποφασίσθηκαν οι λεπτομέρειες εφαρμογής για τον καθορισμό διαδικασιών και δικαιολογητικών που απαιτούνται για την επιστροφή εισφορών που είχαν επιβληθεί στην παραγωγή του τομέα της ζάχαρης με βάση τον Κανονισμό (ΕΕ) 2018/264 του Συμβουλίου στους τευτλοκαλλιεργητές της καλλιεργητικής περιόδου 2000.

Ενόψει των ανωτέρω, παρακαλούνται όλοι οι τευτλοκαλλιεργητές που καλλιέργησαν ζαχαρότευτλα την καλλιεργητική χρονιά 2000 να επικοινωνήσουν, άμεσα έως τις 17-09-2018, με τις Γεωπονικές Υπηρεσίες των εργοστασίων της ΕΒΖ Α.Ε. στα οποία ανήκαν, ώστε να επικαιροποιήσουν τα προσωπικά του στοιχεία (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ΑΦΜ, ΙΒΑΝ).

Τα στοιχεία είναι αναγκαία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιστροφής των ανωτέρω εισφορών, αναφέρει η ΕΒΖ.

Φονικό στην Καβάλα: Σε ένα παγκάκι «λουσμένο» με αίματα βρήκαν τον 24χρονο που σκότωσε τους παππούδες του

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του φονικού στην Καβάλα όπου ένας 24χρονος με ψυχολογικά προβλήματα σκότωσε τον παππού και την κατάκοιτη γιαγιά του.

Συγκεκριμένα, ο 24χρονος αφού σκότωσε την γιαγιά και τον παππού του με ένα μαχαίρι, πήγε «λουσμένος» στα αίματα και κάθισε ατάραχος σε παγκάκι, δίπλα από το σπίτι του.

Εκεί ο ίδιος παρέμεινε μέχρι να τον εντοπίσουν και συλλάβουν οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso όταν οι αστυνομικοί τον εντόπισαν , ο 24χρονος ήταν μέσα στα αίματα και κρατούσετο μαχαίρι με το οποίο λίγο νωρίτερα είχε δολοφονήσει άγρια τους παππούδες του.

Να σημειωθεί πως τους δύο ηλικιωμένους εντόπισε νεκρούς η μητέρα του δράστη, η οποία αφού πρότινος τους έψαχνε τηλεφωνικά, έφτασε στο σπίτι τους αντικρίζοντας το αποτρόπαιο έγκλημα.

Ο νεαρός, που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι αυτός σκότωσε με μαχαίρι την γιαγιά του και τον παππού του!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί, δυο φορές μάλιστα μέσα σε ένα χρόνο στην ψυχιατρική κλινική της Καβάλας.

Ερώτηση ΚΚΕ για το «πράσινο σκουλήκι»

Αποζημιώσεις για το 100% των ζημιών που υπέστησαν οι βαμβακοκαλλιεργητές της Θράκης από το πράσινο και ρόδινο σκουλήκι, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Καλούν επίσης το υπουργείο να μεριμνήσει για τη λήψη μέτρων που θα αφορούν στη μείωση του πλαφόν, ώστε να μη χάσουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση οι παραγωγοί, ενώ ζητούν, παράλληλα, το «πάγωμα» των οφειλών των πληγέντων αγροτών, τουλάχιστον μέχρι τη χορήγηση αποζημιώσεων, αλλά και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΕΛΓΑ. «Το πρόβλημα αγγίζει χιλιάδες καλλιεργητές, κυρίως στον Έβρο και τη Ροδόπη, ενώ οι αναφορές για προσβολές πληθαίνουν μέρα με την ημέρα», σημειώνουν στην ερώτησή τους οι δύο βουλευτές.