Σσσσσ.. Ψίθυροι – Πρωτοκόλλο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης και ΕΦΕΤ

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Η Ξάνθη μας, από «πόλη με τα χίλια χρώματα» κατάντησε πόλη με… χιλιάδες σκουπίδια, με χιλιάδες αδέσποτα και με χιλιάδες προβλήματα στην καθημερινότητα του πολίτη.
Η Ξάνθη μας από «αρχόντισσα της Θράκης» κατάντησε «ορντινάντσα» και ουραγός σε ανάπτυξη, ακόμη και σε στοιχειώδεις υποδομές (είσοδοι πόλης, πεζοδρόμια, προσβασιμότητα κλπ).
Επειδή δεν μπορεί –και δεν πρέπει να επιτρέψουμε – να συνεχιστεί αυτή η οπισθοδρόμηση, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να διεκδικήσουμε με αξιώσεις και με ένα συγκεκριμένο –συγκροτημένο πρόγραμμα, την ψήφο των συνδημοτών μας στις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου.
(Από την διακήρυξη του Υποψηφίου Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη στους Ξανθιώτες)
-Όλα καλά Μανώλη μου, αλλά αυτό το…»αρχόντισσα» τι το…ήθελες; Μα μας «θυμίσεις» πως ακόμη ένα ακίνητο της Παλιάς Πόλης το αγόρασες και πέρασε στην…ιδιοκτησία σου;

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Εκπροσωπώντας τη Θρακική Σκηνή ως ένα από τα ιστορικά ιδρυτικά της στελέχη όχι μόνο πήγα αλλά και συζήτησα με τον Υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης Γιώργο Χατζηθεοδώρου καταθέτοντας τις προτάσεις μας για το ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ που ζητάμε εδώ και χρόνια και δυστυχώς ούτε και φέτος θα πραγματοποιηθεί (σ.σ. Έστω και σαν αρχή…), μολονότι ήταν σχεδόν όλα έτοιμα με τη σημαντική στήριξη του Περιφερειακού συμβούλου Ξάνθης και πρώην Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη για να συμμετάσχουν οι πρώτες αποστολές από χώρες των Βαλκανίων. Ήταν ένας χρήσιμος διάλογος και μια άριστη πρωτοβουλία του κυρίου Γιώργου Χατζηθεοδώρου, αφού οι ΘΛΕ είναι υπόθεση όλων μας.
Τώρα γιατί από τους 32 Καρναβαλικούς συλλόγους ήμασταν μόνο 6; Θα ήταν καλύτερο να ρωτήσετε αυτούς τους 26! Εμείς πιστεύουμε πάντως ότι κάτι χρήσιμο θα προκύψει…
Ιππ. Γαλ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο διαμορφωτής Κοινής γνώμης Σταύρος Καρυπίδης  εκπροσώπησε στη σύσκεψη με τον Υποψήφιο Δήμαρχο Γ. Χατζηθεοδώρου τον σύλλογο «Ξάνθης Παράδοση» που έχει Πρόεδρο τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του Τσέπελη Παναγιώτη Αμβροσιάδη από τη Λευκόπετρα, δημότη Αβδήρων

Πρωτοκόλλο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης και ΕΦΕΤ

Πρωτόκολλο Συνεργασίας για τον καλύτερο συντονισμό των ελεγκτικών μηχανισμών, τη διενέργεια κοινών ελέγχων και την από κοινού διαχείριση εκτάκτων περιστατικών, εποχιακών αναγκών και καταγγελιών στον τομέα της ασφάλειας των τροφίμων υπέγραψαν την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος και ο Αντιπρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), Διονύσης Βλάχος, στα γραφεία της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.

Ειδικότερα, θα συσταθούν μικτά κλιμάκια των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του ΕΦΕΤ, τα οποία θα διενεργούν επισταμένους ελέγχους στην γκάμα των τροφίμων, των εγχώριων και των εισερχομένων εκ Βουλγαρίας και Τουρκίας.

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ, Διονύσης Βλάχος, δήλωσε τα εξής: “Θα δοθεί έμφαση στις Ελληνοποιήσεις κρέατος και άλλων προϊόντων, έναν ιδιαίτερα πονεμένο τομέα, που στερεί από τους Κτηνοτρόφους σημαντικό κομμάτι εισοδήματος. Θέλω να διαβεβαιώσω τους καταναλωτές ότι στην Ελλάδα έχουμε Ασφάλεια στα Τρόφιμα και σε αυτό συμβάλει η πολύ καλή Βιομηχανία Τροφίμων και οι υπηρεσίες. Με όλους τους αρμόδιους φορείς ενώνουμε τις δυνάμεις μας και στοχεύουμε στην Ολιστική προσέγγιση στην Ασφάλεια των Τροφίμων”.

Έβρος: Εξέγερση ανήλικων προσφύγων-Τι ζητούν

Γυαλιά-καρφιά έκαναν 14 ασυνόδευτοι πρόσφυγες μία πτέρυγα του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και παράτυπων μεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας το απόγευμα της Δευτέρας ζητώντας την προώθησή τους σε μονάδες φιλοξενίας στο εσωτερικό της χώρας.

Λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι οι ανήλικοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα, έσπασαν τζάμια, λάμπες  και ηλεκτρολογικούς πίνακες στην πτέρυγα του ΚΥΤ όπου κρατούνται. Το περιστατικό  έληξε στις 7 το απόγευμα μετά την επέμβασή της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Οι ανήλικοι πρόσφυγες διαμαρτύρονται γιατί αν και έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης τους- εντός 25 ημερών από την ημέρα άφιξής τους όπως προβλέπεται- αυτοί παραμένουν κρατούμενοι στο Φυλάκιο του βόρειου Έβρου δύο και τρεις μήνες.

Σε βάρος των 14 προσφυγόπουλων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης και διακεκριμένων φθορών.

Το ΚΥΤ Ορεστιάδας έχει χωρητικότητα 240 άτομα και σύμφωνα με τις αρχές σήμερα ο αριθμός των προσφύγων είναι κάτω από αυτό το όριο .

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Μαρτίου-Όλες οι ημερομηνίες

Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμής για όλους τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων που θα πάρουν συντάξεις Μαρτίου.

Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις Μαρτίου 2019 την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Το ΙΚΑ θα πληρώσει τις συντάξεις Μαρτίου 2019 την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Μαρτίου 2019 θα πληρωθούν ως εξής:

Το ΝΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις Μαρτίου 2019 την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Ο ΟΑΕΕ θα δώσει τις συντάξεις Μαρτίου 2019 την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Ο ΟΓΑ θα πληρώσει τις συντάξεις Μαρτίου 2019 την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Τα υπόλοιπα ταμεία του υπουργείου Εργασίας θα δώσουν τις συντάξεις Μαρτίου 2019 την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019.

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Μαρτίου 2019 θα καταβληθούν στις 27 Φεβρουαρίου 2019

Η πληρωμή των επικουρικών συντάξεων

Tο ΕΤΕΑΕΠ θα πληρώσει τις επικουρικές συντάξεις Μαρτίου 2019 τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Δεν ξέρω τι συνέβη και κάτι ατόνησε από την πλευρά του υποψηφίου Δημάρχου Ξάνθης Γιάννη Παπαχρόνη που ξεκίνησε μια μεγάλη δυναμική και απήχηση στον κόσμο, αλλά στη συνέχεια έκανε «κοιλιά»….εγώ όμως εξακολουθώ να πιστεύω ότι έχει ήδη μαζί της μια μεγάλο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας. Φτάνει να το πιστεύουν όμως το ίδιο και οι ίδιοι…

ΟΟΣΑ: 29η η Ελλάδα στην παραγωγικότητα εργασίας-Ποια χώρα διατηρεί την πρωτιά

Η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ χαμηλή θέση αναφορικά με την παραγωγικότητα εργασίας. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης για το 2017, η οποία μετράται ως η ακαθάριστη προστιθέμενη αξία ανά ώρα εργασίας.

Συγκεκριμένα, η χώρα μας βρίσκεται στην 29η θέση στην κατάταξη ανάμεσα σε 36 κράτη. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ιρλανδία, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Λουξεμβούργο. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Νορβηγία, στην τέταρτη η Δανία, στην πέμπτη η Αυστρία και στην έκτη η Γερμανία.

Την Ελλάδα ακολουθούν η Πολωνία, η Εσθονία, η Νότια Κορέα, η Λετονία, η Ουγγαρία, η Χιλή και το Μεξικό.

Είκοσι τραυματίες μετανάστες/πρόσφυγες στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Είκοσι τραυματισμένοι μετανάστες/πρόσφυγες μεταφέρθηκαν χθες τα ξημερώματα στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου, μετά από ανατροπή του οχήματος με το οποίο τους μετέφερε ο διακινητής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη μετά από καταδίωξη, σε επαρχιακό δρόμο της περιοχής Δαδιάς. Οι 20 αλλοδαποί έφεραν κυρίως κακώσεις και κατάγματα, τους παρασχέθηκαν οι απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες και οι περισσότεροι από αυτούς πήραν εξιτήριο, μόνον οι έξι παρέμειναν για νοσηλεία, ωστόσο, και από αυτούς, οι τέσσερις δεν έχουν κάτι σοβαρό.

Γυναίκα και τέσσερις ανήλικοι διέρρηξαν μαγαζί στις Σέρρες

Μια 23χρονη Ελληνίδα ήταν η αρχηγός μιας σπείρας πιτσιρικάδων, οι οποίοι διέρρηξαν ένα κατάστημα σε περιοχή των Σερρών το μεσημέρι του Σαββάτου προκαλώντας σημαντικές φθορές, ωστόσο δεν κατάφεραν να κλέψουν κάτι γιατί εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του τμήματος Ηράκλειας.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω την επικεφαλής της «άγουρης» συμμορίας και τρία αγόρια από τα μέλη της, ενώ το πρωί της Κυριακής εντόπισαν σε άλλη περιοχή των Σερρών και ένα επίσης ανήλικο κορίτσι που είχε διαφύγει αρχικά. Όλοι μαζί παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών κατηγορούμενοι για κλοπή κατά συναυτουργία, ενώ σε βάρος των γονέων των τεσσάρων παιδιών σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμελή εποπτεία ανηλίκου.

Διδυμότειχο: Ραντεβού με Κ. Γαβρόγλου επιδιώκει ο δήμος για το τμήμα νοσηλευτικής

Ραντεβού με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, για να λάβει απαντήσεις για το θέμα της παραμονής και λειτουργίας του τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, επιδιώκει ο δήμος Διδυμοτείχου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη, στη συνάντηση θα τεθεί και το θέμα της ομόφωνης απόφασης του τοπικού δημοτικού συμβουλίου, που έχει συμπεριληφθεί και στο σχετικό ψήφισμα που εκδόθηκε και αφορά το αίτημα, το εν λογο τμήμα να γίνει πανεπιστημιακό αλλά την ίδρυση ακόμη δύο παρεμφερών τμημάτων , φυσικοθεραπείας και μαιευτικής. «Το θέμα που προέκυψε με το τι μέλλει γενέσθαι για το τμήμα νοσηλευτικής, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και αγωνία στην τοπική κοινωνία. Θέλουμε απαντήσεις από τον ίδιο τον υπουργό και ελπίζουμε το ραντεβού να κλειστεί σύντομα» σημείωσε ο κ. Πατσουρίδης.