ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ- ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ: Οι θεσμοί δεν πρέπει να μένουν στάσιμοι αλλά συνεχώς πρέπει να ανανεώνονται με νέες ιδέες!

Οι θεσμοί δεν πρέπει να μένουν στάσιμοι αλλά συνεχώς πρέπει να ανανεώνονται με νέες ιδέες, να εκσυγχρονίζονται και να προχωράνε.

Αυτά τόνισε ο Ιπποκράτης Γαλάτης στη συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Ξάνθης Γιώργου Χατζηθεοδώρου με τους πολιτιστικούς-καρναβαλικούς συλλόγους.

Όπως είπε στον κύριο Χατζηθεοδώρου ο Ιπποκράτης Γαλάτης –τον φιλοξενεί την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου στις 22.00 στο NEXT tv- «στόχος της Θρακικής Σκηνής ήταν και παραμένει από το 2001 μέχρι σήμερα, να γίνει το ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ των λαών».Στόχος που θα μπορούσε να υλοποιηθεί ίσως και φέτος, αν το Κέντρο Πολιτισμού «άρπαζε» την ευκαιρία!

Αναλυτικότερα:

Μόλις 6 από τους 32 Καρναβαλικούς συλλόγους της Ξάνθης, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Υποψηφίου Δημάρχου Ξάνθης Γιώργου Χατζηθεοδώρου να συμμετάσχουν στον διάλογο που ξεκίνησε με τους συλλόγους (σειρά έχουν οι Λαογραφικοί και οι Αθλητικοί σύλλογοι του Δήμου) για την πολιτιστική ανάπτυξη της Ξάνθης.

Κι όλα αυτά, ενώ οι 25 τουλάχιστον σύλλογοι είχαν απαντήσει θετικά στη πρόσκληση που τους έκανε η Δέσποινα Παπαδοπούλου.

-Τι συνέβη και τι μεσολάβησε;

  1. Οι… παρέμβάσεις τρίτων (κομματικών και υποψηφίων Δημάρχων) που έπεισαν τους περισσότερους συλλόγους να… ΜΗΝ πάνε!
  2. Οι υποσχέσεις της Αριστέας Αλατά με εντολές του Δημάρχου Ξάνθης στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους ότι θα επιχορηγηθούν από τον Δήμο Ξάνθης αν καταθέσουν σχετικές αιτήσεις!

Τα συμπεράσματα για σας.

Αντικείμενο της σύσκεψης της Δευτέρας που πραγματοποιήθηκε στο Φίλοιστρον, η καλύτερη οργάνωση των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών και οι προτάσεις των συλλόγων.

Οι 6 σύλλογοι που ανταποκρίθηκαν ήταν οι εξής!

Οι Σπάρτακοι με εκπροσώπους τον Μανώλη Αποκορωνιωτάκη και την Σμαρώ Βαχαρέλη,  οι Βάτραχοι με εκπρόσωπο τον Μιχάλη Τσέπελη, οι Καβειροι με εκπρόσωπο τον Βασίλη Βερβερίδη, ο Παραδοσιακός σύλλογος «Ξάνθης Παράδοση» (χορωδία) με εκπρόσωπο τον Πρόεδρο Παναγιώτη Αμβροσιάδη από τη Λευκόπετρα (υποψήφιος με τον Τσέπελη) και τον Σταύρο Καρυπίδη, ο ΠΑΣ Αντίκα με τον Άρη Γιαννακίδη και η Θρακική Σκηνή με τους Ιπποκράτη Γαλάτη και τον Θοδωρή Αθανασιάδη.

Την επόμενη Δευτέρα ο κ.Γιώργος Χατζηθεοδώρου θα συναντήσει τους Λαογραφικούς συλλόγους της πόλης και αμέσως μετά τους αθλητικούς.

Αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλοί εκπρόσωποι των συλλόγων που  δήλωσαν παρόντες αρχικά, δέχτηκαν στη συνέχεια «πιέσεις» και παρεμβάσεις να μην… πάνε, είτε γιατί πρόκειται για συλλόγους που ήδη έχουν ενταχθεί σε συγκεκριμένο Συνδυασμό (Θάμυρις – Χαριτωνίδου – Φανουράκης), είτε γιατί κάποιοι τους υποσχέθηκαν… οικονομικές επιχορηγήσεις από τον Δήμαρχο Ξάνθης με τηλέφωνα από την νέα έμπιστη σύμβουλό του Αριστέα Αλατά! Αλήθεια ή ψέματα…

Όποια κι αν είναι η πραγματικότητα, αυτό που μετράει -γιατί είναι περίεργο μέσα σε λίγες μέρες ν’ αλλάξουν αποφάσεις οι σύλλογοι που αρχικά είπαν ΝΑΙ και ΜΠΡΑΒΟ στον υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης Γιώργο Χατζηθεοδώρου και την Δευτέρα δήλωσαν… απόντες- είναι οι καλές προθέσεις του υποψηφίου Δημάρχου Ξάνθης που εντυπωσιάζει και με την σεμνότητα και απλότητά του, αλλά και με το χέρι συνεργασίας που δίνει σε όλους πλέον!

Άλλωστε κάτι παρόμοιο είχε κάνει και ο Χρίστος Πούλιος κάποτε…

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Από την πλευρά της η ΘΡΑΚΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ πήγε με έτοιμες προτάσεις που τις κατέθεσε, όπως είχε πράξει και παλιότερα με τον υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης τον Χρίστο Πούλιο.

Ποιες ήταν αυτές:

  1. Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι με τεράστια πλέον εμπειρία και ιστορία θα πρέπει να γίνει επιτέλους ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ Καρναβάλι. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να μετατραπεί σε μια εταιρεία –ακόμη και με την συνεργασία ιδιωτών- που θα μπορεί να λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς με πρώτο στόχο το προϊόν να γίνει ακόμη πιο ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ Τουριστικά!
  2. Θα μπορούσε να προχωρήσει από φέτος η πρωτοβουλία γιατί ήδη είχε προετοιμάσει το έδαφος ο πρώην θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης, αλλά δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε και δεν προχώρησε το Κέντρο Πολιτισμού!
  3. Πρόσληψη μάνατζερ που θα κάνει επαφές, και θα φέρει χορηγίες και έσοδα στο θεσμό ώστε να μπορεί να προχωρήσει και να αποκτήσει την αυτοδυναμία του, δημιουργώντας παράλληλα υποδομή.
  4. Εμπορική εκμετάλλευση των σημάτων «Ξανθιώτικο Καρναβάλι», «ΘΛΕ», «Γιορτές Π. Πόλης», «Μουσικό Φεστιβάλ». Στόχος η οικονομική αυτοδυναμία του θεσμού ώστε να μπορεί να λειτουργήσει και να εδραιωθεί ο θεσμός μόνος του χωρίς επιχορηγήσεις από τον Δήμο Ξάνθης.
  5. Επανίδρυση Τμημάτων μαζορετών σε συνεργασία με τις Σχολές Χορού Δήμου Ξάνθης αλλά και με τις ιδιωτικές σχολές.
  6. ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ – ΦΕΣΤΙΒΑΛ Παραδοσιακών χορών. Το κοινό ψηφίζει τα ΤΡΙΑ καλύτερα συγκροτήματα.
  7. ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ