Σσσσσ….. Ψίθυροι – Πολιτιστικός Σύλλογος Μάνδρας: Ζητάμε βιβλία για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης μας!

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αβδήρων στις 28/01/2019 ο κ. Χατζόπουλος ανέφερε ότι δεν γνωρίζει προσωπικά εργολάβο, στον οποίο ανέθεσε είτε απευθείας είτε μέσω δύο προσφορών, έργα και υπηρεσίες προϋπολογισμού περίπου 40.000€, ως πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων τον τελευταίο μήνα.
Η εταιρεία (εργολάβος) στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Χατζόπουλος ότι δεν γνωρίζει προσωπικά, έπαιρνε απευθείας αναθέσεις από τη  ΔΕΥΑ Αβδήρων τις οποίες υπέγραφε ο κ. Χατζόπουλος από το Μάιο του 2017 μέχρι και τα τέλη του 2018.
Ένα από τα δύο συμβαίνει. Ή ο κ. Χατζόπουλος λέει ψέματα για ακόμη μία φορά ότι δεν γνωρίζει το συγκεκριμένο εργολάβο ή δεν είχε ιδέα πως λειτουργούσε η ΔΕΥΑ Αβδήρων.
(Ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης απαντώντας στον Νίκο Χατζόπουλο)
-Τι από τα δύο συμβαίνει πρώην Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Αβδήρων;

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν μου άρεσε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος στον απολογισμό και τα πεπραγμένα του για το 2018. Και το ότι «κούρασε» τόσο πολύ αναγκάζοντας τους περισσότερους να αδειάσουν την αίθουσα, μόνο τυχαίο δεν ήταν το βράδυ της Πέμπτης…
Ωστόσο για να είμαι το ίδιο  ειλικρινής, ακόμη χειρότεροι ήταν οι της αντιπολίτευσης, με τον Μανώλη  Φανουράκη να μην έχει καμιά σχέση με τον παλιό Μανώλη, τον γιατρό (όπως και τον Τσέπελη) απόντες και τους λοιπούς εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, πολύ αδύναμους…και το χειρότερο; Χειρότεροι του κυρίου Δημαρχόπουλου…
Ο οποίος στα πεπραγμένα του δεν αναφέρθηκε καθόλου, ούτε στους Παιδικούς σταθμούς, ούτε και στο Κέντρο Πολιτισμού. Τυχαίο; Δεν νομίζω…!
Σταύρος Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κι ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης (;) Πασχάλης Λύρατζης στα πεπραγμένα του Δημάρχου Ξάνθης…Αλλά δεν άνοιξε το στόμα του!

Πολιτιστικός Σύλλογος Μάνδρας: Ζητάμε βιβλία για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης μας!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μάνδρας πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά. Στο νέο του κάλεσμα, απευθύνεται σε όλους τους μικρούς και μεγάλους του φίλους. Ύστερα από χρόνια αδράνειας, η Δανειστική Βιβλιοθήκη του οικισμού, περνά σε μια νέα φάση εμπλουτισμού και αξιοποίησης της υφιστάμενης συλλογής. Πολύ σύντομα, όπως δηλώνουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι πόρτες της βιβλιοθήκης θα ανοίξουν και σε συνδυασμό με παράλληλες δράσεις που θα αφορούν το βιβλίο ευελπιστούν πως ο Σύλλογος αλλά και γενικότερα ο οικισμός της Μάνδρας θα αποτελέσει ένα νέο κέντρο για τους βιβλιόφιλους της περιοχής και όχι μόνο! “Δωρίζοντας τα βιβλία που περισσεύουν στα ράφια σας, μεγαλώνετε τα όνειρα των συμπολιτών σας” αναφέρει χαρακτηριστικά η αφίσα του Συλλόγου.

*Σημεία παραλαβής έχουν οριστεί για την Ξάνθη το βιβλιοπωλείο Πυργελή και φυσικά το Πολιτιστικό Κέντρο Μάνδρας.

Η Βασιλική Θάνου απαντά στην αντιπολίτευση: «Φοβούνται ότι θα θίξω συγκεκριμένα συμφέροντα»

«Πυρά» προς πάσα κατεύθυνση εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Βασιλική Θάνου, απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης με αφορμή το διορισμό της ως επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου.

Μεταξύ άλλων, η κα Θάνου υποστηρίζει πως δεν υπήρξε ποτέ μέλος οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος, ενώ τα καθήκοντα της ως προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού. τα άσκησε επί ενάμισυ έτος, χωρίς μισθό.

Η Βασιλική Θάνου κάνει λόγο για «προσχηματικές» σε βάρος της αιτιάσεις, περί «δήθεν έλλειψης αντικειμενικότητας από μέρους μου», υποστηρίζοντας ότι πίσω από αυτές «υποκρύπτεται ο φόβος ορισμένων προσώπων , ότι θα διοικήσω και την Αρχή Ανταγωνισμού με την ίδια αποτελεσματικότητα που επέδειξα και στις προηγούμενες θέσεις, ώστε να εξαλειφθούν φαινόμενα μεγάλης καθυστέρησης και παραγραφών (…) τα οποία κατ’ αποτέλεσμα ευνοούσαν ορισμένα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.

Νωρίτερα, η ΝΔ επέμεινε να «στριμώχνει» την κυβέρνηση την οποία ρώτησε: « Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι η κ. Θάνου εκτελεί εντολές του κ. Τσίπρα για να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη, όπως κατήγγειλε ο κ. Καμμένος;».

Συνελήφθη καθηγητής χειρουργικής γιατί ζήτησε «φακελάκι» από ασθενή με καρκίνο

Στη σύλληψη ενός καθηγητή χειρουργικής για «φακελάκι» από ασθενή με καρκίνο προχώρησαν οι άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Κατά πληροφορίες ο εν λόγω γιατρός εδώ και μήνες ζητούσε χρήματα από τον ασθενή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη συναλλαγή έγινε το καλοκαίρι για την πρώτη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο ασθενής και ακολούθησε και δεύτερη όταν ο πελάτης του γιατρού χρειάστηκε να υποβληθεί ξανά σε χειρουργείο.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ που θα ακολουθήσει τις επόμενες ώρες.

Κιλκίς: Τροχαίο με στρατιωτικό όχημα

Στρατιωτικό όχημα της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», βγήκε το πρωί της Παρασκευής (1/2) από το δρόμο εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο μεταφοράς προσωπικού από το Κιλκίς προς την Αργυρούπολη.

Από την εκτροπή του στρατιωτικού οχήματος τραυματίστηκε ελαφρά ένας εκ των τριών επιβαινόντων στελεχών.

Οι επιβαίνοντες διακομίστηκαν στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, για προληπτικούς λόγους.

Οι οικείοι των στελεχών ενημερώθηκαν για το περιστατικό, τα ακριβή αίτια του οποίου, διερευνώνται.

Τον επόμενο μήνα η ρύθμιση για τις 120 δόσεις -Ποιους αφορά

«Η ρύθμιση των 120 δόσεων θα γίνει τον επόμενο μήνα και θα προβλέπει ένα γενναίο κούρεμα οφειλών», όπως δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος.

«Τον Μάρτιο θα είμαστε σε θέση να θέσουμε σε εφαρμογή τη ρύθμιση, η οποία θα γίνεται μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή του ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ, με τρία απλά βήματα και το πάτημα ενός κουμπιού», τόνισε ο κ. Πετρόπουλος και και πρόσθεσε:

«Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν, δυνητικά, 550.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, 22.000 επιστήμονες και 350.000 αγρότες που έχουν συνολικές οφειλές 16 δισ. ευρώ από τα προηγούμενα χρόνια, όταν επιβάλλονταν υπέρογκες εισφορές και έμπαιναν τα λουκέτα».

Οι 120 δόσεις θα ισχύσουν για όλους, ακόμη και για οφειλέτες με χρέος κάτω από τα 3.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η ρύθμιση αφορά οφειλέτες που είχαν δημιουργήσει χρέη από το 2002 έως και τις 31/12/2017, ενώ η ελάχιστη μηνιαία δόση θα είναι 50 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και 30 ευρώ για τους αγρότες.

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα έναν 62χρονο στις Σέρρες

Τη ζωή του έχασε χθες στις 4 τα ξημερώματα ένας 62χρονος στις Σέρρες.

Στο 56ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Σερρών – Καβάλας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 62χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αμφίπολης.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Τελικά ο Τζίμης από το Δροσερό, τι ακριβώς ήθελε να πει με την προχθεσινή του παρέμβαση στην Ανοιχτή γραμμή; Να κατηγορήσει τον Δήμαρχο; Να κατηγορήσει τον αντιδήμαρχο Χασάν Ογλού Φερτούν; Ή να μιλήσει στην τηλεόραση (
NEXT tv) για ξεκινήσει από τώρα την…προεκλογική του υποψηφιότητα γιατί κάποιος συνδυασμός θα βρεθεί να τον πάρει;

Αναφορά Α. Δημοσχάκη για το ανταποδοτικό των αιολικών πάρκων

Το έγγραφο αίτημα του προέδρου της τοπικής κοινότητας Αισύμης του δήμου Αλεξανδρούπολης, με το οποίο ζητά την καταβολή του ανταποδοτικού τέλους αιολικών πάρκων των τελευταίων ετών, κατέθεσε ως κοινοβουλευτική αναφορά στο προεδρείο της Βουλής, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Στον Έβρο, εκτός από τον οικισμό της Αισύμης, η εκκρεμότητα αφορά και τους κατοίκους της Μάκρης, της Λευκίμης και του Μικρού Δερείου. “Το υπουργείο πρέπει να θέσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την τελική κατανομή των ποσών”, υποστηρίζει ο κ. Δημοσχάκης, τονίζοντας πως τα κονδύλια αυτά αποτελούν μεγάλη βοήθεια για τους κατοίκους των ορεινών χωριών. Σημειώνεται ότι από την πλευρά του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που έχει την αρμοδιότητα, αναφέρεται πως οι καθυστερήσεις οφείλονται στις ενστάσεις που έχουν υποβληθεί σχετικά με τα διοικητικά όρια 20 χωριών που ανήκουν στους δικαιούχους του ανταποδοτικού τέλους, και πως τα ποσά θα καταβληθούν μετά την εξέταση των ενστάσεων.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας περιοχές του δήμου Παγγαίου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχτηκαν οι Δημοτικές Ενότητες Παγγαίου και Ελευθερούπολης, του δήμου Παγγαίου Καβάλας. Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης αποφάσισε την κήρυξη, για τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις έντονες βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στις δύο περιοχές, 25 και 26 Ιανουαρίου. Η απόφαση θα ισχύει για τρεις μήνες.

Κύπρος: Tέσσερις θάνατοι από τον ιό της γρίπης, ανάμεσά τους ένα βρέφος

Τέσσερις θάνατοι καταγράφηκαν στην Κύπρο, λόγω του ιού της γρίπης Α. Πέραν από το θάνατο ενός βρέφους, ανέφερε, προκλήθηκαν τρείς ακόμα θάνατοι. Ωστόσο, σημείωσε, ότι δεν πρέπει να προκαλείται πανικός, αναφέροντας ότι αφορούν άτομα, που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Πιο οξύ, είπε είναι το πρόβλημα, στη Λεμεσό.

Ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος |ωάννου, επισήμανε ότι και σε άλλες χρονιές καταγράφηκαν θάνατοι, λόγω της γρίπης Α και διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο λαμβάνει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για αντιμετώπιση του προβλήματος. Συνολικά αυτή την περίοδο υπάρχουν στην Κύπρο 25 σοβαρά περιστατικά με γρίπη Α.