ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Ξέσπασμα των επιχειρηματιών του καφέ Monumento κατά του Δήμου Ξάνθης

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως την «πάτησαν» έτσι Σάββας Μελισσόπουλος και Φανουράκης στον απολογισμό του Δημάρχου Ξάνθης (2017-2018) αφού ενώ επρόκειτο να τοποθετηθεί ο πρώτος, δεν γνώριζαν από τον κανονισμό ότι μόνο εν…ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι μπορούν να μιλήσουν και μίλησε τελικά ο…δεύτερος! Τόσο πρόχειροι και ανημέρωτοι και οι δύο; Και θέλουν να πάρουν και τον Δήμο Ξάνθης;
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Ξέσπασμα των επιχειρηματιών του καφέ Monumento κατά του Δήμου Ξάνθης και των υπευθύνων του!!!

Μετά την κατάσχεση των τραπεζοκαθισμάτων τους απέναντι από το μαγαζί τους στην κεντρική πλατεία…

Κι ενώ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ της πόλης δεν έχει άδεια τραπεζοκαθισμάτων για το 2019!!!!

…..

*Να πάτε και στ’ άλλα μαγαζιά να πάρετε τα….τραπεζοκαθίσματα είπε διαμαρτυρόμενος στους αστυνομικούς και εργάτες  του Δήμου Ξάνθης ο επιχειρηματίας διαμαρτυρόμενος για την άνιση μεταχείριση σε βάρος του!!!!

….

*Σημειώνω ότι ενώ τηλεφώνησα στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δόμησης Μιχάλη Λομβαρδέα και του είπα να τον βγάλω στην εκπομπή μου το μεσημέρι της Παρασκευής, ο εν λόγω κύριος και Πρόεδρος του  Δημοτικού ραδιόφωνου, αρνήθηκε να μιλήσει, φοβούμενος το πολιτικό κόστος!!!

-Προφανώς γιατί γνώριζε ότι ο Σταύρος όταν είναι στο μικρόφωνο, είναι δημοσιογράφος και δεν «χαρίζεται»….

…..

*Κι ένα ερώτημα στον Δήμαρχο Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλο, ο οποίος επίσης όχι μόνο δεν απαντάει στο κινητό πλέον όταν τον παίρνω στο τηλέφωνο αλλά δείχνει και τις…κλήσεις μου στους γύρω…!

-Αλήθεια κύριε Δημαρχόπουλο, με κατασχέσεις τραπεζοκαθισμάτων ξεκινήσατε την προεκλογική σας καμπάνια; Και μάλιστα μαγαζιών μικρών που παλεύουν για ένα μεροκάματο; Όπως είναι το Monumento της πλατείας που έχει ο Μπαϊκαρά με τον ξάδερφό του;

….

*Που αλλού πήγε να κάνει κατάσχεση ο Δήμος Ξάνθης αλλά τελικά δεν έκανε; Μα στο περίπτερο κάτω από τον παλιό Life στον πεζόδρομο της οδού Δαγκλή που έχει μια σωρεία με μηχανάκια χωρίς άδεια!!!

Τελικά όμως κατόπιν εντολών του κυρίου Λομβαρδέα, δεν τα «μάζεψε»…Στο συγκεκριμένο θέμα όμως θα υπάρξει και συνέχεια…

……

*Και μια προσωπική εξομολόγηση. Δυο υποψήφιοι Δήμαρχοι Ξάνθης μου έκαναν  την τιμή να μου ζητήσουν να κατέβω υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης με τους συνδυασμός τους…

Ειλικρινά μετά την απαράδεκτη συμπεριφορά του Μπάμπη Δημαρχόπουλο το «σκέφτομαι» αν και δεν σκόπευα να ασχοληθώ με την πολιτική, γιατί είναι καιρό να «καταλάβει» ο συγκεκριμένος κύριος, τι… «εστί βερύκοκο»!!!

……

*Tην έντονη δυσαρέσκεια του εκφράζει στον Υφυπουργό Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη με σχετική επιστολή, το Επιμελητήριο της Καβάλας για τον αποκλεισμό πολλών τοπικών επιχειρήσεων που ενεργοποιούνται στον Αγροδιατροφικό τομέα, για τον αποκλεισμό τους από την προκήρυξη της δράσης «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων» του ΕΣΠΑ. Στην επιστολή που δόθηκε στην δημοσιότητα μεταξύ των άλλων ζητείται να αρθεί η αδικία που, όπως τονίζεται, πλήττει δυναμικές επιχειρήσεις της περιοχής και εγείρει ζητήματα άνισης μεταχείρισης.

…..

*Στην επιστολή του το Επιμελητήριο Καβάλας μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι «Σε αυτή τη δράση υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από επιχειρήσεις όπως είναι οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και τα Συσκευαστήρια που δραστηριοποιούνται στην αγροδιατροφή και τη μεταποίηση οι οποίες έχουν, πέραν του εμπορίου, και δραστηριότητες παραγωγής, διαλογής και επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων (…).

Αυτές οι επιχειρήσεις αν και διαθέτουν μεταποιητικές μονάδες αποκλείονται από ένα σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο, που θα τους βοηθήσει άμεσα στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης των μονάδων τους.

Επίσης τέτοιου είδους προγράμματα συνάδουν με τον εξαγωγικό προσανατολισμό αυτών των επιχειρήσεων και την ανάπτυξη της εξωστρέφειάς τους και θεωρούμε άδικο τον αποκλεισμό τους από το εν λόγω πρόγραμμα». Και η επιστολή καταλήγει αναφέροντας: «Το Επιμελητήριο Καβάλας, στηρίζοντας την προσπάθεια αυτών των επιχειρήσεων για ανάπτυξη, αιτείται την τροποποίηση της εν λόγω πρόσκλησης της συγκεκριμένης δράσης, αίροντας την συγκεκριμένη αδικία που πλήττει μια σημαντική ομάδα δυναμικών επιχειρήσεων της περιοχής μας».

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ