Σσσσσ…..Ψίθυροι – Παρέμβαση της πυροσβεστικής σε 25 συμβάντα στο νομό Ξάνθης

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
…δικαιωθήκαμε για την στάση μας. Ο Μανώλης Τσέπελης αποδείχθηκε ο “Χρήσιμος” για το Τουρκικό Προξενείο, τον αποτυχημένο δημοτικό σύμβουλο Μανώλη Φανουράκη που από τα αζήτητα βρέθηκε να κόβει και να ράβει παντού…ακόμα και στην ΔΕΥΑΞ και “Χρήσιμος” για όποιον ήθελε να ζήσει το παραγοντιλίκι στην Ξάνθη.
Δικαιωθήκαμε ακόμα και όσους βρέθηκαν στην Αντιπολίτευση. Ο Μανώλης Τσέπελης είναι πλέον τόσο αδύναμος που το επόμενο διάστημα οι Ξανθιώτες θα ζήσουν και θα δούνε απίστευτα πράγματα. Και η αντιπολίτευση αντί να λειτουργήσει υπεύθυνα, πρώτα να δημιουργήσει ένα πολιτικό κλίμα στο Δήμο ώστε οι “Φανουρακαίοι”, “Καμαριδαίοι” , “Δροσοραίοι” και “Παρατρεχαματαίοι” να νιώσουν ότι μπορεί να ασκηθεί έλεγχος…
Τα επόμενα τέσσερα χρόνια στον Δήμο θα είναι οικεία για τον Ξανθιώτη. Ότι έζησε με την τρανς κυβέρνηση των ακροαριστερών και ακροδεξιών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το ίδιο θα ζήσει και με τον Δήμο του ΤΣΕΠΕΛΟΦΑΝΟΥΚΑΜΑΡΙΔΗ.
Αναθέσεις, Αποφασίζω και Διατάσσω, Πρόεδροι και Σύμβουλοι τύπου Καρανίκα, και τέλος, κωλοτούμπες δίχως τελειωμό θα είναι στην ημερήσια διάταξη
(Ο Πέτρος Ούτσης στο XanthiPress)
-Όταν μέσα σε 4 μήνες έγιναν όσα δεν έγιναν…5 χρόνια επί Δημαρχόπουλου, φανταζόμαστε τι θα γίνει όλο το σωτήριον έτος 2020

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Πέρασαν λοιπόν κι οι γιορτές και μέχρι τις Αποκριές τουλάχιστον ξαναμπαίνουμε στην ρουτίνα της καθημερινότητας. Αυτό ωστόσο που θα ήθελα να ρωτήσω μετά τους…διθυράμβους για το φετινό διάκοσμο αλλά και την ταλαιπωρία που περάσαμε με το συνεχή κλείσιμο των κεντρικών δρόμων, τη δημοτική αρχή του κ.Τσέπελη.
1.Συνολικά τι χρήματα κόστισαν (από Δήμο Ξάνθης και Κέντρο Πολιτισμού) στους δημότες διακόσμηση, εκδηλώσεις, φωτισμός, ήχος κλπ;
2.Γιατί δεν στήθηκε η μεγάλη υπέροχη και ΚΛΕΙΣΤΗ εξέδρα του Δήμου Ξάνθης που θα προστάτευε και τους καλλιτέχνες από τον παγετό αλλά η φετινή πρόχειρη ανοιχτή εξέδρα; Μήπως επειδή αγοράστηκε επί Λύρατζη;
3.Γιατί ήταν τόσο πρόχειρες και κακές οι εκδηλώσεις; Γιατί δεν υπήρχε για πρώτη φορά φέτος λούνα πάρκ στη πόλη της Ξάνθης;
4.Γιατί απέτυχε τόσο πολύ φέτος η Ευχούπολη;
5.Ποιός πλην του Δημάρχου κ.Τσέπελη ευθύνεται για το φιάσκο της υποδοχής του νέου χρόνου στην Κεντρική πλατεία;
Στ. Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Για πρώτη φορά γυναίκα βούτηξε στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος για την ανεύρεση του Τίμου Σταυρού την Δευτέρα των Φώτων μαζί με άλλους 7 κολυμβητές

Παρέμβαση της πυροσβεστικής σε 25 συμβάντα στο νομό Ξάνθης

Στις 5 και 6 Ιανουαρίου 2020, εν μέσω πολύ ισχυρών ανέμων που έπληξαν τον Νομό Ξάνθης, η Υπηρεσία μας επενέβη σε συνολικά 25 συμβάντα, από τα οποία  τα  8  αφορούσαν  σε  κοπές  κλαδιών  –  δέντρων,  τα  3  σε  απομακρύνσεις αντικειμένων,  τα  7  σε  κατασβέσεις  πυρκαγιών  μικρής  έκτασης,  το  1  σε απεγκλωβισμό  ζώου  από  Ι.Χ.Ε.,  ενώ  σε  6  περιπτώσεις  που  κλήθηκε  δεν χρειάστηκε να παρασχεθεί βοήθεια.

Η ελληνική ομάδα διάσωσης Ξάνθης διοργανώνει σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ξάνθης σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Καβάλας , διοργανώνουν στην Ξάνθη στις 15 Ιανουαρίου 2020 το 10 διεθνές πιστοποιημένο σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡ.Π.Α.) & Χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, BLS (Basic Life Support) AED (Automatic External Defibrillation ) υπο την αιγίδα του ERC (European Resuscitation Council) Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης

Κόστος συμμετοχής 20 ευρώ

Θέσεις περιορισμένες

12ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης

15:30-22:00

Πληροφορίες 6972455308 κ. Τασο

Σύλληψη 39χρονου αλλοδαπού στη Ξάνθη με πιστόλι, σπρέι πιπεριού και έναν ασύρματο

Συνελήφθη το Σάββατο (4-1-2020) το πρωί, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 39χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί ραδιοσταθμών.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο του και στην οικία του, εντόπισαν και κατέσχεσαν:

  • 1 πιστόλι
  • 3 φυσίγγια
  • 1 γεμιστήρα
  • 1 μεταλλική ράβδο
  • 1 ασύρματο
  • 1 σπρέι πιπεριού

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ)

Τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Αναλυτικά το νέο ΔΣ:

Παναγιώτης Τσίρης, Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος

Νικόλαος Μαυρίκας, Αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Αντιπρόεδρος

Βασιλική Αλιμπέρτη, Δικηγόρος

Μαρία Αντωνιάδου, Δημοσιογράφος, Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ

Κλεοπάτρα Κούτρα, Δικηγόρος

Ζωή Μαυροσκότη, Δικηγόρος

Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, Δικηγόρος

Σύμφωνα με το Υπουργείο, σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο καλείται να διαχειριστεί μείζονος σημασίας ζητήματα ως προς την πνευματική ιδιοκτησία, αλλά και ανοιχτά μέτωπα που κληροδοτήθηκαν.

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Θάσο

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες της Δευτέρας η Λιμενική Αρχή Θάσου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ” Ν.Π. 12524, για δυσλειτουργία στο αριστερό σύστημα πρόωσης του πλοίου.

Το εν λόγω πλοίο ήταν προσδεδεμένο στο λιμένα Θάσου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, κενό επιβατών.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Άρση προσωρινής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό

Από τις 13.00 της Τρ (7-1-2020), σύμφωνα με αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ξάνθης, αίρεται η προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων που εφαρμόστηκε στην Εγνατία Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης, λόγω ύφεσης των καιρικών φαινόμενων.

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2020: Οι ημερομηνίες πληρωμών για όλα τα ταμεία

Οι συντάξεις Φεβρουαρίου 2020, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, θα αρχίσουν να καταβάλλονται στους δικαιούχους από τις 28 Ιανουαρίου 2020. Οι δικαιούχοι θα αρχίσουν να βλέπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας.

Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες που θα γίνει η καταβολή για τις συντάξεις Φεβρουαρίου, ανά ταμείο

Ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλουν την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 τις συντάξεις.

Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 θα καταβληθούν και οι συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων από τον ΟΠΕΚΑ.

Το Δημόσιο, το ΙΚΑ, το ΝΑΤ και τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλουν την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 τις συντάξεις.

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλει την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020 τις επικουρικές συντάξεις.

Θάσος: Πυροβόλησαν εικόνες σε δυο εκκλησάκια

Στο στόχαστρο βανδάλων βρέθηκαν εικόνες σε εκκλησάκια της Θάσου και συγκεκριμένα στον Λιμένα.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το kavalapost.gr, ανήμερα των Θεοφανίων, οι πιστοί πήγαν στα εκκλησάκια της Αγίας Μαρίνας και του Αγίου Βασιλείου στον Λιμένα για να προσκυνήσουν και παρατήρησαν ότι άγνωστος ή άγνωστοι δράστες είχαν μπει στα εκκλησάκια και προξένησαν φθορές σε εικόνες με όπλο, πιθανώς αεροβόλο.

Ο βανδαλισμός σημειώθηκε σε ώρα που δεν υπήρχε κόσμος κοντά στα εκκλησάκια, καθώς κανείς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, ενώ είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται φθορά σε Ιερό Ναό και μάλιστα τέτοιου μεγέθους, όπως αναφέρουν κάτοικοι του Λιμένα.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Δηλαδή αν πάω σε κάποια ταβέρνα και φωνάξω τον κύριο Τσέπελη δίπλα μου. Ή πάω στα μαγαζιά του στην πλατεία Αντίκα κι είναι κι αυτός εκεί παρών, μπορώ να καπνίζω….άνετα και ωραία χωρίς να κινδυνεύω να υποστώ πρόστιμο; Διότι αυτό τουλάχιστον αποδεικνύεται…από τους καπνίζοντες κι είναι δίπλα του στα μαγαζιά…

Δράμα: Τροχαίο με αυτοκίνητο που καρφώθηκε σε δέντρο – Νεκρός ο 64χρονος οδηγός

Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ένας 64χρονος, στη Δράμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άτυχος άνδρας εξετράπη της πορείας του και καρφώθηκε σε δέντρο. Συνέπεια της πρόσκρουσης ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα ο άνδρας.

Η ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναφέρει:

Την 6-1-2020 και ώρα 06.25, στη Δράμα, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 64χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 64χρονου.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Δράμας.