ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Ερωτηματικά προκαλεί η βράβευση του κ. Κορωνάκη απο το Επιμελητήριο Ξάνθης

Αίσθηση προκαλεί στην τοπική κοινωνία η απουσία του Κυβερνητικού βουλευτή του Νομού Ξάνθης Σπύρου Τσιλιγγίρη από παντού. Μάλιστα ήταν απών και από τους αγιασμούς των υδάτων, τόσο στο Κόσυνθο, όσο και στα Λιμάνια των Αβδήρων και του Πόρτο Λάγος. Βεβαίως δική του η επιλογή, αλλά και τέτοια αδιαφορία; Ενώ ήταν όνειρο ζωής να γίνει βουλευτής…;
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Αίσθηση προκάλεσε η εμφάνιση και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ στην εξέδρα που στήθηκε για τον αγιασμό των υδάτων στη γέφυρα του Κόσυνθου το πρωϊ της Δευτέρας…

Ενώ οι ΣΥΡΙΖΑΙοι επί 4.5 χρόνια δεν ανέβαιναν στις εξέδρες των επισήμων, διότι ως αριστεροί έπρεπε να είναι μέσα στον κόσμο, με το που τον φώναξε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης να ανέβει κι αυτός, δεν μπόρεσε να πει όχι και ανέβηκε και αυτός και μάλιστα με την σύζυγό του…

Πόσα πράγματα τελικά αλλάζουν όταν βρίσκεσαι στην αντιπολίτευση.

…..

*Τι άλλο θ’ ακούσουμε και θα μάθουμε από τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης  Στέλιο Μωραϊτη ο οποίος στην εκδήλωση του Σαββάτου 11 Ιανουαρίου 2020 στις 8 το βράδυ στο ξενοδοχείο Elisso Hotel όπως θα τιμήσει 20 επιχειρηματίες της Ξάνθης, μεταξύ των οποίων και τον νέο επιχειρηματία από τη Λήμνο που ανέλαβε την επιχείρηση ΚΑΛΩΔΙΑ Ξάνθης!!!

Ποια είναι η πρωτοτυπία;

*Ότι ΑΥΤΗΝ την ώρα ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ η επιχείρηση!!! Διότι, σύμφωνα με την αιτιολογία του επιχειρηματία, παρήγγειλε νέα μηχανήματα τα οποία όμως ακόμη δεν έχουν έρθει!

Κάτι που σημαίνει ότι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης μόνο «τυχαία» δεν έβαλε την συγκεκριμένη επιχείρηση σε αυτές που θα βραβευτούν για την…προσφορά τους στο Νομό Ξάνθης το 2019!

Πως θα βραβευτεί όμως ο κύριος Κορωνάκης (σ.σ. Το βραβείο θα το επιδώσει φαντάζομαι ο κύριος Φανουράκης…)

Όταν το εργοστάσιο ΚΑΛΩΔΙΑ ΞΑΝΘΗΣ παραμένει κλειστό και δεν έχει ακόμη λειτουργήσει ούτε μια μέρα το προηγούμενο έτος;;;;

Και σήμερα έχουμε 8 Ιανουαρίου 2020;

….

*Υπενθυμίζω ότι το δελτίο τύπου του γραφείου Τσέπελη,  ο οποίος επισκέφθηκε την επιχείρηση στις 22 Σεπτεμβρίου 2019, ανέφερε διθυραμβικά σχόλια για τον εν λόγω επιχειρηματία. Μεταξύ άλλων ανέφερε τα παρακάτω:

«Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης και οι Αντιδήμαρχοι κ. Μανώλης Φανουράκης και κ. Γιάννης Ζερενίδης, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, καλωσόρισαν τη νέα επενδυτική προσπάθεια του Ομίλου D. KORONAKIS S.A.στην Ξάνθη και την επαναλειτουργία του γνωστού εργοστασίου σε εμάς, ως «Καλώδια Ξάνθης Α.Ε. », εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους, εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας για την πρωτοβουλία αυτή, που θα ξαναζωντανέψει το εργοστάσιο και θα δώσει δεκάδες νέες θέσεις στην περιοχή, με στόχο σε εξέλιξη, τις περισσότερες των 100 θέσεων εργασίας….».

-Το γελοίο της υπόθεσης; Ο μεν Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης μιλούσε χθες στην εκπομπή για …150 θέσεις νέες εργασίας που ΘΑ πάρει ο επιχειρηματίας!

-Ο Δήμος Ξάνθης μιλάει για…100! Ποιος λέει την αλήθεια και ποιος ψεύδεται; Γιατί επαναλαμβάνω ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι προς το παρόν κλειστή αν και πέρασαν από τότε 3.5 μήνες περίπου!!!!!

Οι δε προσλήψεις όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, θα είναι όλες σχεδόν…εκ Κιμμερίων και Σελέρου, οπαδοί του Τσέπελη, του Λεβέντ και του Σιαμπάν Μπαντάκ;! (σ.σ. Ήδη προσλήφθηκαν περίπου 12-15 άτομα)

Αλήθεια ή ψέματα κύριε Κορωνάκη;

…..

*Αλλάζω θέμα. Και επίσημα  από την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020 νέα διοικήτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ανέλαβε η Έλενα Ροφαέλα που στη πρώτη δήλωσή της ανέφερε τα παρακάτω:

«Με την χθεσινή ορκωμοσία μου ως Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης ενώπιον του διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Δημήτρη Τσαλικάκη, ξεκινά ένας νέος κύκλος γεμάτος ευθύνη αλλά και σχεδιασμό για μια σύγχρονη και διευρυμένη υγειονομική κάλυψη των κατοίκων του νομού μας.

Προτεραιότητα μου σε αυτή τη δύσκολη αποστολή θα είναι η προώθηση ενός ασθενοκεντρικού μοντέλου διοίκησης του νοσοκομείου, η ορθή οικονομική διαχείριση και η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ιδιαίτερα τον Υπουργό κ. Κικίλια για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου και να δηλώσω ότι θα κάνω το καλύτερο δυνατόν για το Νοσοκομείο της Ξάνθης που χρήζει ιδιαίτερης υποστήριξης και φροντίδας από όλους μας».

-Καλή της επιτυχία.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ