«ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ Αμερικανόφιλοι και Ρωσόφιλοι για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμου

Απίστευτο! Στον ΑΚΡΙΤΙΚΟ Έβρο, «σκοτώνονται» Αμερικανόφιλοι και Ρωσόφιλοι με φόντο…τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης. Συγκεκριμένα, Πολιτευτής του ΛΑ.ΟΣ
(μας έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη), γνωστή ιστοσελίδα και το Αγροτικό κόμμα ΑΚΚΕΛ έχουν έρθει σε αντιπαράθεση και κανείς δεν βγάζει άκρη για το τι επακριβώς συμβαίνει!

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Όλα ξεκίνησαν με το κυριακάτικο κήρυγμα μετά τα Χριστούγεννα, την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019 του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμου με ιδιαίτερες αναφορές στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Αφού αναρωτιέται που θα οδηγήσει το μεταναστευτικό ρεύμα, σχολιάζει: “Η κατάργηση των συνόρων (ως ευρωπαϊκό κεκτημένο) και το ελληνικό όνειρο (ο χαλαρός τρόπος της ζωής μας) θα βοηθήσει στην γρήγορη ολοκλήρωση της υφισταμένης πια παγκοσμιοποίησης στην περιοχή μας”.

Αναλυτικά όλο το κήρυγμα το Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης ανέφερε τα παρακάτω:

ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Mας αξίωσε ο Θεός και πριν τέσσερεις ημέρες γιορτάσαμε τα Χριστούγεννα, για άλλη μια φορά στη ζωή μας. Λέω «μας αξίωσε», επειδή είναι τιμή και αξία για τον άνθρωπο να γιορτάζει την εκ παρθένου γέννηση του Θεού, ως ανθρώπου. Είναι βεβαίως, εξίσου τιμητικό για μας, τους Ορθοδόξους Έλληνες, «η προσφορά της γιορτής σε όλη την ανθρωπότητα», αφού στην γλώσσα μας περιγράφτηκαν τα μεγαλεία του Θεού και συντάχθηκαν σε θεολογικά κείμενα και ύμνους, και από την γλώσσα μας μεταφράστηκαν και μεταφράζονται ακόμα, σε όλους τους άλλους χριστιανικούς λαούς.

Όμως, τι θα γίνει μ’ εμάς, τους Έλληνες; ποιο θα είναι το μέλλον μας στον παγκόσμιο χάρτη; Το βλέπουμε όλοι, ότι η ομοιογένεια της Πατρίδος μας χάνεται με τους χιλιάδες αλλοεθνείς που έρχονται και θα μείνουν εδώ. Σας ομιλώ για το μεταναστευτικό γεγονός, που δεν μπορεί να αποτραπεί, είναι παγκόσμιο. Έχει δίκαιες αιτίες και μπορεί (αν αξιοποιηθεί σωστά) να φέρει καλά αποτελέσματα. Οι άνθρωποι αυτοί θα μείνουν και θα ριζώσουν εδώ, τα παιδιά τους θα νιώθουν την γη μας Πατρίδα τους (όπως ριζώσαμε κι εμείς σε τοσες άλλες Πατρίδες της γης). Θα τους αγκαλιάσουμε, όπως αγκαλιάσαμε τους ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τους αλβανούς και τόσους άλλους. Θα πάρουν για νύμφες και γαμπρούς, τα παιδιά μας• θα μας κάνουν υπερήφανους όταν φέρουν έπαθλα και πρωτειές (όπως ο Αντετοκούμπο), θα εργάζονται και με τις εισφορές τους στα ασφαλιστικά ταμεία μας θα εξασφαλίζονται οι δικές μας συντάξεις.

Θα μεγαλώσουν οι πόλεις μας, θα κατοικηθούν τα έρημα χωριά μας και θα γεμίσουν παιδικές φωνές οι χορταριασμένες αυλές των σχολείων μας. Στη βόρεια Ελλάδα οι βαλκανικοί λαοί θα βγούν στην «Άσπρη θαλασσα» εκπληρώνοντας έτσι ειρηνικά τον παλαιό τους πόθο. Η κατάργηση των συνόρων (ως ευρωπαικό κεκτημένο) και το ελληνικό όνειρο (ο χαλαρός τρόπος της ζωής μας) θα βοηθήσει στην γρήγορη ολοκλήρωση της υφισταμένης πιά παγκοσμιοποίησης στην περιοχή μας. Μικρά και μεγάλα νησιά του Αιγαίου θα πλημμυρίσουν από γειτονικούς μέχρι απώτατους τουρίστες που θα απολαμβάνουν το εύκρατο κλίμα μας στηρίζοντας, βεβαίως, τις τοπικές οικονομίες. Στην ηπειρωτική Ελλάδα, η εγκαταλελειμμένη σήμερα χέρσα γη, θα καλλιεργείται από νιόφερτους γεωργούς που θα αξιοποιούν τα εύφορα χώματά μας και ζώα, βοοειδή και αιγοπρόβατα, θα καταναλώνουν το θαλερό χορτάρι της υπαίθρου μας που σήμερα το καίει ανεκμετάλλευτο ο ήλιος.

Αυτή η αλλαγή στην ανθρωπογεωγραφία της Πατρίδος μας, φυσικό είναι, να φέρει αλλαγή και στην πολιτισμική εικόνα της. Τα μαθήματα στα σχολεία (κυρίως της Ιστορίας και των Θρησκευτικών), οι εθνικές γιορτές και παρελάσεις, οι εθνικές αργίες και τα σύμβολα, τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα, τα εργασιακώς δεδομένα και τα δημοσιονομικώς κεκτημένα θα τροποποιηθούν, από πολύ μέχρι και άρδην. Αυτές οι αλλαγές θα εισχωρούν αργά, διάσπαρτα, αλλά με σταθερή ροή μέσα σε κάθε κοινωνική διαστρωμάτωση της ελληνικής ζωής μας, γι’ αυτό και θα «χωνεύονται» εύκολα. Θα γίνονται αβίαστα αποδεκτές από όλους μας, ως κατανοητές και φυσιολογικές.

Οι μετακινήσεις των πληθυσμών πάντοτε έφερναν σύγκρουση των πολιτισμών, επειδή η ραχοκοκκαλιά κάθε πολιτισμού είναι η θρησκεία του.

Επειδή, όμως, η Εκκλησία δεν είναι θρησκεία, γι’ αυτό είναι αδήριτη ανάγκη να διατηρήσουμε οι Έλληνες Ορθόδοξοι (τελείως ανόθευτη) την δογματική μας γνησιότητα και (όσο γίνεται περισσότερο) την εθνική μας ταυτότητα. Όσοι θα ρθούν στην Πατρίδα μας πρέπει να βρούν ένα φιλόξενο και συγχρόνως δυναμικό πολιτισμικό περιβάλλον: την ιστορικά παραδοσιακή ελληνική αρχοντιά σμιλεμένη από την Ορθόδοξη χριστιανική μας πίστη. Να μας βρούν στέρεους στην Πίστη μας, όχι χλιαρούς• να μας βρούν ακλόνητους στην Παράδοσή μας, όχι «καλάμια που τα δέρνει ο άνεμος»• να μας βρούν «μεγαλέμπορους» των ελληνικών αξιών μας, όχι «ψιλικατζήδες».

Χρειάζεται αποφασιστικότητα, όχι κοινωνική δειλία, όχι πνευματική καχεκτικότητα! Γονείς, δάσκαλοι, κληρικοί, πολιτικοί, στρατιωτικοί, δικαστικοί, χειρώνακτες, υπάλληλοι, τεχνοκράτες, επιστήμονες, ερευνητές, επενδυτές και επιχειρηματίες, άνδρες και γυναίκες να πάρουμε στα σοβαρά τον ιστορικό μας ρόλο. Μέχρι πρόσφατα, η Ιστορία έχει καταπιεί πολλούς λαούς που αδράνησαν μπροστά σε νέες προκλήσεις και δυναμικότερες τακτικές.

Όσοι θα ρθούν στην Πατρίδα μας, αν μας βρούν σκυμμένους, θα μας προσπεράσουν. Αν μας βρούν συνειδητοποιημένους και όρθιους, θα σταθούν μπροστά μας. Θα σεβαστούν την πνευματική μας παράδοση και δίπλα μας, ας αναπτύξουν και την δική τους. Όμως• προσέξτε παρακαλώ! είπα: «δίπλα μας», όχι «επάνω» μας. Να χτίσουν τα ιερά τους, να εμφανίσουν τα έθιμά τους, να αναρτήσουν τα σύμβολά τους και να γιορτάσουν τις γιορτές τους, επειδή η ελληνική δυναμική ψυχή και η Ορθόδοξη χριστιανική πνευματικότητα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε απολύτως. Αρκεί να υπάρχουν!

Ήταν κι άλλες φορές στην ιστορία μας που ζυμωθήκαμε με ξένους και «προχωρήσαμε» μαζί τους σε κάτι ανώτερο…

Εδώ, σαν και να σας ακούω κάποιους να μου λέτε: -Δεν γίνεται να αποφύγουμε όλη αυτήν την δοκιμασία; -Λυπάμαι, που το ομολογώ, αλλά είναι αργά πλέον! Λυπάμαι που θα σας στενοχωρήσω, όμως, σήμερα η Εκκλησία μας τέσσερεις ημέρες μετά τα Χριστούγεννα, μνημονεύει την σφαγή των νηπίων που διέταξε εκείνος ο κακούργος Ηρώδης. Ας μην ξεχνάμε κι εμείς ότι 250.000 με 300.000 ελληνόπουλα σφαγιάζονται κάθε χρόνο με έκτρωση. Ήδη από το 2017 οι γεννήσεις στην Πατρίδα μας είναι λιγότερες από τους θανάτους. Αυτός ο δείκτης δεν ανατρέπεται πιά.

Την άδεια Χώρα μας θα ρθούν να την γεμίσουν άλλοι, επειδή η Ιστορία δεν αφήνει κενά, ούτε κάνει χατήρια σε κανέναν. Μόνο η μετάνοια για το εθνικό μας έγκλημα θα μπορούσε να έλξει την Χάρη του Θεού, όμως θα υπάρξει; Η υποκρισία βασιλεύει: αν μια μάννα πετάξει το παιδί της σε κάδο απορριμμάτων η αν κάποιο βρέφος χρειάζεται μετακομιδή στο Εξωτερικό για σπάνια θεραπεία, τότε ξεσηκώνεται το πανελλήνιο! Αν το ίδιο παιδί, λίγες μερες νωρίτερα σφαγιάζονταν σε ιατρείο, δεν θα το νοιάζονταν κανείς. Αν ήταν σκυλάκι, όμως, θα το προστάτευαν οι νόμοι!

Είναι εντολή της Ιεράς Συνόδου μας να κρούσουμε σήμερα τον κώδωνα του κινδύνου. Αν σταματήσουμε οι Έλληνες να αυτοκτονούμε εθνικά, τότε θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Αν σταματήσουμε την αμαρτία αυτή, τότε θα μπορούμε να ελπίσουμε στο έλεος του Θεού. Αλλιώς, ας έτοιμαστούμε να δούμε την Χώρα μας σταυροδρόμι όπου θα κονταροχτυπιούνται λαοί και πολιτισμοί, μέχρις ότου επικρατήσει ο ισχυρότερος. Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να τις αποφασίσουμε ως Χριστιανοί, ως Έλληνες, ως άνθρωποι.

Ο Μητροπολίτης σας

Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος

 

Το δημοσίευμα του evrosnews

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως: “Θα αγκαλιάσουμε
τους Αλλοεθνείς. Θα παντρευτούν τα παιδιά μας. Θα αλλάξουμε και σύμβολα”

Ακολούθησε αμέσως μετά το κείμενο της ιστοσελίδας Evrow-News στις 4 Ιανουαρίου 2020 που σχολίασε καυστικά το κήρυγμα του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης με τίτλο, «Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως: Θα αγκαλιάσουμε τους Αλλοεθνείς. Θα παντρευτούν τα παιδιά μας, Θα αλλάξουμε τα σύμβολα», που σχολίαζε δηκτικά τα παρακάτω ως εξής:

Ένα Κήρυγμα εντελώς διαφορετικό, που στο μεγαλύτερο μέρος του αναφέρεται στους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες οι οποίοι συρρέουν κατά χιλιάδες στην χώρα μας, επέλεξε να κάνει την Κυριακή 29/12/2019 ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ. Άνθιμος.

Σε αυτό, ο Σεβασμιότατος απευθύνει συστάσεις και προτροπές σε όσους αντιδρούν ή εκφράζουν φόβους για αλλοίωση της πατρίδας μας από την παρουσία και εγκατάσταση χιλιάδων αλλοεθνών, πως θα πρέπει να… αλλάξουν απόψεις και μυαλά. Όπως λέει μάλιστα χαρακτηριστικά: “Θα αγκαλιάσουμε τους Αλλοεθνείς θα πάρουν για νύφες και γαμπρούς τα παιδιά μας”. Όμως ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως λέει και άλλα, που σίγουρα θα συζητηθούν, για την μόνιμη εγκατάσταση αλλοεθνών στον Έβρο και στην Ελλάδα γενικότερα.

Όπως ότι θα τροποποιηθούν στα σχολεία τα μαθήματα της ιστορίας και των θρησκευτικών, προφανώς για να μην “ενοχλούνται” οι νέοι μας αλλοεθνείς συμπολίτες, αλλά και οι εθνικές γιορτές και παρελάσεις θα τροποποιηθούν από λίγο έως πάρα πολύ. Προφανώς θα καταργηθούν για να μην “ενοχλούν” και αυτά. Το ίδιο επισημαίνει και για τα σύμβολα, χωρίς να αναφέρει αν εννοεί την ελληνική σημαία ή τον σταυρό. Όπως λέει ο Σεβασμιότατος κ.Άνθιμος:

-Τα μαθήματα στα σχολεία (κυρίως της Ιστορίας και των Θρησκευτικών), θα τροποποιηθούν, από πολύ μέχρι και άρδην

-Οι εθνικές γιορτές και παρελάσεις, οι εθνικές αργίες και τα σύμβολα, επίσης θα τροποποιηθούν, από πολύ μέχρι και άρδην

-Θα μεγαλώσουν οι πόλεις μας, θα κατοικηθούν τα έρημα χωριά μας και θα γεμίσουν παιδικές φωνές οι χορταριασμένες αυλές των σχολείων μας.

-Στην ηπειρωτική Ἑλλάδα, η εγκαταλελειμμένη σήμερα χέρσα γη, θα καλλιεργείται από νιόφερτους γεωργούς που θα αξιοποιούν τα εύφορα χώματα μας

 

ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ
ΑΚΚΕΛ: Αλητείες evros-news κατά του
Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) σηκώνει τα χέρια μπροστά στις εμμονές του διαχειριστή του evros-news.gr. Ευκολότερα θα μπορούσε να γίνει γουρλής ο Μητσοτάκης παρά να θεραπευτεί από τα κολλήματα και τις εμμονές του ο διαχειριστής. Αυτός δεν έχει ιερό και όσιο τελικά; Μας δίνει όμως την ευκαιρία να βάλουμε κάποια πράγματα στην θέση τους.

Διαστρέβλωσε ανακοίνωση του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης (κατά του οποίου έχει εμμονικό κόλλημα) και τον παρουσιάζει να υποστηρίζει μία κατάσταση σχετικά με το «λαθρομεταναστευτικό», για την οποία όμως ο Σεβασμιότατος στο κείμενο αναφέρει ότι αυτή η κατάσταση που επικρατεί τώρα, θα εξελιχθεί σε συγκεκριμένης μορφής κατάσταση αν την αφήσουμε. Στο τέλος μάλιστα το γράφει ότι είναι εντολή της Ιεράς Συνόδου οι Μητροπολίτες να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου, ώστε αν σταματήσουμε οι Έλληνες να αυτοκτονούμε εθνικά (εδώ περιλαμβάνονται και οι εκτρώσεις), τότε θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Δεν προτρέπει σε αυτά που τεχνητά παρουσιάζει ο διαχειριστής.

Ο ναζιστής πραξικοπηματίας Τζέφρυ Πάιατ που κατέχει την θέση του πρέσβη των ΗΠΑ, αφότου αιματοκύλισε την Ουκρανία, είναι στελεχάρα στην υπερατλαντική συμμορία που εκτοπίζει ανθρώπους από Ασία, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική και τους στέλνει στην Ελλάδα ως «μετανάστες», «πρόσφυγες» κλπ. Γιατί ο διαχειριστής δεν μιλάει στον φίλο (και συνεργάτη;) Τζέφρυ να σταματήσει τις ροές η συμμορία του; Ας βάλει και τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης μαζί να σπηκάρουν στον Τζέφρυ.

Άλλωστε και ο διαχειριστής και ο Δήμαρχος ήταν μαζί με τον Πάιατ στο σπίτι του Πάιατ για επίσημη εκδήλωση της πρεσβείας. Έχουν κονέ μαζί του. Αλήθεια, πώς πήγε εκεί ο Δήμαρχος ΠΡΙΝ ακόμη αναλάβει επίσημα; Ως τί πήγε; Ζήτησε ο ίδιος ή τον κάλεσαν; Ή κάποιος τον πήγε; Πώς μεταφράζεται η επίσκεψη και φωτογράφηση των δύο με τον πραξικοπηματία; Μήπως υπάρχουν 58.999,20 μεταφράσεις;

Η ιστοσελίδα του διαχειριστή ΔΕΝ είναι καταχωρημένη στην λίστα e-media των πιστοποιημένων διαδικτυακών ιστοσελίδων αν και ο διαχειριστής εξαπατά τους διαφημιζόμενους (ιδιωτικές εταιρίες) και τους αναγνώστες και βάζει το σήμα που έχουν ΜΟΝΟ οι πιστοποιημένες ιστοσελίδες. Για αυτόν το λόγο, όσο και αν ούρλιαζε, δεν έπαιρνε κρατική διαφήμιση διότι θα ήταν παράνομο. Μόνο πιστοποιημένα μέσα που περιλαμβάνονται στην λίστα επιτρέπεται να λαμβάνουν κρατική διαφήμιση. Πώς λοιπόν τώρα προσκλήθηκε (ατομικά ή εταιρικά;) από τον δήμαρχο με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για έργο ενημερωτικού χαρακτήρα του δήμου Αλεξανδρουπόλεως; Γιατί ειδικά αυτός (ο αθλητικός «συντάκτης»);

Από την πλευρά της Μητροπόλεως (και κάθε Μητροπόλεως) ας προσέχουν, διότι αυτά που γράφουν και λένε, το κύκλωμα του διαχειριστή (τόσο εδώ όσο και υπερατλαντικά) θα τα μαγειρέψει όπως θέλει, κυρίως αν δεν ξεκαθαρίζεται το νόημα.

Ας θυμηθούμε όλοι επίσης ότι αυτό το κύκλωμα του διαχειριστή (και η ιστοσελίδα του αυτή καθαυτή) έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο στην κατασκευή της λάσπης που εκτοξεύθηκε σταδιακά από το 2015 και μετά, με κορύφωση το καλοκαίρι του 2018 όταν επιχειρήθηκε συνειδητή καταστροφή των ελληνορωσικών σχέσεων, μεταξύ άλλων και για να εξωθηθεί η Ρωσία σε συνεργασία με το τουρκικό καθεστώς.

Τώρα λοιπόν που δεν υποφέρεται πια η οσμή των υπονόμων από όπου βγήκαν αυτά τα κυκλώματα και οι άνθρωποι που τα λειτουργούν, μήπως χρειάζεται τόσο οι άνθρωποι που στοχοποιήθηκαν από αυτά τα κυκλώματα, όσο και όλη η κοινωνία, να απελευθερωθούν από την επιρροή των κυκλωμάτων, να διορθώσουν τη ζημιά που έχει γίνει στις ελληνοωσικές σχέσεις και να αποκατασταθεί το όνομα όσων έχουν στοχοποιηθεί;