ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Τη διοίκηση του Π. Γ. Ν. Αλεξανδρούπολης ανέλαβε ο Βαγγέλης Ρούφος

*Τη διοίκηση του πανεπιστημιακού γενικού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ανέλαβε ο Βαγγέλης Ρούφος σε μήνυμά του αναφέρει:

Σύμφωνα με την αριθμ.Γ4β/Γ.Ποικ 93633/30.12.2019 απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1115/ Τ΄ ΥΟΔΔ/ 31.12.019, από σήμερα επίσημα αναλαμβάνω τα καθήκοντά μου ως Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης .

Καταρχήν θέλω να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου και να δηλώσω ότι με αίσθημα ευθύνης θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια για την ανταπόκριση μου στις προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νευραλγικό τομέα Υγείας.

Η προώθηση και εφαρμογή ενός μοντέλου διοίκησης του νοσοκομείου με επίκεντρο τον ασθενή και τον άνθρωπο θα είναι ο οδικός μου χάρτης και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστώ με αφοσίωση και μεθοδικότητα.

Η ορθολογική οικονομική διαχείριση , η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών νοσηλείας και θεραπείας αλλά και η στήριξη των ασθενών και του οικείου περιβάλλοντος των πριν και μετά από τη νοσηλεία , η βελτίωση των υλικοτεχνικών συνθηκών και το ουσιαστικό και έμπρακτο ενδιαφέρον για το προσωπικό μας, το οποίο είναι ο θεμέλιος λίθος σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης της λειτουργίας του νοσοκομείου μας θα είναι στις προτεραιότητες μου.

Ο θεσμικός διάλογος εντός και εκτός νοσοκομείου θα είναι η απόλυτη προτεραιότητα και η προσωπική μου δέσμευση.

…….

*Στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος κορυφώθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων για την περιοχή της Ξάνθης με το αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι του οικισμού την συμμετοχή 8 θαρραλέων κολυμβητών που βούτηξαν στα παγωμένα νερά με  τη συμμετοχή μάλιστα και μιας…γυναίκας για πρώτη φορά τουλάχιστον την τελευταία…20ετία! Νικητής ο Ελληνοπόντος Σάββας που δεν έκρυψε την συγκίνησή του όταν κέρδισε τον Τίμιο Σταυρό.

…….

*Παρόντες ο  Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, ο Στρατηγός του Δ’ Σώματος Στρατού, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης, ο Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Γαλανόπουλος, ο  Περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Αβδήρων Σάκης Κριτσίνης,  η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Ντίνα Ζουρνατζίδου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών υπηρεσιών Δήμου Αβδήρων Νίκος Μαυρίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων Νίκος Τσιναρίδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Αβδήρων Φώτης Σταυρακάρας, ο πρώην βουλευτής Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου, ο επικεφαλής της Δημοκρίτειας Κίνησης Κώστα Αντωνιάδης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης, ο αντιδήμαρχος Αβδήρων Βλαδίμηρος Γκασιμπαγιαζίδης και πλήθος κόσμου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Μπάντα του Δ’ Σώματος Στρατού.

…..

*Δέντρα και φανάρια σάρωσε στο πέρασμά του ο Ηφαιστίωνας στην Αλεξανδρούπολη. Αρκετά δέντρα μέσα στην πόλη έπεσαν το βράδυ της Κυριακής ενώ τα φανάρια κοντά στο αεροδρόμιο στην περιοχή του Praktiker της Αλεξανδρούπολης «λύγισαν»» από τον μανιασμένο αέρα βγαίνοντας εκτός λειτουργίας. Απέναντι από το αεροδρόμιο, ξηλώθηκε και μια μεγάλη διαφημιστική πινακίδα η οποία βρίσκεται πάνω στο κεντρικό δρόμο.

Από τις καταστροφές δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ατυχήματα.

……

*Ένορκη ανάκριση, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες σε βάρος 48χρονου ιερέα, σύμφωνα με τις οποίες χειροδίκησε σε βάρος 60xρovης, διέταξε ο μητροπολίτης Λάρισας και Τυρνάβου σεβ. Ιερώνυμος.

Ο σεβ. Ιερώνυμος, μετά τις καταγγελίες σε βάρος κληρικού της Μητρόπολης, παρενέβη τo Σάββατο 4 Ιανουαρίου και διέταξε ένορκες ανακρίσεις, τις οποίες -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- ορίστηκε να τις διεκπεραιώσει ο Αρχιερατικός Eπίτροπος Λάρισας π. Αθανάσιος Κοζανίτης.

Όπως είναι γνωστό, ο 48χρονος εφημέριος συνοικιακού ναού της Λάρισας, σύμφωνα με μαρτυρίες ενοριτών, κατηγορείται πως αναίτια χειροδίκησε σε βάρος 60χρονης πιστής. To περιστατικό συνέβη ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, όταν σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες, ο ιερέας ευρισκόμενος εν εξάλλω επιτέθηκε στην 60χρονη ενώ αυτή εισερχόταν στο Προσευχητάρι του ναού μετά και την παρατήρηση του επιτρόπου γιατί πήρε και δεύτερο αντίδωρο

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Διάρρηξη ανήμερα των Θεοφανείων με έναν εκ των δραστών μάλιστα να είναι ανήλικος και μόλις 15 ετών. Το αστυνομικό δελτίο αναφέρει:
«Συνελήφθησαν την 7-1-2020 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 21 και 15 ετών, διότι διέρρηξαν κατάστημα στην πόλη της Ξάνθης, και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του χρηματικό ποσό. Στην κατοχή τους βρέθηκε το αφαιρεθέν ποσό, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον δικαιούχο του.»
Το δικό μου σχόλιο. Τον τελευταίο καιρό αυξάνουν και πληθαίνουν οι κλοπές όχι μόνο στη πόλη της Ξάνθης αλλά και σε όλο το Νομό, με δράστες σε πολλές περιπτώσεις μικρά παιδιά…και δεν εξετάζω αν αυτά είναι από το Δροσερό ή το Πούρναλικ
Σημασία έχει ότι να μάθουν γράμματα και να μεγαλώσουν όπως όλα τα παιδιά του κόσμου, από τώρα μαθαίνουν μόνο να κλέβουν και να ληστεύουν Δηλαδή όταν μεγαλώσουν τι θα κάνουν;
Η ΚΑΤΙΝΑ