Σσσσσ…..Ψίθυροι – ΕΦΕΤ: Επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 386.117 ευρώ σε επιχειρήσεις τροφίμων

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου περνώντας από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης, τηλεφώνησα στο 100 όπου έκανα την καταγγελία μου και παράλληλα σας αποστέλλω και την παρακάτω καταγγελία που έκανα και  απευθύνω σε κάθε αρμόδιο:
1.Ανειδίκευτοι εργάτες στήνουν εξέδρα χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, χωρίς άδεια και ελλείψει επιβλέποντος μηχανικού.
α.Ερωτήσεις προς εισαγγελέα και Δήμο Ξάνθης : Ποιος μηχανικός εγγυάται ότι η εξέδρα  στήθηκε με τις προϋποθέσεις που θέτει ο κατασκευαστής; Ποιος υπογράφει  για την  στατική επάρκειά της;  Έγινε το στήσιμο των τεντών από ειδικούς .
β. Ερώτηση προς επόπτη Εργασίας και Πρόεδρο Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ξάνθης Δημήτρη Γαλανόπουλο. Έχουν την αρμοδιότητα οι υπάλληλοι του Κέντρου Πολιτισμού να στήνουν εξέδρες βάση της ειδικότητας τους??  Με ποιανού εντολή  παρανόμως έγιναν όλα αυτά??? Και γιατί παρά την καταγγελία μου η αστυνομία  Ξάνθης δεν παρενέβη για την τήρηση της νομιμότητας;
(Από επιστολή αναγνώστριας στην εφημερίδα ΜΑΧΗΤΗΣ)
-Περιμένω να δω τι απαντήσεις θα πάρει…!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Η κόντρα του Αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Ματθαίου Σαββίδη με τον επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ Πασχάλη Λύρατζη με τον οποίο μέχρι πρότινος ήταν…. «κολλητός» με όλη τη σημασία της λέξεως, ΞΑΦΝΙΑΣΕ όλους τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους, κοινό και δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν εκείνη την ώρα το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας καθώς οι κάμερες είχαν ήδη φύγει…
Και τους παραξένεψε διότι πρώτος το ξεκίνησε ο γιατρός με το «στρίβειν δια του αρραβώνειν» και ακολούθησε ο Λύρατζης χαρακτηρίζοντάς τον ….κολωτούμπα για τις όλο χαρές και φιλιά φωτογραφίες του με τον Τσέπελη και τον Φανουράκη στη βασιλόπιτα του Λεύκιππου Ξάνθης στη «Ξανθίππη»…
Στην οποία μάλιστα δεν προσκλήθηκε καν ο Λύρατζης αν και μέλος του Διοικητικού συμβουλίου. Το μόνο που απομένει δηλαδή πλέον είναι να «παραιτηθεί» απο μέλος του Δ.Σ. ο Πασχάλης και ο Πρόεδρος να βάλει στη θέση του τον Φανουράκη…Και να του αναθέσει και τη θέση του ταμία…μάλιστα!
Σταύρος Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Αδελφούλη Φάνη, μόνο εσύ μου «έμεινες»…. Αντιδήμαρχος; Εντεταλμένος σύμβουλος όπως ο Ματθαίος Σαββίδης ή πάσης χρήσεως όπως ο Παπαχρόνης

ΕΦΕΤ: Επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 386.117 ευρώ σε επιχειρήσεις τροφίμων

Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο της ενημέρωσης σχετικά με τα αποτελέσματα της άσκησης των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων του, ανακοινώνει ότι επικυρώνει την επιβολή προστίμων σε 28 επιχειρήσεις τροφίμων, συνολικού ύψους 386.117,50 ευρώ.

Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα αφορούν επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και λιανικού εμπορίου, σε εγκαταστάσεις παραγωγής και εμπορίας τροφίμων: κρέατος, παρασκευασμάτων κρέατος και πουλερικών, γάλακτος, αλιευμάτων, επεξεργασίας φρούτων, αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής για:

Παραγωγή, διακίνηση και διάθεση μη ασφαλών τροφίμων.

Αποκλίσεις ως προς την εφαρμογή HACCP.

Μη συμμόρφωση ως προς τις γενικές απαιτήσεις υγιεινής.

Παραπλανητική επισήμανση, παρουσίαση και διαφήμιση τροφίμων.

Μη συμμόρφωση με τα μέτρα της δέσμευσης ή κατάσχεσης τροφίμων από τις αρμόδιες αρχές.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας, τόσο για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για την ορθή λειτουργία τους και διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίζει και να προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών.

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξημένες 8,3% οι πωλήσεις Ι.Χ. τον Ιανουάριο

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνει ότι κατά τον μήνα Ιανουάριο του 2020 κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 22.355 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 20.634 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2019, παρουσιάζοντας αύξηση 8,3%.

Αύξηση 9,2% είχε παρουσιάσει η κυκλοφορία για πρώτη φορά αυτοκινήτων (καινούργιων ή μεταχειρισμένων εξωτερικού) τον Ιανουάριο του έτους 2019 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018. Τα καινούργια αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν τον Ιανουάριο του 2020 ανέρχονται σε 10.303 έναντι 9.948 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2019, παρουσιάζοντας αύξηση 3,6%.

Η κυκλοφορία νέων μοτοσικλετών κυβισμού άνω των 50 cc (καινούργιων και μεταχειρισμένων εξωτερικού) κατά τον μήνα Ιανουάριο του 2020 ανήλθε σε 2.505 έναντι 1.956 τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2019, παρουσιάζοντας αύξηση 28,1%. Αύξηση 2,5% είχε παρουσιάσει η κυκλοφορία νέων μοτοσικλετών (άνω των 50 cc) τον Ιανουάριο του 2019 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Οι καινούργιες μοτοσικλέτες που κυκλοφόρησαν τον Ιανουάριο του 2020 ανέρχονται σε 2.274 έναντι 1.761 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2019, παρουσιάζοντας αύξηση 29,1%.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Σε…ταβέρνες κατέληξαν μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου οι δημοτικές παρατάξεις. Ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος κέρασε για την  γιορτή του σε ταβερνάκι επί της Βόγδου, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Παπαχρόνη προτίμησαν το ταβερνάκι κάτω απο το «Μαχητή» ενώ άγνωστο παραμένει που «χάθηκε» ο Δήμαρχος κύριος Τσέπελη…μετά την αποτυχία του να εκλέξει ως Συμπαραστάτη του δημότη τον γιο του Σωκράτη Ξυνίδη…

30χρονος αλλοδαπός χωρίς δίπλωμα οδήγησης αυτός που έπεσε σε υπόστεγο σπιτιού στο Άβατο

Συνελήφθη την 10-2-2020 το πρωί στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, 30χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και απείθεια. Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Ξάνθης τον δράστη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν αυτός δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα. Στη συνέχεια ο δράστης εισήλθε στο Άβατο, όπου  προσέκρουσε σε υπόστεγο οικίας, με αποτέλεσμα να προκληθούν μόνο υλικές ζημιές, ενώ όπως διαπιστώθηκε ο 30χρονος οδηγούσε το παραπάνω όχημα στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Άννα Κορακάκη: Η πρώτη γυναίκα Λαμπαδηδρόμος στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων

Είναι ευρέως γνωστό ότι η επιλογή του πρώτου και του τελευταίου λαμπαδηδρόμου στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ιδιαίτερα τιμητική. Μέχρι τώρα καμία γυναίκα δεν βρέθηκε σε αυτή τη θέση. Φέτος, όμως, τα δεδομένα αλλάζουν.

Η Άννα Κορακάκη θα είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που θα μεταφέρει πρώτη την Ολυμπιακή Φλόγα. Η πρώτη δηλαδή Λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, στις 12 Μαρτίου 2020 στην Αρχαία Ολυμπία όπως ανακοίνωσε η ΕΟΕ στην ιστορική της απόφαση.

Η ΕΟΕ αποφάσισε επίσης ότι την Ολυμπιακή Φλόγα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 19 Μαρτίου, θα μεταφέρει η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, Κατερίνα Στεφανίδη, ως τελευταία Λαμπαδηδρόμος επί ελληνικού εδάφους.

Τι προβλέπει η τροπολογία για τις παραχωρήσεις των 10 περιφερειακών λιμανιών

Σε αλλαγές του θεσμικού πλαισίου για την παραχώρηση ή υποπαραχώρηση συγκεκριμένων δραστηριοτήτων στα δέκα περιφερειακά λιμάνια που λειτουργούν με τη μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας (Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πάτρας και Ραφήνας) προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας ώστε να προχωρήσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Σε τροπολογία που κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών προβλέπεται παράταση των συμβάσεων παραχώρησης που έχει υπογράψει κάθε οργανισμός λιμένα στα 60 χρόνια. Ετσι, κατά το υπουργείο Ναυτιλίας, θα αυξηθεί και η διάρκεια τυχόν συμβάσεων υποπαραχώρησης δραστηριοτήτων (π.χ. μαρίνα, κρουαζιέρα, εμπορευματικός σταθμός, κ.α.) που θα υπογραφούν στο πλαίσιο των διαγωνισμών του ΤΑΙΠΕΔ.

Με την ίδια τροπολογία αποσαφηνίζεται η δυνατότητα σύναψης περισσοτέρων, ταυτόχρονων ή/και διαδοχικών συμβάσεων, μερικής υπο-παραχώρησης συγκεκριμένων επιχειρησιακών μονάδων ή/και λιμενικών λειτουργιών και υπηρεσιών των λιμενικών και άλλων εγκαταστάσεων στην περιοχή αρμοδιότητας των δέκα Οργανισμών Λιμένος Α.Ε. Το δικαίωμα υποπαραχώρησης σε τρίτους μεταβιβάζεται άνευ ανταλλάγματος στο ΤΑΙΠΕΔ.

Σορός άνδρα με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά εντοπίστηκε σε όχθη του ποταμού Έβρου

Μάρτυρες σε ένα τουλάχιστον θλιβερό και τραγικό θέαμα, έγιναν το πρωί της Δευτέρας οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το e-evros.gr, σορός άνδρα εντοπίστηκε από περιπολούντες αστυνομικούς σε όχθη του ποταμού Έβρου, στο ύψος του οικισμού Θουρίου.

Η σορός του άνδρα φέρει αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, γεγονός που αποδεικνύει την μακροχρόνια παραμονή του στο σημείο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσδιορισθεί η ηλικία.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται πιθανώς για παράτυπο μετανάστη, η σορός του άτυχου άνδρα θα μεταφερθεί στο ΠΓΝΑ για τη διενέργεια νεκροψίας από τον Ιατροδικαστή Παύλο Παυλίδη, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του.

Με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιεων Ν. Ξάνθης

Ο Πρόεδρος και το Δ/Σ του Συλλόγου μας ευχαριστούμε τα μέλη και όλους τους φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, στον ετήσιο χορό του Συλλόγου μας

– Επίσης ευχαριστούμε τους παρακάτω, λίγους δωροθετες καταστηματάρχες της πόλεως μας, αφού φέτος είχαμε το μεγάλο δώρο του συλλόγου μας – εξωλέμβια Tohatsu 4hp.

–1) ΕΛΕΝΟΓΛΟΥ ΙΟΡΔ.- ΕΙΔΗ ΑΛΙΕΙΑΣ-ΑΝΤΙΠ/ΣΩΠΟ ΞΑΝΘΗΣ SHIMANO

–2) ΚΑΙΚΑ ΠΕΡΙΚΛΗ -ΕΙΔΗ ΑΛΙΕΙΑΣ-ΔΟΛΩΜΑΤΑ

–3) ΧΟΥΣΕΙΝ ΟΓΛΟΥ ΧΟΥΣΕΙΝ Σ.Ε.Μ.Ε.Ξ.

Συνεργείο εξωλέμβιων μηχανών.