ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Σύμφωνο συνεργασίας με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας αναμένεται να υπογράψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Καβάλα

Ο Μανώλης Φανουράκης στη θέση  του Πασχάλη Λύρατζη στο Διοικητικό συμβούλιο του Λεύκιππου Ξάνθης;;; Όλα είναι μέσα πλέον στο…(μπασκετικό) πλέον παιχνίδι! Αλλά οι δυο Μαρινάκηδες, κομμάτι δύσκολο να πουλήσουν την ομάδα ακόμη κι όταν ανέβει στην Α2 κατηγορία μπάσκετ!

*Σε Καβάλα και Ξάνθη, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες,  θα βρεθεί στις 26 Φεβρουαρίου 2020 ημέρα Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

…..

*Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να  υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπρίσοφ, στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ, της Καβάλας στα πλαίσια του Ανώτατου Συμβουλίου  Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας, παρουσία των πρωθυπουργών των δύο χωρών.

…..

*Η ατζέντα αυτής της διμερούς συνάντησης θα περιέχει θέματα ενέργειας, οικονομίας, τουρισμού επενδύσεων και υλοποίηση έργων συνδεσιμότητας στην περιοχή.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί τρεις συναντήσεις στο πλαίσιο αυτό (Σόφια, 27-7-2010, Αθήνα, 17-12-2012, Σόφια, 1-8-2016) και είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί εκτός των πρωτευουσών των δύο χωρών.

Μετά την πανηγυρική τελετή υπογραφής του διμερούς συμφώνου συνεργασίας αναμένεται να μεταβεί στην γειτονική Ξάνθη για να εγκαινιάσει την νέα πτέρυγα του εργοστασίου Γερμανός στο Όλβιο.

Αναμένεται πάντως η επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού.

…..

*Εκδήλωση: που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατο 15/02, στις 19.00 στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης «La strategia», που ρίχνει φως στα άδυτα της NOVARTIS με βίντεο ντοκουμέντα στελεχών της φαρμακοβιομηχανίας, αλλά και συνεντεύξεις προστατευόμενων μαρτύρων, που κατέθεσαν στις αμερικανικές αρχές και ξετυλίγουν τις παράνομες πρακτικές της εταιρείας.

Την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου και τον πρώην διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Τάσο Καρασαββόγλου.

….

*Και η ερώτηση της στήλης στον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Γιάννη Μπούτο.

Αλήθεια σύντροφε Γιάννη…Εσύ ως «θαυμαστής» του κυρίου Κούλογλου στο Ευρωκοινοβούλιο, δεν θα πας στην εκδήλωσή του;

……

*Το ποσό των 732.000.000 ευρώ έχουν συγκεντρωμένο σε τραπεζικούς λογαριασμούς οι κάτοικοι της Ξάνθης, όπως προκύπτει από στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.

Στην περιοχή φαίνεται πως υπάρχουν συνολικά 280.669 λογαριασμοί σε τράπεζες. Μάλιστα από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ένα μέσο όρο 2.609 ευρώ ανά λογαριασμό.

Φυσικά η πραγματικότητα απέχει αρκετά, μιας και πρακτικά δεν έχουν όλοι οι κάτοικοι της Ξάνθης ένα τέτοιο ποσό αποταμίευσης.

….

*Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιώργο Μαυρίδη, «σαφώς και υπάρχουν κάποιοι που διαθέτουν αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, ανεβάζοντας φυσικά και το μέσο όρο, τη στιγμή που μια μεγάλη πλειοψηφία διαθέτει ελάχιστα χρήματα (ή και καθόλου) στην άκρη»

…..

*Είναι σίγουρα βέβαια άξιο λόγου και σχολιασμού το γεγονός πως στους τραπεζικούς λογαριασμούς της περιοχής υπάρχει συγκεντρωμένο ένα τόσο μεγάλο ποσό.

Αξίζει βέβαια να επισημανθεί ότι γειτονικές περιοχές, όπως για παράδειγμα ο Έβρος, παρουσιάζουν ακόμη μεγαλύτερα ποσά. Πιο συγκεκριμένα στον ακριτικό Έβρο οι καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Πρόσφατες έρευνες που είδαν το φως τη δημοσιότητας κάνουν λόγο για μια ιδιαίτερα διαφορετική εικόνα.

Χαρακτηριστικό το γεγονός που προκύπτει ότι οι επτά στους 10 δεν έχουν στην άκρη περισσότερα από 900-1000 ευρώ ως αποταμίευση.

…..

*Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς,  από τις ίδιες έρευνες προκύπτει ότι ο πλούτος της χώρας είναι συσσωρευμένος στα χέρια λίγων.

Το ίδιο προφανώς ισχύει και για την Ξάνθη αλλά και ευρύτερα την περιοχή της Θράκης, όπου δεν είναι λίγοι αυτοί που διαθέτουν μεγάλες περιουσίες και χιλιάδες ευρώ στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς (και φυσικά διαθέτουν περισσότερους από έναν λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες).

*Την Παρασκευή 07 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου Νέστος πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου των XanthiRunners.

….

*Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών την Παρασκευή 07/2/2020 και ώρα 21:00 ακολούθησε η συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ. και μετά από ψηφοφορία ομόφωνα ανακηρύχθηκαν οι :

  •     Γκορόγιας Βασίλειος(πρόεδρος)
  •     Γράκης Αλέξανδρος (αντιπρόεδρος)
  •     Γιάντσου Μαρία (γεν. γραμματέας)
  •     Στάθη Σταυρούλα (ταμίας)
  •     Μαρκίδης Παντελής (έφορος)
  •     Μιχαηλίδης Πολύβιος (μέλος)
  •     Ξανθόπουλος Λεωνίδας (μέλος)

……

*Το Δ.Σ. εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τα μέλη που έλαβαν μέρος στην εκλογική διαδικασία.

Η συμβολή όλων, με την ενεργή και άμεση συνεργασία του Δ.Σ. και των μελών, κρίνεται απαραίτητη για την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό το έργο του Συλλόγου Δρομέων Ξάνθης.

OTI ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Από το ένα άκρο (σ.σ. Αυτό της απόλυτης τσιγκουνιάς του πρώην Προέδρου της ΔΕΥΑΞ Μαρίνου Σδρέβανου…) στο άλλο άκρο, αυτό της χλιδής και της…αφθονίας από το νυν Διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας με Πρόεδρο τον Ιπποκράτη Καμαρίδη και  αντιπρόεδρο τον Χρήστο Μούρκα..!
Οι οποίοι όπως είδαμε σε πλούσιο φωτορεπορτάζ – ο Ιπποκράτης Καμαρίδης όπου γουστάρει προσκαλεί βέβαια τα «δικά» του ΜΜΕ – έκοψαν την βασιλόπιτα των εργαζομένων με ορχήστρες, μεζέδες, κρασί κλπ
Πόσο στοίχησαν όλα αυτά; Δεν γνωρίζω αλλά φαντάζομαι ότι θα μας τα πουν τα μέλη της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ με πρώτη καλύτερη την κυρία Μαρία Κανσίζογλου και φυσικά τον κύριο Φάνη Παπαδάκη, την κυρία Παυλίδη και τον κύριο…Μαρίνο Σδρέβανο!
Αλήθεια στο γλέντι γιατί ο Ιπποκράτης Καμαρίδης δεν κάλεσε και τους επικεφαλής των άλλων δημοτικών παρατάξεων; Αλλά και όλα τα Μέσα;
ΙΧ εταιρεία τους είναι η ΔΕΥΑΞ;
Η ΚΑΤΙΝΑ