ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Δεν έβγαλε ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

Ποιος περίμενε οι σχέσεις του Προέδρου του Λεύκιππου Ξάνθης Ματθαίου Σαββίδη για ένα τόσο απλό θέμα – ψήφισε για το πρόστιμο σε καταστηματάρχη επειδή ο αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης είπε ότι έχουν ευθύνες Δήμος και αστυνομία – να πάρουν τέτοια διάσταση. Κι όλα αυτά γιατί; Μα γιατί ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης αποφάσισε να κάνει….κρίση για το πώς πρέπει να ψηφίζουν κάποιοι συνάδελφοί του! (Τεχνητή ποινή πρόεδρε)
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Δεν έβγαλε τελικά το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης ΣYΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ αφού επί 38 ψηφισάντων (σ.σ. Απουσίαζε ο δημοτικός σύμβουλος Χάρης Διαφωνίδης, ενώ για πολιτικούς λόγους απείχε ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ κ.Βογιατζής), απαιτούνταν να πάρει ο υποψήφιος 23 ψήφους για να εκλεγεί.

Κανείς από τους 5 υποψηφίους της δεύτερης ψηφοφορίας δεν συγκέντρωσε τον συγκεκριμένο αριθμό, οπότε και ο Δήμος Ξάνθης δεν θα έχει συμπαραστάτη του Δημότη στην 3.5ετία!

……

* Η δημοτική παράταξη του Δήμαρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη στήριξε εμφανώς την υποψηφιότητα του Γιώργου Ξυνίδη, που παράλληλα υποστηρίχτηκε από 4-5 τουλάχιστον δημοτικούς συμβούλους της παράταξης ΞΑΝΘΗ για όλους του Σάββα Μελισσόπουλου αλλά και τουλάχιστον 3 συμβούλους της παράταξης Παπαχρόνη.

….

*Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

ΠΡΩΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

1.Ξυνίδης Γιώργος 15

2.Παρτσαλίδου  Δέσποινα 10

3.Μαϊδανόγλου Ιωάννα 5

4.Παπαγεωργίου Αθανασία Δικηγόρος Μίκρας Θεσσαλονίκης 1

5.Σταθούλη Ελένη 4

6.Σπυρίδου Άννα 1

ΔΕΥΤΕΡΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

1.Ξυνίδης Γιώργος 18

2.Παρτσαλίδου  Δέσποινα 14

3.Μαϊδανόγλου Ιωάννα 2

4.Παπαγεωργίου Αθανασία Δικηγόρος Μίκρας Θεσσαλονίκης 1

5.Σταθούλη Ελένη (απέσυρε την υποψηφιότητά της)

6.Σπυρίδου Άννα 3

Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και της δεύτερης ψηφοφορίας, ο  Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Γιάννης Μπούτος ανακοίνωσε ότι δεν εκλέχτηκε ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ.

Από τη πλευρά της η γνωστή δικηγόρος Δέσποινα Παρτσαλίδου ευχαρίστησε τους 14 δημοτικούς συμβούλους που στήριξαν την υποψηφιότητά της.

…..

*Αλλαγές στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης. Έτσι με απόφαση του Αρχηγού, νέος Αστυνομικός  Δ/ντής Ξάνθης από χθες ο Πασχάλης Γιώρης με αστυνομικό υποδιευθυντή τον Κώστα Χατζησταμάτη! Καλή επιτυχία και στους δυο, γιατί πρόκειται για δυο άριστους αξιωματικούς της αστυνομίας.

….

*Η είδηση; Ο μέχρι πρότινος αστυνομικός διευθυντής κ.Σταμπουλής, υποβιβάστηκε σε…..Υποδιευθυντής του Καραμανλή στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας.

Τι άλλο θα δούμε…

……….

*Μήνυμα ετοιμότητας του ελληνικού στρατού έστειλε ο πρώην Στρατηγός του Δ’ Σώματος Στρατού και νέος αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης από τα Φιλιατρά.

«Να μην φοβάστε κάτι, ο Ελληνικός Στρατός είναι έτοιμος, είναι αποφασισμένος, έχει όλες τις δυνατότητες να αντιμετωπίσει κάθε απειλή. Κι όσο και να φωνάζουν οι απέναντι, απλώς φωνάζουν. Ενωμένοι πορευόμαστε» είπε ο κ. Λαλούσης.

*Ο Αρχηγός ΓΕΣ που έχει καταγωγή από την περιοχή, παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για τον προστάτη της περιοχής Άγιο Χαράλαμπος. Ο κ. Χαράλαμπος Λαλούσης, τιμήθηκε από το Δήμο και στο πρόσωπό του ξεχωριστές ήταν οι αναφορές από το Δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη αλλά και από τον Στρατηγό ε.α. κ. Βορρέ.

….

*Μάλιστα ο  Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού συγκινημένος μίλησε για τη μεγάλη τιμή που γίνεται ανήμερα της εορτής του και αναφέρθηκε στα βιώματά του από τα παιδικά του χρόνια, τους δασκάλους του, και, την περιοχή που μεγάλωσε.

«Θα είμαι δίπλα σας ως Φιλιατρινός» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Α/ΓΕΣ .

(σ.σ. Ως Θρακιώτης και Ξανθιώτης Αρχηγέ;)

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ