Σσσσ….Ψίθυροι – Ληστεία-Καβάλα: Προσφυγή κατά της κράτησής τους υπέβαλαν οι κατηγορούμενοι

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
«Με τη χρηματοδότηση των δύο αυτών έργων ύψους 79,7 εκατομμυρίων ευρώ αναβαθμίζουμε το επίπεδο και την ασφάλεια των οδικών μεταφορών της Δράμας και της Καβάλας και κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή.
Όπως είχα ανακοινώσει από την πόλη της Δράμας στις 7 Μαρτίου 2019, η δέσμευσή μου ότι θα εξασφαλίσουμε τους αναγκαίους πόρους για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Δράμα-Καβάλα, σήμερα, με τη χρηματοδότηση του πρώτου τμήματος Κρηνίδες-Σταυρός ύψους 60,7 εκατομμυρίων ευρώ, γίνεται πράξη.
Ταυτόχρονα, με επιπλέον 19 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτούμε και την αναβάθμιση της ανατολικής εισόδου της Δράμας με την κατασκευή μιας ανισόπεδης γέφυρας στο ύψος της σιδηροδρομικής γραμμής, ένα έργο που η πόλη το έχει ανάγκη αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε αργήσει να δρομολογηθεί.
(Από το δελτίο τύπου του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου για το πρώτο τμήμα του άξονα Δράμα-Καβάλα)
-Μακάρι να υλοποιηθεί και να τελειώνει γρήγορα το συγκεκριμένο έργο…αφού ήδη έχει καθυστερήσει πολύ.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Δεν ξέρω ποιοι χειρίζονται το πολυδιαφημιζόμενο….«επικοινωνιακό» του κ.Τσέπελη, ήδη όμως στον τομέα αυτό η μια αποτυχία, διαδέχεται την άλλη, αφού όπως τελικά φαίνεται εκ του αποτελέσματος, ο σημερινός Δήμαρχος  Ξάνθης όχι μόνο δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με το παρελθόν, αλλά τα λάθη του είναι ακόμη πιο «χτυπητά»…!
Για παράδειγμα κατά την επίσκεψη του κυρίου Τσέπελη σε Γηροκομείο και Νοσοκομείο το γραφείο τύπου του Δήμαρχου  μιλάει για …«παρέα του Δήμου Ξάνθης», ασυνήθιστη και πρωτοφανής ορολογία, ενώ συμμετέχοντας σε γλέντι του πρώην αντιδήμαρχου Ξάνθης  κ.Χασάν Ογλού Φερτούν….παρότρυνε τον αδελφό του κύριο Χασάν Ογλού Ορχάν, να φωτογραφηθούν μαζί λέγοντας «έλα να βγούμε μαζί μια φωτογραφία να μας δει ο…Δημαρχόπουλος»!
Λογική που τον υποβαθμίζει όχι μόνο ως Δήμαρχο αλλά και ως άνθρωπο που εμπαίζει και τη νοημοσύνη μας, αφού τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Χασάν Ογλού Ορχάν αυτοί που τον «πολέμησαν» περισσότερο και τους κατήγγειλε μάλιστα ο ίδιος μέσα στο δημοτικό συμβούλιο για μπούλινγκ σε βάρος του, είναι άπαντες συνεργάτες του νυν Δημάρχου Ξάνθης.
-Το δικό μου συμπέρασμα…; O λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του
Σταύρος Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Πεταμένο το…stop μέσα στα χόρτα και τις αγριάδες στην οδό Λευκού Πύργου. Τι κάνει η Τροχαία Ξάνθης; Τι κάνει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Σαμπάν Μπαντάκ;

Ληστεία-Καβάλα: Προσφυγή κατά της κράτησής τους υπέβαλαν οι κατηγορούμενοι

Οι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση της υπεξαίρεσης των 4,2 εκατ. ευρώ από εταιρία φύλαξης χρημάτων στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας κατέθεσαν προσφυγές, κατά των ενταλμάτων προσωρινής κράτησής τους που εκδόθηκαν από την Αναπληρώτρια Ανακρίτρια Πρωτοδικών Καβάλας. Με αίτημά τους οι τρεις ζητούν την επανεξέταση της προσωρινής κράτησής τους, σύμφωνα με το kavalapost.gr. Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις από τους τρεις κατηγορούμενους έχουν ομολογήσει την εμπλοκή τους στην υπόθεση με τον τρίτο να αρνείται κάθε συμμετοχή. Άπαντες έχουν ήδη προφυλακιστεί και βρίσκονται σε σωφρονιστικά καταστήματα σε Κομοτηνή, Νιγρίτα και Θεσσαλονίκη.

Επί της προσφυγής των 3 αναμένεται έκδοση βουλεύματος από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Καβάλας σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Ερωτηθείς από το kavalapost.gr, για τη νέα αυτή εξέλιξη της υπόθεσης, ο συνήγορος των δύο εκ των τριών κατηγορουμένων, του 64χρονου ιδιοκτήτη του συνεργείου αυτοκινήτων στα Αμισιανά Καβάλας και του υιού του, Σταύρος Καϊτατζής δήλωσε: «Οι δικαστές θα έχουν ένα άξιον λόγου αντικείμενο να κρίνουν τόσο σε νομικό όσο και σε ουσιαστικό επίπεδο. Πιστεύουμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Μέσα στο 2020 η δημοπράτηση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στον βόρειο Έβρο

Στη δημοπράτηση 17 Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων σε ολόκληρη τη χώρα, μέσα στο 2020, στοχεύει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με όσα τονίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο υπουργείο υπό την προεδρία του υπουργού, Κ. Χατζηδάκη, και τη συμμετοχή του γ.γ. διαχείρισης Αποβλήτων, Μ. Γραφάκου, της ειδ. γ. Διαρθρωτικών Ταμείων του Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ν. Δανδόλου, υπηρεσιακών παραγόντων, εκπροσώπων Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) και μελετητών έργων από 17 περιοχές της Επικράτειας, μεταξύ των οποίων και στη Σητεία.

Η σύσκεψη είχε θέμα την επιτάχυνση διαδικασιών έγκρισης της χρηματοδότησης της αδειοδότησης και της δημοπράτησης Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων και την αντιμετώπιση επιμέρους γραφειοκρατικών προβλημάτων. Οι εκπρόσωποι των φορέων παρουσίασαν την πρόοδο των έργων και υπέβαλαν συγκεκριμένα αιτήματα στο ΥΠΕΝ.

Οι συγκεκριμένες Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων αφορούν τις περιοχές: Δυτική Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλος, Λαμία, Βόρειος Έβρος, Λέσβος, Χαλκίδα, Λάρισα, Ηράκλειο, Αγρίνιο, Σητεία, Χερσόνησος, Μύκονος, Φωκίδα, Άνδρος, Τήνος, Κεφαλονιά.

Συνοριοφύλακες: Στάλθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του workenter.gr στις 30 Δεκεμβρίου το βράδυ στάλθηκε για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη που αφορά την πρόσληψη 400 συνοριοφυλάκων.

Η δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο αναμένεται να γίνει σε περίπου επτά μέρες. Αυτό σημαίνει ότι έως τις 10 Ιανουαρίου 2020 θα ξεκινήσει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών.

Εκτιμάται πως οι νέοι συνοριοφύλακες θα εκπαιδευτούν τους πρώτους δύο μήνες του νέου έτους και τον ερχόμενο Μάρτιο θα διατεθούν στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης του Έβρου.

Οι νέες αυτές προσλήψεις έρχονται να ενισχύσουν ως μόνιμη δύναμη τις Υπηρεσίες του Έβρου προκειμένου μαζί με τις υπόλοιπες ενισχυτικές θα επιφέρουν την καλύτερη φύλαξη των συνόρων.

Πάγιο αίτημα των συνδικαλιστών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων είναι η παραμονή της σημερινής δύναμης στον Έβρο και όχι η απομάκρυνσή της με τις νέες προσλήψεις, που έρχονται μετά από 19 χρόνια!

ΑΙΝΙΓΜΑ
Πόσοι εκ των σημερινών εκλεγέντων δημοτικών συμβούλων έχουν οφειλές στο Δήμο Ξάνθης και στη ΔΕΥΑΞ; Κι αν είναι αλήθεια για κάποιους δημοτικούς συμβούλους που τα χρέη τους στη ΔΕΥΑΞ έχουν δηλωθεί στην ΔΟΥ κι είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ, τότε υπάρχει ή δεν υπάρχει ασυμβίβαστο στην περίπτωσή τους; Γιατί ακούγονται πολλά στη «πιάτσα» για κάποιους δυσαρεστημένους του κυρίου Δημαρχόπουλου….

Ε. Στυλιανίδη «ανακοίνωσε» ο Ορφέας Ξυλαγανής

Την Ξυλαγανή από την οποία και κατάγεται, επισκέφτηκε εν μέσω των εορτών ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο πολιτικός δεν παρέλειψε να συνομιλήσει με παίκτες και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας «Ορφέας» Ξυλαγανής. Ως δώρο οι άνθρωποι του συλλόγου παρέδωσαν στον κο Στυλιανίδη μία μπλούζα της ομάδας, με το όνομα του βουλευτή και τον αριθμό «10».

Τη φανέλα, μαζί με ευχές, παρέδωσε στον πολιτικό ο αρχηγός της ομάδας Φώτης Γεωργιάδης. Παρών κατά την συνάντηση ήταν ο επίσης Ξυλαγανιώτης συνεργάτης του βουλευτή Τριαντάφυλλος Παπαδάκης. Ο κος Παπαδάκης είναι μεταξύ άλλων γνωστός για τις… θρακιώτικες περιγραφές του στους αγώνες τοπικού ποδοσφαίρου του «Ορφέα» που έχουν πολλές χιλιάδες διαδικτυακές προβολές.

Η ομάδα της Ξυλαγανής τα χρόνια που ο Πανθρακικός βιώνει μία παρακμή, έχει καταφέρει να «ακούγεται» ο νομός Ροδόπης ποδοσφαιρικά, χάρη στις viral περιγραφές αγώνων. Ίσως με τη νέα του «μεταγραφή» ο «Ορφέας» καταφέρει να πρωταγωνιστήσει και εντός γηπέδου στην πρώτη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος.

Δ. Αδαμίδης: “Ζήτησα τη μετακίνηση στην παιδιατρική του νοσοκομείου Διδυμοτείχου”

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο νυν διοικητής του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Αδαμίδης, ανακοίνωσε την απόφασή του να ζητήσει από τον Διοικητή της 4ης ΔΥΠΕ να τον μετακινήσει στο νοσοκομείου Διδυμοτείχου για να υπηρετήσει στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου, μόλις παραδώσει τη διοίκηση στον νέο διοικητή του ΠΓΝΑ.

Δείτε τι αναφέρει αναλυτικά:

“Σε όλα τα προβλήματα υπάρχουν 2 λύσεις: ή γκρινιάζεις και δεν κάνεις τίποτα ή παίρνεις απόφαση να προσπαθήσεις να το λύσεις.

Πρόσφατα παραιτήθηκαν 2 συνάδελφοι παιδίατροι στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου και έτσι απέμειναν μόνο 2, δηλαδή 15 εφημερίες έκαστος!! Δυστυχώς κανένας από τους συναδέλφους παιδίατρους του Π.Γ.Ν.Α. δεν έδειξε προθυμία να βοηθήσει.

Έτσι αποφάσισα και ζήτησα από τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ να πάρει απόφαση μετακίνησής μου, από την επομένη της παράδοσης της διοίκησης του Π.Γ.Ν.Α., στο Γ.Ν.Διδ/χου ώστε να βοηθήσω α’ ενός με να λειτουργήσει η παιδιατρική και αφ’ετέρου να αναδιοργανωθεί σε σωστή βάση.

Ριχνόμαστε λοιπόν στη δουλειά, πράγμα γνώριμο (1η φορά στο Κ.Υ. Εχίνου με την οργάνωση του παιδιατρικού ιατρείου και του προγράμματος προληπτικής παιδιατρικής Ν.Ξάνθης, 2η φορά στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου Ξάνθης, 3η στη Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Α. και 4η τώρα…).

Υγεία να ‘χουμε και όλα θα γίνουν!”

ΨΗΦΙΣΜΑ των ΟΕΒΕΣ Ανατολικής Μακεδονίας  Θράκης  και Σερρών για τον θάνατο του προέδρου της ΟΕΒΕΣ ΕΒΡΟΥ Αθανασίου Μπέλλα

Τα  Δ.Σ των ΟΕΒΕΣ Ανατολικής Μακεδονίας  Θράκης  και Σερρών  μόλις αναγγέλθη   ο  θάνατος του Αθανασίου  Μπέλλα  εκλεκτού   φίλου και  Προέδρου  της ΟΕΒΕΣ  Έβρου Μαχητή,   Αγωνιστή, Συνδικαλιστή,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ  ΟΜΟΦΩΝΩΣ

Να εκφράσουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια  στην οικογένεια του.

Να καταθέσουν  στεφάνι στην σορό του.

Να παραστούν  στην εξώδιο  ακολουθία.

Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ΟΕΒΕΣ  Έβρου.

Να κοινοποιηθεί το παρόν ψήφισμα.

ΟΙ  ΠΡΟΕΔΡΟΙ
ΑΝΕΣΤΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ
ΟΕΒΕΣ  ΡΟΔΟΠΗΣ
ΜΑΙΡΗ ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ
ΟΕΒΕΣ  ΞΑΝΘΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ
ΟΕΒΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΜΟΥΡΜΟΥΡΗΣ ΟΘΩΝΑΣ
ΟΕΒΕΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΚΟΤΣΑΜΠΑΣ  ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΟΕΒΕΣ  ΣΕΡΡΩΝ

«Εντελώς ανύπαρκτο το πρόβλημα» με πρώην εργαζόμενους της ΒΦΛ

«Δεν μπορώ να εξηγήσω την αντίδραση των εργαζομένων κι αυτό γιατί δεν έχει επέλθει ούτε επέρχεται καμία μεταβολή ούτε όσον αφορά στις συμβάσεις αορίστου χρόνου τις οποίες έχουν υπογράψει με την εταιρεία μας, ούτε όσον αφορά στις μισθολογικές τους απολαβές, ούτε στο καθεστώς εργασίας τους» σχολίασε στην ΕΡΤ Καβάλας ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας ELFE Μάνος Ροδουσάκης για το ζήτημα που έχει προκύψει με τους πρώην εργαζόμενους της ΒΦΛ.

Συμπλήρωσε πως σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε βίαιη απομάκρυνση των εργαζόμενων από το εργοστάσιο και ξεκαθάρισε πως μόλις οι εργαζόμενοι αποφασίσουν να υπογράψουν, την ίδια στιγμή, θα μπουν στις εγκαταστάσεις να εργαστούν.