ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Tους λαογραφικούς συλλόγους καλεί το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης σε συνεδρίαση την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου

Κι όμως, Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο σημερινός Δήμαρχος Ξάνθης  Μανώλης Τσέπελης με τα καμώματα τόσο τα δικά του όσο και των συνεργατών, έχει …«αναστήσει» τον πρώην Δήμαρχο Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλο!!! Μπράβο του αν τα κατάφερε…

*Ερώτημα προς τον νυν Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ αλλά και το Διοικητικό συμβούλιο. Αληθεύει αυτό που αποκάλυψε χθες ο Πάνος Παπαδόπουλος; Ότι πρώην αντιδήμαρχος που παλιότερα ουκ ολίγες φορές  τον είχε καταγγείλει και ο πρώην επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Ιπποκράτης Καμαρίδης, οφείλει για νερό πάνω από….8.500 ευρώ από τρία υδρόμετρα που έχει στο όνομά του;

….

*Tους λαογραφικούς συλλόγους καλεί το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης σε συνεδρίαση την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα του XanthiTechLab, Δημοτική Βιβλιοθήκη 1ος όροφος για τη συζήτηση του προγράμματος της ημέρας Λαογραφίας στις 15.02.2020 .

-Κύριε Ηλία Ασκαρίδη μη ξεχάσεις να προσκαλέσεις οπωσδήποτε τον κύριο Φανουράκη, προκειμένου να σε προστατέψει από τις συνεχείς…γκάφες σου!

……

*Άγνωστοι διέρρηξαν χτες το αυτοκίνητο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, που ήταν σταθμευμένο στην περιοχή της Ακρόπολης.

Αμέσως μετά αφαίρεσαν το υπηρεσιακό όπλο του φρουρού του που ήταν στο εσωτερικό του οχήματος και εξαφανίστηκαν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τον όπλο του άνδρα της ασφάλειας του Σίμου Κεδίκογλου. Σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος βουλευτής είναι τακτικός θαμώνας σε γνωστό εμβληματικό ρεστοράν της περιοχής, με συνέπεια να εξετάζεται και το ενδεχόμενο να είχε στοχοποιηθεί το όχημα.

…..

*Γιατί και ο βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζεϊμπέκ δεν συνόδεψαν τον Δήμαρχο κ.Τσέπελη να κάνουν κι αυτοί έναν χαιρετισμό από το φετινό φιάσκο της υποδοχής του νέου χρόνου στην κεντρική πλατεία της πόλης;

Απουσίαζαν από την δεξίωση του Στρατηγού ή απλά δεν ήθελαν να «παίξουν» κι αυτοί το επικοινωνιακό «παιχνίδι» του νυν Δημάρχου Ξάνθης;

Ο οποίος πάντως συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τα…παλτά του! Και ειδικά αυτό με τον…σηκωμένο γιακά!

*Τα οκτάμηνα περιμένουν πολλοί Δήμοι ανά την Ελλάδα, προκειμένου να προχωρήσουν διάφορες εργασίες που είναι «κολλημένες» το τελευταίο διάστημα, ιδίως στους πλέον υποστελεχωμένους Δήμους. Μεταξύ αυτών φυσικά και ο Δήμος Ξάνθης, αλλά και ο Δήμος Κομοτηνής.

….

*Σύμφωνα με λίστα της aftodioikisi.gr οι Δήμοι τελούν εν αναμονή προκήρυξης για θέσεις εργασίας οκτάμηνης διάρκειας. Η προκήρυξη το πιθανότερο να βγει στον «αέρα» στις αρχές Φεβρουαρίου, με τους πιο αισιόδοξους να την αναμένουν ακόμη κι αυτό τον μήνα. Θα αφορά συνολικά περί των 35.000 θέσεων εργασίας (σε Δήμους, Περιφέρειες και αλλού), εκ των οποίων 235 στον Δήμο Κομοτηνής, 64 στον Δήμο Αρριανών, κι από 55 στους Δήμους Μαρωνείας – Σαπών και Ιάσμου. Βεβαίως, η προκήρυξη θέσεων δεν σημαίνει αυτοδικαίως και κάλυψή τους.

….

*Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Δήμου Κομοτηνής, όταν στα τέλη του ’18, αν και προκηρύχθηκαν 8 θέσεις ηλεκτρολόγων, δεν κατατέθηκε ούτε μία αίτηση. Άλλωστε η οκτάμηνη σύμβαση αποτελεί αντικίνητρο για πολλούς ώστε να δηλώσουν ενδιαφέρον, ιδίως σε κλάδους με δουλειά στον ιδιωτικό τομέα. Πάντως, οι δήμαρχοι της Ροδόπης ευελπιστούν στην κάλυψη των περισσότερων θέσεων.

Το πρόγραμμα, όπως και τα τελευταία αντίστοιχα του ΟΑΕΔ, αναμένεται να απευθύνεται κυρίως σε μακροχρόνια άνεργους, ιδίως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα επανένταξης στον εργασιακό βίο.

*Μέσω SMS ενημερώνει τους πελάτες της η Τράπεζα Πειραιώς για τη χρέωση 5 ευρώ που έγινε σε πελάτες που κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής τραπεζικής υπηρεσίας της. «Σας ενημερώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε ο αντιλογισμός της χρέωσης “τέλος σύνδεσης Winbank” που έγινε εκ παραδρομής. Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση», αναφέρει στο μήνυμά της η Τράπεζα Πειραιώς.

Για το θέμα πάντως με την χρέωση είχε τοποθετηθεί και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στο Twitter. Είχε αναφέρει ότι επρόκειτο για λάθος του συστήματος.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Αίσθηση προκάλεσε σε όλους ότι από το…. «φοβερό» πάρτι του κυρίου Τσέπελη στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης για την υποδοχή του νέου χρόνου, απουσίαζαν οι στενοί συνεργάτες του Μανώλης Φανουράκης και Ιπποκράτης Καμαρίδης.

Ειδικά ο γιατρός, ενώ όλοι τον περιμέναμε κάτω από την εξέδρα να… «χειροκροτεί» θερμά τον Δήμαρχό του και μάλιστα να βρίσκεται δίπλα στον αντιπρόεδρό του Χρήστο Μούρκα, αυτό δεν συνέβη…!

Το δικό μου σχόλιο.

Μήπως δεν τους είδε ο φωτογράφος στο σημείο που βρίσκονταν; Ή μήπως προτίμησαν κάποιο ρεβεγιόν σε μαγαζί ή στο σπίτι τους;

Εκτός αν γνώριζαν εκ των προτέρων περί τίνος…πάρτι πρόκειται, οπότε και την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια, ώστε να μην χρεωθούν κι αυτοί το «φιάσκο» της συγκεκριμένης εκδήλωσης για την οποία γελάει φυσικά όλος ο κόσμος.

Η ΚΑΤΙΝΑ