Σσσσ….Ψίθυροι – Αυξάνονται πάνω από 1 εκατ. οι Τούρκοι κάθε χρόνο. Πόσοι είναι σήμερα

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Το ακατάσχετο των προκαταβολών των ενισχύσεων προβλέπεται ρητά  από το Αρ. 32 παρ. 1 του Ν.4314/2014 και συμπληρώθηκε με το Ν.4587/2018 όπου κτηνοτρόφοι της βιολογικής κτηνοτροφίας και βιολογικής γεωργίας, απαλλάσσονται μάλιστα από την προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας εφόσον εμπίπτουν στις περιπτώσεις αα, ββ και γγ της παρούσας παραγράφου.
Δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε περίοδο που οι κτηνοτρόφοι χρειάζονται προμήθεια ζωοτροφών για τα ζώα τους η δέμσευση των ενισχύσεων αυτών προκαλεί σημαντικά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των εκμεταλλεύσεων και την οικονομική τους βιωσιμότητα.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:
Προτίθεστε να προχωρήσετε στην αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών από τα τραπεζικά ιδρύματα ώστε να μην υποστούν ζημιά οι κτηνοτρόφοι;
(Από την ερώτηση του βουλευτή ΚΙΝΑΛ Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν για τους κτηνοτρόφους)
-«Διαβασμένος» και «ενημερωμένος» από τους κτηνοτρόφους ο βουλευτής για το θέμα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Διαβάζω ότι χρήματα δίνει η κυβέρνηση στους δήμους προκειμένου να δεχθούν πρόσφυγες και μετανάστες με ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τις ΜΚΟ, που κατατέθηκε την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020  στο νομοσχέδιο του ΥΠΡΟΠΟ «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση συστήματος εθελοντισμού πολιτικής προστασίας, αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις». Συγκεκριμένα:
-Προβλέπεται κονδύλι 25 εκατ. ευρώ κατ’ έτος για επιχορήγηση προς τους δήμους, στα όρια των οποίων λειτουργούν μονάδες προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών
-Το ποσό που προβλέπεται ανά φιλοξενούμενο άτομο είναι 12,5 ευρώ ετησίως, ποσό το οποίο μπορεί να αυξάνεται αν το ποσοστό των προσφύγων -μεταναστών είναι μεγαλύτερο του 1% του πληθυσμού.
Το ερώτημα ωστόσο που προκύπτει για τους Δημάρχους είναι αν με αντάλλαγμα το χρήμα, θα τολμήσουν να «ρισκάρουν» την δική τους υποψηφιότητα στις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές!;
Σταύρος Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Δίπλα δίπλα Μιχάλης Σπανίδης και Τσέπελης στην βασιλόπιτα του Ποδηλατικού Ομίλου Ξάνθης. Για την «Φωλιά Βιβλίου» του είπε ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Ξάνθης

Kτηματολόγιο: Στις 1 Ιουλίου ξεκινά η ανάρτηση σε Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη, Ορεστιάδα και Διδυμότειχο

Σε φάση ολοκλήρωσης οδεύει το Κτηματολόγιο. Μετά τη διαδικασία της ανάρτησης στην Αθήνα, η οποία αρχίζει στις 15 Φεβρουαρίου, τη σκυτάλη παίρνουν άλλες περιοχές.

Συγκεκριμένα οι ημερομηνίες και οι περιοχές είναι οι εξής:

– Στις 3 Μαρτίου η Κάτω Αχαΐα/ Ρίο

– Στις 17 Μαρτίου οι δήμοι Σίνδου, Χαλάστρας, Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης

– Στις 22 Μαρτίου η Αμαλιάδα

– Στις 1 Απριλίου οι περιοχές Κιάτου και Βέλου ΠΕ Κορινθίας

– Στις 30 Απριλίου ο Ωρωπός

– Στις 2 Μαΐου η ΠΕ Μαγνησίας (Τσαγκαράδα), Σχηματάρι, Νέα Αρτάκη ΠΕ Εύβοιας

– Στις 27 Μαΐου η Καρδίτσα

– Στις 1 Ιουνίου στην Ακράτα

– Στις 1 Ιουλίου σε Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη, Ορεστιάδα και Διδυμότειχο

– Στις 9 Ιουλίου σε Κοζάνη- Πιερία

Σημειώνεται ότι η ανάρτηση είναι πολύ σημαντικό στάδιο για τη διασφάλιση της περιουσίας των ιδιοκτητών. Οι πολίτες πρέπει να ελέγξουν πως έχει καταγραφεί η περιουσία τους κι αν υπάρχουν λάθη θα πρέπει να διατυπωθούν οι απαραίτητες αντιρρήσεις.

Καθηγητής πουλούσε σημειώσεις σε φοιτητές έναντι 8 ευρώ

Ανατυπωμένες σημειώσεις έναντι 8 ευρώ στους φοιτητές του πουλούσε διδάσκοντας του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε φοιτητές του. Πρόκειται για το μάθημα Αναπτυξιακή-Γνωστική Νευροψυχολογία το οποίο διδάσκονταν στο χειμερινό εξάμηνο και το οποίο είχε ανατεθεί με σύμβαση σε διδάσκοντα, ο οποίος έχει προσληφθεί μέσω του προγράμματος απόκτησης ακαδημαϊκής εμπειρίας για κατόχους διδακτορικού.

Μετά τις καταγγελίες το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αποφάσισε να «παγώσει» τη σύμβαση του διδάσκοντα αν και αυτή έληγε τον προσεχή Σεπτέμβριο μετά τις καταγγελίες φοιτητών ενώ κλήθηκε και σε απολογία. Το μάθημα, που κανονικά ήταν να εξεταστεί την περασμένη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, μετατέθηκε για το τέλος της εξεταστικής και θα γίνει από τριμελή επιτροπή, από τους διδάσκοντες του τμήματος.

«Η διαδικασία εξέτασης θα είναι κοινή για όλους τους φοιτητές βάσει των σημειώσεων του μαθήματος. Όσοι φοιτητές δεν έχουν προμηθευτεί τις σημειώσεις θα υπάρξει δυνατότητα δωρεάν αναπαραγωγής τους από το πανεπιστημιακό τυπογραφείο. Τέλος, θα υπάρξει μέριμνα επιστροφής των χρημάτων στους φοιτητές που έχουν ήδη τις ανατυπωμένες σημειώσεις» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Τι αλλάζει στα παράβολα αδειών οδήγησης -Από τις 10 Φεβρουαρίου

Ενοποιημένα θα είναι πλέον τα παράβολα των αδειών οδήγησης όπως αναφέρεται σε νέα εγκύκλιο του υπουργείου μεταφορών.

Από τις 10 Φεβρουαρίου ο χάρτης των παραβόλων για την αδειών οδήγησης αλλάζει τόσο για όσους παίρνουν για πρώτη φορά το δίπλωμα, όσο και για εκείνους που σκοπεύουν να επεκτείνουν τις ήδη υφιστάμενες άδειες οδήγησης τους, αλλά και να τις αντικαταστήσουν λόγω κλοπής ή αλλοίωσης.

Όπως επισημαίνεται στην σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Μεταφορών, η εισαγωγή των νέων ενοποιημένων πλέον παραβόλων αποφασίστηκε σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. Όπως επίσης και για την ελαχιστοποίηση του χρόνου τόσο των πολιτών που εκδίδουν ή πληρώνουν παράβολα μέσω διαδικτύου όσο και των υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών που τα χρησιμοποιούν και τα δεσμεύουν.

Τα νέα παράβολα, τα οποία ουσιαστικά θα ενοποιούν σε ένα, δύο ή περισσότερα ήδη υφιστάμενα (π.χ. εκτύπωση εντύπου αδείας και τέλος χαρτοσήμου), θα είναι διαθέσιμα σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα από τις 10 Φεβρουαρίου 2020 χωρίς την κατάργηση των παλαιών, όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Πως γίνεται ένας καλλιτέχνης του οποίου η αμοιβή δεν ξεπερνάει τις 6.000 ευρώ να κοστίζει στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης 22.500 ευρώ; Και να μην ελέγχεται από κανέναν ο Πρόεδρος που κλείνει τις δουλειές σκορπώντας χρήμα των δημοτών τόσο…απλόχερα; Ποιο μέλος της διοίκησης θα μας απαντήσει; Και αλήθεια, τι κάνει η αντιπολίτευση; Αλλά και η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Φένια Τσαγκάλα;

Αυξάνονται πάνω από 1 εκατ. οι Τούρκοι κάθε χρόνο. Πόσοι είναι σήμερα

Αίσθηση προκαλούν στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα για τον πληθυσμό της Τουρκίας, ο οποίος φαίνεται να πολλαπλασιάζεται διαρκώς, αφού μέσα στο έτος 2019 αυξήθηκε κατά 1.151.115 ανθρώπους, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Η Στατιστική Αρχή Τουρκίας (TÜİK) δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα του Συστήματος Καταγραφής Πληθυσμού με Βάση τη Διεύθυνση για το 2019.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ο πληθυσμός από 82.003.882 κατοίκους το 2018 αυξήθηκε σε 83.154.997 πέρσι.

Ο πληθυσμός των παιδιών ηλικίας 0-14 μειώθηκε από 26,4% σε 23.1%, σε αντίθεση με τον πληθυσμό ηλικίας 65 και άνω που αυξήθηκε από 7.1% σε 9,1%, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του κράτους από το 2007 έως το 2019.

Αξιοσημείωτη είναι ακόμη η -σχεδόν ίση- κατανομή των φύλων στον πληθυσμό, αφού το 50,2% (41.721.136) του πληθυσμού είναι άνδρες και το 49,8% (41.433.861) γυναίκες.

Το ποσοστό των ανθρώπων που κατοικούν σε κέντρα νομών και επαρχειών αυξήθηκε από 92,3% το 2018 σε 92,8% το 2019.

Το ποσοστό κατοίκων κωμοπόλεων και χωριών μειώθηκε σε 7,2%.

Παπάς έβαλε κάμερες για να βλέπει τι ρίχνουν οι πιστοί στο παγκάρι

Παπάς στο χωριό Σταυροχώρι της Πάργας σύμφωνα με καταγγελίες τοποθέτησε παράνομα δύο κάμερες στην είσοδο της εκκλησίας για να παρακολουθεί τι ρίχνουν οι πιστοί στο παγκάρι.

Σύμφωνα με το Fanaripress.gr οι κάμερες είναι κρυμμένες σε κουτιά ώστε να μην γίνονται αντιληπτές.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι οι κάτοικοι του χωριού κατήγγειλαν ότι υπεύθυνος και διαχειριστής της εκκλησίας είναι ο συγκεκριμένος ιερέας. Για τις καταγγελίες έχει ενημερωθεί το Αστυνομικό Τμήμα του Καναλακίου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Συνελήφθη 55χρονος για μαϊμού έρανο στην Ελευθερούπολη

Συνελήφθη την Δευτέρα (3-2-2020) το πρωί, στην Ελευθερούπολη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 55χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση των νόμων περί εράνων και περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 55χρονο να διενεργεί έρανο για λογαριασμό συλλόγου, διαθέτοντας προς πώληση ημερολόγια, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια από το νόμο.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 29 ημερολόγια και 3 ναρκωτικά δισκία.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.

Καβάλα: Συνελήφθη 50χρονος με πιστόλι κρότου και ναρκωτικά

Συνελήφθη την Δευτέρα (3-2-2020) το πρωί, στο νομό Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο κατάστημα, την οικία και την κατοχή του 50χρονου, (1) πιστόλι κρότου – αερίου, (49) φυσίγγια κρότου – αερίου, (2) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 69 γραμμαρίων και (1) αυτοσχέδιο τσιγάρο με ακατέργαστη κάνναβη, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

25χρονος οδηγούσε χωρίς δίπλωμα στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Ξάνθης

Συνελήφθη την 2-2-2020 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, 25χρονος αλλοδαπός, διότι κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας και να στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.