ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Απίστευτο! 22.500 η αμοιβή του Γιαννιά για το Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2020, 4.700 ευρώ η αμοιβή της Ελένης Τσολάκη! Πως δεν έφεραν και τον Λιάγκα μαζί της;

«Τέλος» ο Χασάν Ογλού Φερτούν από εντεταλμένος σύμβουλος του Δημάρχου Ξάνθης! Τον «καθάρισαν» τα…δικαστήρια και φυσικά αυτός που πανηγυρίζει είναι ο Μάκης ο Καμπριολέ που παραμένει όμως στα…αζήτητα! Δεν πατάει πλέον ούτε στις συνεδριάσεις!

*Απίστευτα πραγματικά αυτά που μαθαίνουμε για τις αμοιβές των καλλιτεχνών που φέρνει φέτος στο Καρναβάλι ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Ηλίας Ασκαρίδης

22.500 η αμοιβή του Γιώργου Γιαννιά για το Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2020, 4.700 ευρώ η αμοιβή της παρουσιάστιρας Ελένης Τσολάκη! Πως δεν έφεραν και τον Λιάγκα μαζί της; Μετά την πανελλήνια κατακραυγή! Αλήθεια, δεν τον ελέγχει κανείς τον συγκεκριμένο Πρόεδρο; Ούτε καν η αντιπολίτευση που τα ψηφίζει όλα!!!

(Σ.Σ. Χθες πάντως στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου χωρίς ν’ ανοίξει καν το στόμα του, ήταν το θέμα της ημέρας…)

…..

*Πραγματικά αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο ο Δήμαρχος Ξάνθης κ.Τσέπελης αποχώρησε την ώρα που πήραν το λόγο οι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης για το μετακινήσεις των δημοτικών υπαλλήλων….

Και δεν έφυγε μόνος, αλλά τον ακολούθησαν και κάποιοι άλλοι «Τσεπελοφύλακες» αφήνοντας μόνο στη θέση του Δημάρχου τον Φανουράκη!

….

*Ποιος ήταν ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ όλων στη χθεσινή συνεδρίαση και με  τεράστια διαφορά; Μα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΓΑΠΗ για τη Ξάνθη μας Γιάννης Παπαχρόνη!

Με διαφορά ο πλέον καθαρός και επιθετικός στην τοποθέτησή του!

……

*Αλλάζω θέμα. Tη θέσπιση ειδικού καθεστώτος στην τιμολόγηση καυσίμων ζητά με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Ροδόπης του ΚινΑλ, Ιλχάν Αχμέτ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του: «Εμπροσθοβαρή μέτρα» από την κυβέρνηση ζήτησε η ΟΕΒΕΣ την Κυριακή κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας της για την αγορά της Κομοτηνής και της Ροδόπης συνολικότερα και σε αυτό το πλαίσιο το πρώτο από εμπροσθοβαρές μέτρο που ζητά από την κυβέρνηση ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, είναι η θέσπιση ειδικού καθεστώτος στην τιμολόγηση καυσίμων για να λυτρωθεί η τοπική αγορά και η εθνική οικονομία από την τεράστια εκροή συναλλάγματος στην Βουλγαρία για την προμήθεια βενζίνης και αερίου.»

«Πρόκειται», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «για κατάθεση επίκαιρης ερώτησης διά της οποίας καλείται πλέον να προσέλθει στην Βουλή για να απαντήσει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης για το αν έχει πρόθεση και αυτή η κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά με την Θράκη ή αν θα συνεχίσει να πετάει την μπάλα στην εξέδρα.»

….

*Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση για την Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου, κηρύσσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι με το νέο νόμο:

«- Διατηρούνται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας, που ψηφίστηκαν με το Ν. 4336/15 (τρίτο μνημόνιο).

– Διατηρούνται οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που έφτασαν στο 50%, καθώς και στο εφάπαξ, όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40%.

– Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) ενσωματώνεται στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πιθανή πλήρη κατάργησή του μελλοντικά.

– Διατηρείται η λεηλασία που έγινε διαχρονικά στα ασφαλιστικά ταμεία.

– Διατηρούνται τα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν, μέχρι 30 χρόνια υπηρεσίας.

– Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την καθιέρωση της 13ης και της 14ης σύνταξης, που περικόπηκε με τους με τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους του 2010-2012.

– Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ), για μείωση των ορίων ηλικίας τους – ούτε για τους εκπαιδευτικούς, που είχαν ειδικές συνταξιοδοτικές διατάξεις (Ν. 3075/02)».

….

*Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι διεκδικήσεις της ΑΔΕΔΥ συνοψίζονται, ως εξής:
«- Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
– Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
– Κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.
– Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίησή της».

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Δίπλωμα οδήγησης με email στον επιτυχόντα στις εξετάσεις από την πρώτη στιγμή ώστε να μπορεί να οδηγήσει ακόμα και από την επόμενη ημέρα των δοκιμασιών υπόσχεται το υπουργείο Μεταφορών. Κλειδί γι’ αυτό είναι η θεσμοθέτηση της προσωρινής άδειας οδήγησης, η δυνατότητα την οποία δίνει το νομοσχέδιο του υπουργείου που αναμένεται να ψηφιστεί από μέρα σε μέρα και είχε αποκαλύψει το ethnos.gr από τον περασμένο Δεκέμβριο.
«Κάποιος ο οποίος θα δώσει τις πρακτικές εξετάσεις, αντί να περιμένει 5 με 6 μήνες να λάβει το δίπλωμα στα χέρια του, άρα δεν θα μπορεί και ο ίδιος να κινηθεί ή ενδεχομένως δεν θα μπορεί να δουλέψει γιατί πολλοί θέλουν το δίπλωμα ως μέσο ή ως εργαλείο προκειμένου να εργαστούν κάπου, την επομένη κιόλας ημέρα με ένα email αρχικά θα μπορεί να λαμβάνει το δίπλωμα  και να το εκτυπώσει» είπε ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.
Καλά τα λέτε κύριεΥπουργέ, με τους εκατοντάδες όμως αλλοδαπούς  που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους χωρίς ΔΙΠΛΩΜΑ τι γίνεται;
Η ΚΑΤΙΝΑ