ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου συνεδριάζει με 4 θέματα στην ημερήσια διάταξη το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

Απουσίαζε από τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο Τσέπελης, απουσίαζε όμως και η παράταξη ΞΑΝΘΗ για όλους, αφού ήταν απόντες τόσο ο Σάββας Μελισσόπουλος όσο και ο Πάνος Σταυρακάρας. Αποτέλεσμα; Η συνεδρίαση τελείωσε σε χρόνο ρεκόρ!
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Αρχίζει να γίνεται πλέον…προβλέψιμος ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΓΑΠΗ για τη Ξάνθη μας Γιάννης Παπαχρόνης. Ο οποίος όπως και στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου έτσι και χθες στην Οικονομική Επιτροπή…!

Πρώτα εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για τον προϋπολογισμό του Δημοτικού Ραδιοφώνου για το 2020 και αφού είπε αυτά που έπρεπε να πει για να τον πάρουν κι οι κάμερες…τελικά το ψήφισε το θέμα!

Για τελευταία φορά όπως είπε!

Κι έπεσε το γέλιο της αρκούδας με εμφανή την ικανοποίηση του Φανουράκη! Ο οποίος και στην εκδήλωση του Γηροκομείου κάθισε εκ….δεξιών του Προέδρου Γιάννη Παπαχρόνη!

…..

*Πρόσκληση. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ξάνθης προσκαλούν όλους τους επιχειρηματίες, εμπόρους, επαγγελματίες, βιοτέχνες, βιομηχάνους αλλά και όλους τους καταναλωτές στην ετήσια εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 20:00, στο Ξενοδοχείο ΕΛΙΣΣΩ (Βασ. Σοφίας 9, Ξάνθη).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν βραβεύσεις.

Η παρουσία σας θα αποτελέσει για εμάς ιδιαίτερη χαρά και τιμή.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

….

*Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι στην παραπάνω εκδήλωση του Επιμελητηρίου Ξάνθης θα είναι και μια μεγάλη ευκαιρία να γνωρίσουμε τον….νέο ευεργέτη επενδυτή Κιμμερίων Κωνσταντίνο Κορωνάκη  (σ.σ. πήρε το εργοστάσιο Καλώδια Ξάνθης), ο οποίος βραβεύεται, χωρίς ακόμη να έχει λειτουργήσει, αν και πέρασαν 4 μήνες από την ημέρα που μας τον «σύστησαν» οι κύριοι Φανουράκης και Τσέπελης!

…..

*Με τίτλο, «Εκτός από «κατεργάρης» ήταν και… απρόσεκτος!», χθες ο Τένης Καμαρίδης στη «Θράκη» του, αποκάλυψε τα παρακάτω:

«Μαθαίνω ότι υπάρχει πλούσια συνέχεια στην γνωστή πλέον στο πανελλήνιο περίπτωση, με Δήμαρχο της Θράκης, ο οποίος εμπλέκεται σ’ ένα σκάνδαλο πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (λέγεται ότι ξεπερνά το 1.000.000 και πλέον)… Η υπόθεση έχει φθάσει στα υψηλά ελεγκτικά κλιμάκια και ήδη εξετάζεται το οικονομικό status του αυτοδιοικητικού «πριν και μετά», ενώ οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο συγκεκριμένος Δήμαρχος εκτός από «κατεργάρης» ήταν και απρόσεκτος στις κινήσεις που έκανε εν συνεχεία. Ήθελε να το κρύψει δηλαδή, αλλά δεν τον άφηνε η χαρά του! Πάντως θα έχει πλούσια συνέχεια αυτή η ιστορία, ενώ ο ίδιος αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις μετά απ’ όλα αυτά! Καθόσον όμως τα πάντα βρίσκονται σε εξέλιξη, τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα και σαφώς ούτε το όνομα του συγκεκριμένου Δημάρχου έχει δημοσιοποιηθεί σε κάποιο μέσο… Πάντως οι αντίδικοι του Δημάρχου φαίνονται αποφασισμένοι να φθάσουν την υπόθεση μέχρι το τέλος όποιο κι αν είναι αυτό!»

-Αφελές ερώτημα…

Το 1.000.000 ευρώ Τένη μου, είναι λεφτά του Δήμου του εν λόγω…Δήμαρχου Θράκης ή τα….κληρονόμησε από κάπου αλλού; Γιατί για να είμαι ειλικρινής, μπερδεύτηκα με το πρόσωπο του Δημάρχου που υπονοείς…και αν είναι όπως τα λες, καλά να πάθει!!! Περιμένω λοιπόν λεπτομέρειες.

….

*Πολύ ενδιαφέρουσα η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης.

Αναλυτικότερα: Την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης για να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης και να παρθούν σχετικές αποφάσεις:

01ο ΘΕΜΑ :    Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (εισηγητής Ιωάννης Μπούτος, Πρόεδρος ΔΣ)

02ο ΘΕΜΑ :    Σύναψη σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ξάνθης και Δήμου Μύκης (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Ιωάννης Ζερενίδης)

03ο ΘΕΜΑ :    Τροποποίηση της αρ.πρωτ.4666/07-12-2016 (Α.Δ.Α ΩΤΘ77ΛΒ-Ξ60) Απόφασης Ένταξης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ» με Κωδικό ΟΠΣ 5002534 στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανθρώπινοι Πόροι και Κοινωνική Συνοχή – ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ 2014-2020», ως προς το χρονοδιάγραμμα και τον Προϋπολογισμό της Πράξης και ενίσχυση της δομής με πρόσθετο προσωπικό (εισηγητής Σουά Μπεκήρ Ογλού, Αντιδήμαρχος Ξάνθης)

04ο ΘΕΜΑ :    Κατανομή πίστωσης λειτουργικών δαπανών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (εισηγητής Σουά Μπεκήρ Ογλού, Αντιδήμαρχος Ξάνθης)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΟΣ

…..

*Επιβεβαιώνεται από την Προεδρία της Δημοκρατίας η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στο Διδυμότειχο στις 18 Ιανουαρίου.

Ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφθεί την πόλη με αφορμή την εορτή του Αγίου Αθανασίου, πολιούχου του Διδυμοτείχου, και θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό αμφιθέατρο της πόλης. Τη σχετική απόφαση αναμένεται να επικυρώσει την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου, το δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου, στην προγραμματισμένη συνεδρίασή του. Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας θα ανακοινωθεί επίσημα σε λίγες ημέρες.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ