ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Ερυθρός Σταυρός Ξάνθης: Διανομή τροφίμων σε 264 ευπαθείς οικογένειες του Νομού μας

Τι συνέβη και μετά από την «εξαφάνιση» των 4.5 χρόνων από το Δήμο Ξάνθης, τα Διεθνή Βραβεία του Βατικανού (Giuseppe Siacca) επανεμφανίστηκαν με Δήμαρχο τον κύριο Τσέπελη και αντιδήμαρχο τον κύριο Φανουράκη; Και μάλιστα με χορηγία 6.456.72 ευρώ; ;;;

*Σε αποχή κατέρχονται έως τουλάχιστον την 26η Ιανουαρίου οι συμβολαιογράφοι Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, με χθεσινή σχεδόν ομόφωνη απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσής τους.

Σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών πραγματοποιήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, στην οποία συμμετείχαν άνω των 400 συμβολαιογράφων.

Οι παριστάμενοι συμβολαιογράφοι ψήφησαν σχεδόν ομόφωνα (εκτός από 12 μέλη που τάχθηκαν με την άποψη του προέδρου του Συλλόγου Γεώργιου Ρούσκα για μη αποχή), υπέρ της αποχής έως την ημέρα της τακτικής γενικής συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί την 26 Ιανουαρίου και σε περίπτωση μη απαρτίας της 2 Φεβρουαρίου 2020.

….

*Οι συμβολαιογράφοι απέχουν από τους πλειστηριασμούς και από κάθε πράξη μεταβίβασης ακινήτου και κάθε πράξη που απαιτεί καταβολή ΕΦΚΑ και δηλώσεις φόρου. Εξαιρούνται διαθήκες και άλλες απλές συμβολαιογραφικές πράξεις.

Οι συμβολαιογράφοι αντιδρούν για τις πρόσφατες ρυθμίσεις που τους μεταβιβάζουν την αρμοδιότητα της ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τις μεταβιβάσεις ακινήτων, απειλώντας τους με βαριά πρόστιμα.

Οι συμβολαιογράφοι αποδέχονται, όπως τονίστηκε και στη συνέλευση τους την αρμοδιότητα της υποβολής ηλεκτρονικά των δηλώσεων για τον καταλογισμό των φόρων στις μεταβιβάσεις, αλλά αντιδρούν όμως στο να βεβαιώνουν εκείνοι και όχι η φορολογική αρχή ( ΔΟΥ) το ύψος του φόρου.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν ζητήσει βελτιώσεις στις πρόσφατες ρυθμίσεις ώστε το νομοθετικό πλαίσιο να διασφαλίζει τις συναλλαγές, τους πολίτες και το συμφέρον του δημοςίου.

……

*Δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι βρέθηκαν στον χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών το μεσημέρι της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το diktyotv.gr, κάτοικοι της περιοχής και περαστικοί αντίκρισαν έναν άντρα να στέκεται γυμνός στην είσοδο της Μητρόπολης.

Αμέσως εκλήθη η αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι απομάκρυναν το γυμνό άνδρα.

Κανείς δεν γνωρίζει για ποιο λόγο ο άγνωστος άνδρας προχώρησε σε αυτή την πράξη, ωστόσο είναι πιθανό να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

….

*Ευχαριστήριο του Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο και οι Εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ξάνθης ευχαριστούν θερμά όλους τους συμπολίτες μας, που ενίσχυσαν το Ερυθροσταυρικό μας έργο με την προσφορά τροφίμων, τα οποία διατέθηκαν σε συνεργασία με τους Δήμους Ξάνθης, Μύκης, Αβδήρων, Τοπείρου, το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης «Η Στήριξη», το 15ο και 20ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, σε συνολικά 264 ευπαθείς οικογένειες του Νομού μας. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά, τον Πρόεδρο της Κεντρικής Διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιο Αυγερινό και τα κάτωθι καταστήματα της πόλης μας για την διάθεση ειδών και προϊόντων, καθώς και για τη στήριξή τους:

  • ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ
  • ΑΛΦΑ – ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
  • KOSMO PLUS
  • ΓΑΛΑΞΙΑΣ
  • DISCOUNT MARK
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ “ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ”
  • κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ευχόμαστε καλές γιορτές, ευτυχισμένο το νέο έτος και να είστε πάντα αρωγοί στις προσπάθειες που καταβάλλουμε.

*Μηδενικές είναι οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές προς τα νησιά του βορείου Αιγαίου το τελευταίο τριήμερο λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων πουν πνέουν στην περιοχή.

Οι τελευταίοι, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πέρασαν την περασμένη Κυριακή. Στη Λέσβο έφτασαν 208, στη Χίο 57 και 117 στη Σάμο.

Από την Πρωτοχρονιά συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου πέρασαν 645 άτομα τα οποία και ζήτησαν άσυλο. Από αυτά η συντριπτική πλειοψηφία και συγκεκριμένα οι 477 πέρασαν στη Λέσβο.

…..

*Μια εικονική αερομαχία και 11 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, από τουρκικά αεροσκάφη σημειώθηκαν την Πέμπτη (9/1) σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν εννέα φορές τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ τα τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη (από τα 10 F-16 και ένα CN-235) ήταν οπλισμένα και αναγνωρίστηκαν και  αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε πως προχωρά σε εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση για σήμερα Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, για τους εργαζόμενους του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) – για 5.500 πτυχιούχους, ηλικίας 22–29 ετών.
Επίσης, προκήρυξε και διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου για τις Ομοσπονδίες που έχουν εργαζόμενους σε αυτά τα προγράμματα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αγωνίζεται για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ενώ είναι ενάντια στις απολύσεις και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
-Ερώτημα Κατίνας.
Η ΑΔΕΔΥ του κυρίου Μπάμπη Ευστρατίου, συμμετέχει στην σημερινή απεργία; Διότι δεν είδα ούτε μια ανακοίνωση…!
Η ΚΑΤΙΝΑ