ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Θερμή υποδοχή του Επιμελητηρίου Ξάνθης στην Υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης

Τόσες μέρες η Κατερίνα Νοτοπούλου βρίσκεται στη περιοχή μας, κυριολεκτικά πήγε παντού κι όμως….το XanthiLeft ελάχιστη προβολή της έκανε! Ούτε καν τα δελτία τύπου του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης. Γιατί άραγε;
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Πολύ θερμή υποδοχή επεφύλαξε χθες το Επιμελητήριο Ξάνθης στην Υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου κατά την εκεί επίσκεψή της!

Μια συνέντευξη που κάλυψε μάλιστα ζωντανά το Next tv μέχρι ένα σημείο, αφού αμέσως μετά (αν και με καθυστέρηση..), ξεκίνησε και η «Ανοιχτή γραμμή»  του καναλιού.

….

*Μάλιστα ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραίτης εκτός των θεμάτων που  της έθιξε, ζήτησε την παρέμβαση της Υφυπουργού και για την ταχεία αποκατάσταση της γέφυρας του Κομψάτου που εδώ και 15-16 μήνες έχει σχεδόν «εγκαταλείψει» η Περιφέρεια του Μέτιου στη τύχη  της.

…..

*Σημειώνω ότι κατά την επίσκεψη της Νοτοπούλου στο Επιμελητήριο, ήταν μόνο το Next tv για τον απλούστατο όλο ότι όλοι οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι ήταν από το πρωί στα δικαστήρια, λόγω της δίκης του Δημάρχου με τον Τσέπελη!

Και το γράφω, για να μην έχει απορίες η Υφυπουργός που όπως και στον Ίασμο αλλά και την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, ήταν μόνο το Next tv!

…….

*Ντεφορμέ ο (παρά)ΣΥΡΙΖΑ; Πάντως με ελάχιστο ενδιαφέρον ήταν αυτός που «κυκλοφόρησε» χθες κι έγραφε τα παρακάτω:

«ΠΑΣΟΚ ή ΔΗΣΥ ή ΚΙΝΑΛ ή Φώφη

Ένα κόμμα που μπήκε στη Βουλή ως ΔΗΣΥ, στην ευρωβουλή ως Ελιά, ετοιμάζεται για εκλογές ως ΚΙΝΑΛ, γιατί γιορτάζει τα γενέθλιά του ως ΠΑΣΟΚ; Διαστροφή ή προσπαθεί να κρύψει τα κλεμμένα;

Έγινες 44 και μυαλό δεν έβαλες!

Η πληροφορία ότι ο ΓΑΠ θα είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ Ξάνθης, ελέγχεται.

Και διαβάζουμε το υβρεολόγιο της ουράς της δεξιάς, ότι μας κλείνει την πόρτα της συνεργασίας! Την πορτάρα που τους έκλεισε ο ελληνικός λαός στα μούτρα δεν την είδαν!

Όπως έλεγε και ο ιδρυτής σας: ‘Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τώρα.’»

…….

* Και συνεχίζει: «Εκτεθειμένος βρίσκεται άλλη μια φορά ο Δήμος Ξάνθης αφού η αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας Θράκης ακύρωσε αυτεπάγγελτα τον ορισμό του Ο. Χ. ως αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΞ καθώς δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη από τον κώδικα διαδικασία που απαιτούσε την απόλυτη πλειοψηφία των μελών.»

…..

*Το δικό μου σχόλιο; Πολύ μπαγιάτικη είδηση αυτή η παραπάνω…Από τον περασμένο Ιούνιο, σήμερα θυμήθηκε να την γράψει ο (παρά)ΣΥΡΙΖΑ;

….

*Τι ήθελα χθες στο δικαστήριο και είπα στον Φανουράκη, «δεν θα γίνει σήμερα η δίκη του φίλου σου του Π. Παπαδόπουλου….», μόνο που δεν με…μάλωσε, λέγοντάς μου…

-Δεν….είναι φίλος μου!

…..

*Εντάξει Μανώλη, αλλά τα ίδια έλεγες κάποτε και για τον  Τσέπελη αλλά και για τον Μούρκα, την εποχή που αντιστρατεύονταν τα συμφέροντα του Κυβερνείου…

Και στη συνέχεια όχι μόνο τα ξέχασες, αλλά και έγιναν και οι δυο, «κολλητάρια» σου!

Μη τα θέλεις όλα δικά σου…

……..

*Για μια ακόμη φορά συναντήθηκαν χθες οι αντιπεριφερειάρχες ΑΜΘ προκειμένου να αποφασίσουν τι θα πράξουνε…

Καθώς ο Δημήτρης Πέτροβιτς φαίνεται τελικά να κατεβάζει ψηφοδέλτιο, μολονότι κάποιοι τον έλεγαν «λαγό» του Μέτιου..

Και τον Ζαγναφέρη να προσανατολίζεται τελικά να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης!!!

Έλεος!!!! Μας έχουν μπερδέψει για τα καλά οι γαλάζιοι Περιφερειακοί σύντροφοι…

…..

*Σαφές προβάδισμα 9,7 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία. Αυτό προκύπτει από τη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Interview που παρουσίασε απόψε η «Βεργίνα Τηλεόραση».

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31,6% έναντι 21,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Η συσπείρωση της ΝΔ φτάνει το 84% ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται στο 53%.

Σκληρή θα είναι η μάχη για την τρίτη θέση καθώς η δημοσκόπηση δίνει 6,9% στη Χ.Α και 6,5% στο Κίνημα Αλλαγής.

Ακολουθεί στην πέμπτη θέση το ΚΚΕ με 6% και όλα τα υπόλοιπα κόμματα κινούνται κάτω από το όριο του 3% που θα τους επιτρέψει την είσοδό τους στην επόμενη Βουλή.

……

*Το αξιοσημείωτο από τη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview είναι ότι το 43% θεωρεί πως ο Τζορτζ Σόρος παρεμβαίνει στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Αντίθετα, το 17% δηλώνει ότι δεν παρεμβαίνει ο Τζόρτζ Σόρος ενώ ένα ποσοστό 40% δεν γνωρίζει και δεν απαντά στο συγκεκριμένο ερώτημα.

*Τέλος όσον αφορά στη στάση του προέδρου της Δημοκρατίας, το 56% θεωρεί πως ο Προκόπης Παυλόπουλος οφείλει να συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών γιο το Σκοπιανό. Το ίδιο ποσοστό κρίνει αρνητικά την στάση του Προκόπη Παυλόπουλου απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ