ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Δήμος Ξάνθης και Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο κάνουν την Ξάνθη, την πρώτη «Έξυπνη Φοιτητούπολη»

*Η Ξάνθη είναι η πρώτη πόλη της Ελλάδας που εξασφαλίζει σε όλους τους φοιτητές τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο στο μεγαλύτερο τμήμα της πόλης!

Η πρωτοποριακή αυτή δράση αναβάθμισης διαδικτυακών υπηρεσιών επιτεύχθηκε μέσω της αγαστής συνεργασίας του Δήμου Ξάνθης και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και είναι η πρώτη φορά πανελληνίως που Δήμος και Ακαδημαϊκή Κοινότητα προχωρούν σε τέτοια σύμπραξη τεχνολογικής αιχμής. Οι δύο φορείς, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, υλοποίησαν το έργο διασύνδεσης του Ασύρματου Μητροπολιτικού Δικτύου του Δήμου Ξάνθης με το ακαδημαϊκό δίκτυο Eduroam (διεθνές δίκτυο περιαγωγής που προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλους τους φοιτητές).

…………

*Με το συγκεκριμένο έργο διασύνδεσης, όλοι οι φοιτητές των ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, χρησιμοποιώντας απλώς τον προσωπικό λογαριασμό τους στο Eduroam, έχουν το προνόμιο της δωρεάν πρόσβασης σε υψηλής ταχύτητας ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο, όχι μόνο στους χώρους του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, αλλά και σε πολλαπλά σημεία της πόλης της Ξάνθης.

Αξιοποιώντας, λοιπόν, τις τεχνολογικές υποδομές του Δήμου Ξάνθης και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, η Ξάνθη αναβάθμισε το αναπτυξιακό της αποτύπωμα στις παρεχόμενες διαδικτυακές υπηρεσίες της και εμπλούτισε το προφίλ της με ακόμα ένα χαρακτηριστικό, εκείνο της «Έξυπνης Φοιτητούπολης»!

………..

*Στην Κομοτηνή θα βρεθεί σήμερα Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών και νυν Πρόεδρος του κινήματος ιδεών και δράσης “ΠΡΑΤΤΩ” Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να παραθέσει ομιλία με κεντρικό θέμα την εξωτερική πολιτική της χώρας, δίνοντας έμφαση στα Ελληνοτουρκικά, αλλά και την παραίτησή του από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών, μία κίνηση η οποία απασχόλησε σε μεγάλο βαθμό την πολιτική ζωή της χώρας τις τελευταίες ημέρες.

Η ομιλία του Νίκου Κοτζιά θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο ΡΕΞ, στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης ενώ για την εκδήλωση έχει μπει και πούλμαν!!! (σ.σ. Ποιος το πληρώνει; Πάντως όχι αυτοί που θα πάνε…)

Όσον αφορά στα του κινήματος “ΠΡΑΤΤΩ” συνεχίζει να στηρίζει την Κυβέρνηση και το έργο της, εξήγησε η Συντονίστρια του κινήματος στον νομό Έβρου, Γεωργία Αγγελινά.

…………

*Το ενδεχόμενο καθόδου του στις εκλογές εξετάζει ο Γιώργος Πεταλωτής, επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου. Στις προθέσεις του είναι να πολιτευτεί στη Β’ Αθηνών όπου ήδη δραστηριοποιείται. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος παραμένει σταθερός στην άποψη ότι η είσοδος της χώρας στα Μνημόνια ήταν αναγκαία για να αποφευχθεί η κατάρρευση: «Το 2010» υποστηρίζει «φτάσαμε πολλές φορές κοντά στο σημείο μηδέν. Να κηρύξουμε επίσημη χρεοκοπία. Η χρεοκοπία αυτή δεν θα είχε καμία σχέση με ότι έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα. Χρεοκοπία της χώρας θα σήμαινε κλειστά σύνορα, κλειστά σχολεία, κλειστά νοσοκομεία και έλλειψη σε βασικά αγαθά».

Μπορεί η συγκεκριμένη πολιτική να καταδικάστηκε ευρέως τότε από τον ελληνικό λαό, σήμερα όμως προκύπτει ότι η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και από τις επόμενες κυβερνήσεις και από όσους θα… έσκιζαν τα Μνημόνια.

….

*Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αναζητά νέο επενδυτή για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, καθώς η Innovation Brain του Λούκας Φέκερ, δεν υπέβαλε δεσμευτική προσφορά, κάτι το οποίο έπρεπε να γίνει έως το τέλος Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα, η προοπτική λύσης με το συγκεκριμένο σχήμα «έχει χλωμιάσει», ωστόσο, το υπουργείο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με άλλους ενδιαφερόμενους και εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Όπως είπε ο κ. Πιτσιόρλας, για την τρέχουσα χρονιά θα υπάρξει παραγωγή ζάχαρης καθώς οι παραγωγοί παραδίδουν τεύτλα και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα βρεθεί λύση από άλλους επενδυτές.

….

*Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι ενδιαφερόμενοι με τους οποίους συζητά το υπουργείο Οικονομίας είναι τρεις εκ των οποίων οι δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το πιο σοβαρό ενδιαφέρον εκδηλώνεται από τους Έλληνες επενδυτές, ενώ ως προς το σχέδιο εξυγίανσης θα παραμείνει το ίδιο, με αυτό που έχει συμφωνηθεί με την Innovation Brain και τους πιστωτές της ΕΒΖ.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μία εκ των τριών ενδιαφερομένων είναι η ελληνική Royal Sugar, η οποία δραστηριοποιείται στην εμπορία ζάχαρης.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Η χθεσινή δίκη του Τσέπελη με τον Δήμαρχο Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλο (σ.σ. Αυτοί που τον αντιστρατεύονται ήταν από το πρωί στο δικαστικό μέγαρο…), τελικά εξελίχθηκε σε μπούμερανγκ για τον πρώην αντιδήμαρχο Ξάνθης, κάτι που ομολόγησαν όλοι όσοι παρακολούθησαν την δίκη…ενώ αυτό μαρτυρούσαν και οι εκφράσεις των βασικών επικριτών του στο πρόσωπό τους μετά την πανηγυρική αθώωσή τους.
Επειδή παρακολούθησα από κοντά όλη την διαδικασία, αυτό λοιπόν που έχω να πω ως απλό παρατηρητής, είναι το εξής.
Σ’ αυτές τις δίκες έτσι γίνεται συνήθως. Η μια πλευρά θριαμβεύει και ανεβάζει  τους πόντους και η άλλη…πάει ακόμη πιο βαθιά στα τάρταρα! Αυτό το τελευταίο ισχύει για τον «αδελφούλη» μου Μανώλη Τσέπελη, ο οποίος οφείλω να ομολογήσω ότι μαζί μου ήταν χθες πολύ φιλικός και διαχυτικός…
Η ΚΑΤΙΝΑ