ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΨΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΑΝΘΙΩΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Δεν ξέρω από πού «αντλεί» την τόση αισιοδοξία του ο Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος, εγώ όμως όπου βρεθώ κι όπου σταθώ, περισσότερα αρνητικά ακούω παρά θετικά, καθώς τίποτα από αυτά που είχε ανακοινώσει προσωπικά, δεν υλοποίησε! Ούτε ένα…Γιατί λοιπόν να τον ψηφίσουν ξανά οι Δημότες; Για να ακούσουν τις ίδιες υποσχέσεις; Μια φορά δεν αρκεί ο εμπαιγμός;
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Στη Ξάνθη βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου για τον Αρχιερατικό Εσπερινό της Αγίας Αικατερίνης στον πανηγυρίζοντα  ναό του Γηροκομείου Ξάνθης όπου και του επιφυλάχτηκε μάλιστα ιδιαίτερα θερμή υποδοχή, ο Ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης και υποψήφιο Περιφερειακό σύμβουλό του Στέλιο Μωραϊτη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Μιχάλη Αμοιρίδη που επίσης εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιό του και φίλους του στη πόλη μας.

Η λαμπρή προσωπικότητα του κυρίου Τοψίδη κατά γενική παραδοχή, «πουλάει» πολύ στους πολίτες…καθώς αυτή τον ξεχωρίζει κι από τους υπόλοιπους.

….

*Σημειώνω ότι στον Αρχιερατικό Εσπερινό ήταν παρών και ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος ενώ την θεία λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ.Παντελεήμων.

…….

*Και κάτι εξαιρετικό. Η πρώτη εξωτερική Αγιογραφία σε εκκλησία στη Ξάνθη, είναι πλέον γεγονός.  Την παρέδωσε και την αποκάλυψε το Σάββατο 24 Νοεμβρίου με συγκίνηση η οικογένεια του Ιωάννη Χατζηστόικου αφού την φιλοτέχνησε η ζωγράφος Φιφή Χατζηστόϊκου.

Πρόκειται φυσικά για Αγιογραφία της Αγίας Αικατερίνης που θαύμασαν όσοι επισκέφθηκαν ν’ ανάψουν ένα κεράκι την εκκλησία του Γηροκομείου Ξάνθης το Σαββατοκύριακο.

…..

*Χαρακτηριστικό ήταν και το σχόλιο του Γιάννη Παπαχρόνη στο fb:

“Μεγάλη η Χάρη της…! Σε ευχαριστούμε οικογένεια Ιωάννη Χατζηστόικου που μας παρέδωσες και αποκάλυψες το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 την “Κυρά του Γηροκομείου μας”

Στην φωτογραφία ο Πρόεδρος του Γηροκομείου Ξάνθης και υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης Γιάννης Παπαχρόνης, η ζωγράφος Φιφή Χατζηστόϊκου με τον πατέρα της Ιωάννη και ο ιερέας του Ναού κ.Χρίστος

………

*Και κάτι εντελώς ανθρώπινο και πρωτότυπο που προσωπικά με εντυπωσίασε πολύ Αρκετοί μουσουλμάνοι συμπολίτες μας αλλά και μουσουλμάνοι συνεργάτες  του ιδρύματος συμμετείχαν στην περιφορά της εικόνας της Αγίας Αικατερίνης…!!! Τελικά το γηροκομείο της καρδιάς μας , ενώνει, εμπνέει και έχει κερδίσει το σεβασμό και τις καρδιές των συμπολιτών μας.

……

*Επίσης το απόγευμα του Σαββάτου ήταν παρών στο γηροκομείο Ξάνθης και ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης από τους πιο παλιούς φίλους του ιδρύματος. Φυσικά κανείς δε ξεχνάει ότι επί παντοδυναμίας του πάντα κατάφερνε να βρίσκει και να φέρνει χρηματοδοτήσεις για τις ανάγκες του γηροκομείου μας.

…..

*Αλλάζω θέμα. Πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, την Κυριακή, 25/11/2018, σύσκεψη μελών και φίλων της Λαϊκής Ενότητας των νομών της Περιφέρειας ΑΜΘ, όπου κατά κύριο λόγω εξετάστηκε η ανάδειξη ενός πραγματικά διαφορετικού προοδευτικού συνδυασμού για τις Περιφερειακές Εκλογές.

….

*Συγκεκριμένα  και με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή του Γραμματέα της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη που το Σάββατο επισκέφθηκε πλην της Ξάνθης και τη Δράμα, μέλη, φίλοι και άλλοι ενδιαφερόμενοι από τους πέντε νομούς της Περιφέρειας, ανέπτυξαν μέσα σε γόνιμο και δημιουργικό διάλογο τις απόψεις τους για την κατάσταση στην γενική πολιτική σκηνή και στην Περιφέρεια ΑΜΘ και υπέβαλαν τις προτάσεις τους, μετά από εισήγηση του στελέχους της ΛΑΕ από την Δράμα διδάκτορα Θέμη Τζήμα (Σοσιαλιστική Προοπτική).

Αποφασίσθηκε να συνεχιστεί ο διάλογος μέσα στις τοπικές κοινωνίες των νομών της Περιφέρειας και να συγκεκριμενοποιηθεί το ψηφοδέλτιο έως το τέλος του Δεκεμβρίου 2018

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ