ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Θα τεθεί σε αργία ο Μέτιος από την Αποκεντρωμένη;

Και στη Καβάλα τελικά το κράξιμο που «τρώει» ο Χρήστος Μέτιος αλλά και ο πολιτευτής-αλεξιπτωτιστής  της Ν.Δ. Μακάριος Λαζαρίδης είναι ιδιαίτερα άγριο, με την Καβαλιώτικη εφημερίδα ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ μάλιστα να αποκαλύπτει ότι «ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ βόλεψε στη θέση του γραφείου τύπου της Περιφέρειας στην Καβάλα συγγενή του Λαζαρίδη, που μέχρι πρότινος λιβάνιζε το ΣΥΡΙΖΑ!» Άξιος…
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Δεν πρέπει να έχει παράπονα ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος αφού πριν προλάβει να τον «ανακοινώσει» ο Πρόεδρός του Κυριάκος Μητσοτάκης, το όνομά του άρχισε να μπαίνει…πρώτη σελίδα!

*Χθες ήταν η σειρά του Documento να τον κάνει πρωτοσέλιδο, γράφοντας με σημασία: Επιτυχία Μητσοτάκη: Ανακοίνωσε Περιφερειάρχη τη μέρα που άνοιγε ο δρόμος για ποινική εξέταση υπόθεσής του!

Ιδού αυτούσιο και το δημοσίευμα της εφημερίδας:

Πρέπει να έχεις μεγάλη… “ρέντα” για τόσα αυτογκόλ!

Χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωνε από την Άρτα την απόφασή του να στηρίξει εκ νέου για τις περιφερειακές εκλογές του 2019 τους νυν Περιφερειάρχες της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,  Χρήστο Μέτιο.

Προφανώς, ο κ. Μητσοτάκης έκρινε πως το έργο τους ήταν επιτυχές…

Μόνον που λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο ή μάλλον δεν είχε την τύχη με το μέρος του…

Πέραν της καραμπόλας στο θέμα Μαλέλη/Καλογήρου παρά τη συμφωνία με την Φώφη Γεννηματά, μάλλον δεν ήταν και η καλή του “δικαστική μέρα”.

Όπως διαβάζουμε στον τοπικό Τύπο της περιοχής σχετικά με τον Χρήστο Μέτιο (τον εκλεκτό-άριστο της ΝΔ) ο οποίος πριν αναλάβει αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, διατηρούσε τρία βενζινάδικα στο νομό τα οποία και έκλεισαν την επομένη της εκλογής του:

«Εκδικάσθηκε σήμερα η υπόθεση της αγωγής που κατέθεσαν οι φερόμενοι ως εργαζόμενοι σε εταιρεία πετρελαιοειδών του Χρήστου Μέτιου οι οποίοι ισχυρίσθηκαν ότι πλαστογράφησε τις υπογραφές τους για να τους παρουσιάσει ως απασχολούμενους στην επιχείρηση του προκειμένου να εγκριθεί το πρόγραμμα στο οποίο εντάχθηκε»!, αναφέρει ο τοπικός Τύπος και συμπληρώνει:

«Το σημαντικό από τη χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης είναι ότι και ο μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Μέτιου παραδέχθηκε ότι οι υπογραφές στα έγραφα που έδειχναν απασχολημένους του μηνυτές δεν ήτανε δικές τους αλλά πλαστογραφήθηκαν. Φυσικά αυτή η ομολογία που κατεγράφη στα πρακτικά ανοίγει τον δρόμο για την ποινική εξέταση της υπόθεσης».

Μετά από όλα αυτά, αναμένουμε με ενδιαφέρον τα επόμενα επεισόδια…

-Κι ακόμη βρισκόμαστε στο πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου!!!

…..

*Ιδού όμως και η εφημερίδα ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ Καβάλας τι νέες αποκαλύψεις έκανε για τον νυν Περιφερειάρχη και μάλιστα με το ερώτημα:

Θα τεθεί σε αργία ο Χρήστος Μέτιος;

Αυτό ζητάει να εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή η Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Από την «Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας Διεύθυνση Διοίκησης τμήμα Διοικητικού Οικονομικού της Ροδόπης» εστάλει προς τον πρόεδρο του πενταμελούς συμβουλίου του άρθρου 234 του Ν. 3852/2010, επιστολή με την οποία ζητάει, με βάσει τα έγγραφα που επισυνάπτει, να εξετάσει εάν ο Χρίστος Μέτιος έχει υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα και να του επιβάλει ή όχι την ποινή της αργίας.

Η εξέλιξη αυτή ενδεχομένως να αποτελέσει ένα πολύ μεγάλο εμπόδιο στα πολιτικά σχέδια του Χρήστου Μέτιου, αλλά να εκθέσει και πολιτικά τη ΝΔ, καθώς έχει ξεκαθαριστεί ότι θέλει να τον στηρίξει για τις επόμενες εκλογές, γεγονός που προκάλεσε άλλωστε και την διάσπαση της παράταξης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣ. Οπως είναι γνωστό από την Τρίτη 9 Οκτωβρίου ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης ανακοίνωσε ότι κατέρχεται ως υποψήφιος περιφερειάρχης, επικεφαλής μιας ευρείας ομάδας αυτοδιοικητικών στελεχών και ενεργών πολιτών.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ Καβάλας

…..

*Σε συνάντηση φορέων με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη, έλαβε μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου στο ΥΠΑΑΤ στην Αθήνα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα  στην Πιο αναλυτικά: Περιφέρεια μας και ειδικότερα  στη Θράκη, την ανάγκη στήριξης από την κεντρική ηγεσία έτσι ώστε να εξελιχθεί σε έναν από τους βασικότερους πυλώνες στήριξης της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης.

Επιπλέον ο Νίκος Τσαλικίδης αντιπαρέθεσε τα υπάρχοντα προβλήματα στην καλλιέργεια καπνού, σιτηρών και βάμβακος λόγω των συνεπειών του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής και παράλληλα απαίτησε τον σεβασμό σε μια αγροτική περιοχή, όπως η Ροδόπη, όπου τα πάντα κινούνται γύρω από το «αγροτικό εισόδημα» και η οικονομία όλης της περιοχής και της Περιφέρειας ευρύτερα εξαρτάται από την καλλιέργεια της γης.

Στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της κρίσης που ταλαιπωρεί τον αγροτικό κόσμο, με τις τραγικές απώλειες παραγωγής στις καλλιέργειες κατά την τρέχουσα χρονιά , ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης ζήτησε εμπράκτως τις ενέργειες του Υπουργείου και τις  πρωτοβουλίες, για την απόδοση δίκαιων αποζημιώσεων στους πληγέντες, και επιπλέον να ανακοινώσει υπεύθυνα μέτρα και κατευθύνσεις προς όφελος των Αγροτών.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ