ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Παραιτήθηκε από Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ο Νίκος Κιατίπης προκειμένου να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος Τοπείρου!

*Παραιτήθηκε από Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ο Νίκος Κιατίπης προκειμένου να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος Τοπείρου!

Το περίεργο της υπόθεσης;

Μα το ότι εκλογές για την ανάδειξη της νέας ΝΟΔΕ, έγιναν μόλις πριν 5 μήνες! (Κυριακή 13 Μαΐου 2018)

Και χθες παραιτήθηκε!!! Εκλέχτηκε δηλαδή για Πρόεδρος…5 μηνών;

….

*Πιο αναλυτικά: Στη γραπτή δήλωσή του ο Νίκος Κιατίπης αναφέρει τα παρακάτω:

Σε μια εποχή που ο Δήμος Τοπείρου, αντιμετωπίζει ιδιαίτερες προκλήσεις λόγω των αυξημένων δυνατοτήτων του, όλοι μας οφείλουμε να δηλώσουμε παρόντες με σκοπό μια πραγματική αλλαγή, έναν Νέο Τόπειρο. Με αίσθημα ευθύνης, λοιπόν, ανακοινώνω την πρόθεση μου, να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των συνδημοτών μου, με σκοπό της ανάληψη της ηγεσίας του Δήμου Τοπείρου.

Έτσι, προ ημερών λειτουργώντας καταστατικά και σεβόμενος τον Κανονισμό της Οργάνωσης, υπέβαλα την παραίτηση μου από τη θέση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Ν. Ξάνθης. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα η ψήφος των μελών της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μου έδωσε την ευκαιρία να παλέψω για το μέλλον της παράταξης και του τόπου και οφείλω να τους ευχαριστήσω θερμά.

Για μια πραγματική αλλαγή στον Τόπειρο σκοπός μου είναι να εργασθώ σκληρά, ώστε μέσα από ευρείες συναινέσεις και συνδυάζοντας την πείρα των παλαιοτέρων και την πυρά των νέων, όλοι μαζί να βάλουμε τις βάσεις για την υλοποίηση του οράματος μας, για έναν Νέο Τόπειρο.

Ξάνθη, 10-10-2018

Κιατίπης Νίκος

….

*Η αντικατάσταση του κυρίου Κιατίπη πάντως ήταν άμεση με τα κεντρικά μάλιστα να επιλέγουν νέο Πρόεδρο τον δικηγόρο Μιχάλη Πατεράκη.

Ιδού τι ανέφερε και η απόφαση των κεντρικών.

Σας ανακοινώνεται ότι δυνάμει της υπ’αρ. 1883/10-10-2018 απόφασης του Γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας κ. Κονταδάκη Στυλιανού, γίνεται δεκτή η από 05-10-2018 παραίτηση του Προέδρου της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης, κ. ΚΙΑΤΙΠΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, για τους λόγους που αναφέρονται σε αυτήν. Σε συνέχεια της παραπάνω παραιτήσεως και βάσει της υπ’αρ. 1885/10-10-2018 απόφασης του Γραμματέα Οργανωτικού, καθήκοντα Προέδρου της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης, αναλαμβάνει ο κ. ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ.

Ο Τομεάρχης Οργανωτικού Ν. Ξάνθης

Μπογιατζής Μάξιμος

-Από τον εκλεγμένο δηλαδή Πρόεδρο πήγαμε σε…διορισμένο;

………

*Νέα τραγωδία στο ποτάμι του θανάτου. Νεκρές βρέθηκαν χθες το μεσημέρι, στο Πραγγί του Έβρου, τρεις γυναίκες- πιθανότητα αλλοδαπές. Οι άτυχες γυναίκες εντοπίσθηκαν κοντά στην όχθη του ποταμού.

Επί τόπου έσπευσαν αμέσως δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ μετέβη ιατροδικαστής προκειμένου να διαπιστώσει τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκαν το θάνατο.

……..

*Ποδοσφαιρικό. Η ΚΕΔ αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Γιώργο Λάμπρου από τέταρτο διαιτητή στο εξ αναβολής παιχνίδι του Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και Λαμίας.

Στις 21 Σεπτεμβρίου η ΚΕΔ είχε ορίσει τον διαιτητή από την Εύβοια τέταρτο στο συγκεκριμένο παιχνίδι το οποίο όμως αναβλήθηκε για τις 12 Οκτωβρίου. Μετά τα όσα μεσολάβησαν στον αγώνα Ξάνθη – ΑΕΛ την περασμένη Δευτέρα (8/10) και τις καταγγελίες των «βυσσινί», η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας αντικατέστησε τον Λάμπρου με τον Βρέσκα. Από εκεί και πέρα η διαιτητική ομάδα παρέμεινε αναλλοίωτη με πρώτο διαιτητή τον Τζήλο και βοηθούς τους Κωνστάντιο και Δημόπουλο.

……

*Την πρώτη άδεια για την καλλιέργειας ιατρικής κάνναβης στην Ελλάδα τελικά παρά τις εξαγγελίες του Υφυπουργού Οικονομίας Στάθη Γιαννακίδη δεν την πήρε η Ξάνθη αλλά η Ημαθία και συγκεκριμένα η εταιρεία International Cannabis Corp (ICC), σύμφωνα με το boerse.de.

….

*Στις λεπτομέρειες. H ICC ελέγχει μια έκταση 16 στρεμμάτων στη βόρεια Ελλάδα, που προορίζεται για καλλιέργεια, εξαγωγή, διανομή και ανάπτυξη ιατρικής κάνναβης. Η Ελλάδα, στην οποία καταγράφονται πάνω από 300 ημέρες ηλιοφάνειας ανά έτος, αποτελεί ιδανική χώρα για την υπαίθρια καλλιέργεια κάνναβης.

Το δίκτυο διανομής περίπου 35.000 φαρμακείων της ICC σε 16 χώρες θα υποστηρίξει την αναπτυσσόμενη παραγωγική δραστηριότητα της εταιρείας στην Ελλάδα. Η Ελλάδα, μέλος της ΕΕ, θα λειτουργήσει ως το κέντρο παραγωγής και διανομής του ICC στη Νότια Ευρώπη.

Η ΕΕ αριθμεί πάνω από 500 εκατ. κατοίκους και η ICC έχει μια μοναδική ευκαιρία να εξυπηρετήσει αυτή την ισχυρή αγορά ανάπτυξης. Ο τομέας των υπηρεσιών και ο τουρισμός αντιπροσωπεύουν το μερίδα του λέοντος στην οικονομική παραγωγή της Ελλάδας, συνεισφέροντας περίπου το 85% του ΑΕΠ.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Χιονοστιβάδα πλέον οι αποκαλύψεις για τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο που ναι μεν έκλεισε τα τρία βενζινάδικα που είχε στο Νομό Ροδόπης όταν ανέλαβε Αντιπεριφερειάρχης (επί Αειμνήστου Γιώργου Παυλίδη…), οι μπελάδες όμως φαίνεται δεν τελείωσαν..
Αφού τις παραμονές που θα έπαιρνε χρίσμα από τον «αρχηγό» Κυριάκο Μητσοτάκη, «έσκασε» και η «δίκη» του με τους εργαζόμενους που απασχολούσε αλλά και το έγγραφο της Αποκεντρωμένης που ζητάει να τον θέσει σε….αργία!
Οπότε στα μεν κεντρικά της Ν.Δ. ακόμη ψάχνονται (χθες και το ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ) έκανε πρωτοσέλιδο τον Μέτιο…στο δε ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και το ΚΙΝΑΛ) άπαντες πανηγυρίζουν για τα αυτογκόλ του Κυριάκου Μητσοτάκη, πριν γίνει καν…Πρωθυπουργός!
Η ΚΑΤΙΝΑ