ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Συνάντηση του Κώστα Παπαβραμίδη με τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης Θόδωρο Καράογλου στο Υπουργείο

Έχω την εντύπωση ότι η αντιπαράθεση μεταξύ των αδελφών Καμαρίδη και του Πάνου Παπαδόπουλου, θα ενταθεί ακόμη περισσότερο από τον Σεπτέμβριο. Και θα είναι μέχρι τελικής…πτώσεως! Σε αυτό βέβαια συνετέλεσαν άριστα και οι.. «τρίτοι», αλλά το ποτήρι ήταν «ραγισμένο» εδώ και πολύ καιρό. Και ο Τσέπελης κατά την ταπεινή μου άποψη, ήταν η αφορμή….
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Συνάντηση με τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης κ.Καράογλου Θόδωρο είχε πριν λίγες μέρες ο Τομεάρχης της Ν.Δ. στο Νομό Ροδόπης Κώστας Παπαβραμίδης. Η συνάντηση κύλησε μάλιστα σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα αφού γνωρίζονται από παλιά.

Ο γνωστός Ξανθιώτης επιχειρηματίας που θα μας έρχεται πιο συχνά από δω και πέρα αφού η μικρή του κόρη η πέρασε μηχανικός στην Πολυτεχνική Ξάνθης, αναχώρησε στη συνέχεια για την Αθήνα  αλλά θα μας ξανάρθει την ερχόμενη βδομάδα!

…..

*Συνάντηση με τον Τούρκο πρέσβη Μπουράκ Οζούγκεργκιν, είχε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η συγκεκριμένη εθιμοτυπική συνάντηση έρχεται σε μια περίοδο που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δοκιμάζονται και ανήμερα της δεύτερης ημέρας της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο από την οποία έστειλε ηχηρό μήνυμα στη γειτονική χώρα.

«Ζούμε σε μία ταραγμένη περίοδο με προκλήσεις αστάθειας. Το δικό μας μήνυμα είναι σαφές. Καμία παραβατική συμπεριφορά δεν θα μείνει αναπάντητη. Επιλέγουμε την ειρήνη και τη συμφιλίωση, αλλά προστατεύουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Και δεν είμαστε μόνοι. Εχουμε στο πλευρό μας όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

*Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείο Εθνικής Αμυνας, στη συνάντηση με τον Τούρκο πρέσβη το «παρών» έδωσε και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

….

*Κλιμάκιο ιατρών με επικεφαλής τον Επίκουρο Καθηγητή Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτη Χαλβατσιώτη δέχθηκε στο γραφείο του στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του κ. Περιφερειάρχη για το πρόγραμμα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων που θα πραγματοποιήσει στα μέσα του ερχόμενου Σεπτεμβρίου η Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε ορεινούς οικισμούς των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την υποστήριξη της Περιφέρειας ΑΜΘ και τη συνεργασία των οικείων Δήμων και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

*Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από δύο κινητές ιατρικές μονάδες, θα έχουν προληπτικό χαρακτήρα και θα περιλαμβάνουν γυναικολογικές, ακτινολογικές και οδοντιατρικές εξετάσεις, μέτρηση οστικής μάζας, μαστογραφία, προληπτικούς ελέγχους σε παιδιά αναφορικά με προβλήματα ανάπτυξης, διαθλαστικές ανωμαλίες και μαθησιακές δυσκολίες αλλά και ειδικά παιχνίδια για την αξιολόγηση αθλητικών επιδόσεων.

………

*Από την ΧΧV TΘ Tαξιαρχία ανακοινώνεται, ότι την Παρασκευή 02 Αυγ 19 και ώρα 10:00 στο Στρατόπεδο «ΥΠΙΑΤΡΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ», που εδρεύει στο Πετροχώρι Ξάνθης, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας της 2019 Γ΄ ΕΣΣΟ.

…….

*Ο Δήμος Ξάνθης ανακοινώνει ότι η προσπάθεια για τη δημιουργία βιοτεχνικού χώρου 180 στρεμμάτων στο πρώην εργοστάσιο «ΔΕΡΑΣ» βρίσκεται πλέον σε τελικό στάδιο.

Οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματοβιοτέχνες, που πληρούν τις προϋποθέσεις και καλύπτουν τον αριθμό που απαιτεί ο σχετικός Νόμος, μπορούν να αποκτήσουν χώρο μετά από την προβλεπόμενη και νόμιμη διαδικασία.

*Και η ενημέρωση. Σύμφωνα με το Σωματείο Επαγγελματοβιοτεχνών Οικοπέδων «ΔΕΡΑΣ» υπάρχει διαθέσιμη επιπλέον έκταση, που μπορεί να παραχωρηθεί και σε άλλους πλέον των μέχρι σήμερα 35 ενδιαφερομένων.

Καλούμε τους Επαγγελματοβιοτέχνες που αναπτύσσουν δραστηριότητες χαμηλής όχλησης και βρίσκονται σε μικρούς και ακατάλληλους χώρους εντός και πέριξ του αστικού ιστού, να συμμετέχουν στη δημιουργία του σύγχρονου Βιοτεχνικού Πάρκου της Ξάνθης.

*Ανάλογα με τον αριθμό των βιοτεχνικών δραστηριοτήτων που θα μεταφερθούν στην περιοχή του πρώην εργοστασίου «ΔΕΡΑΣ», θα προκύψουν οι βέλτιστες συνθήκες για μια νέα δυναμική Ξανθιώτικη Αγορά υπηρεσιών και προϊόντων.

Ο Δήμος Ξάνθης ήταν και παραμένει αρωγός σε αυτό το εγχείρημα και σε αυτή την προσπάθεια.

….

*Συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας η διοικούσα Επιτροπή του ΕΒΕ Ξάνθης, παρόντος μάλιστα και του αντιπροέδρου Παντελή Παντέλου, προκειμένου να δει συζητήσει το θέμα της 2ης Έκθεσης Τοπικών προϊόντων που θα πραγματοποιηθεί (αν τελικά βρεθεί χώρος..), 1-5 Σεπτεμβρίου 2019 στη Ξάνθη.

Τι αποφασίστηκε;

-Να γίνει νέα συνάντηση με τον Μπάμπη Χατζημεστή, ο οποίος καθώς φαίνεται, είναι πλέον ο «γενικός» δερβέναγας του γηπέδου του  ΑΟΞ…

Ενώ όλα (ΔΕΗ και νερά) τα πληρώνει ο Δήμος Ξάνθης!

Σε αναμονή λοιπόν.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ