ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

*Την αντιδήμαρχο Ξάνθης και δικηγόρο Δέσποινα Παρτσαλίδου προκάλεσε σε ανοιχτό διάλογο χθες από την εκπομπή «Καθαρά και σταράτα» του ράδιο Life 921 fm ο Πάνος Παπαδόπουλος, με αφορμή τον «χειρισμό» της υπόθεσης Παιδότοπος, που τείνει πλέον να γίνει μέγα θέμα στη Ξάνθη και ιδίως στο χώρο της αυτοδιοίκησης…

Ρωτώντας την μάλιστα με νόημα, αν αυτά που κάνει τώρα με τις συνεχείς αναβολές στην επιβολή ενός προστίμου από τις υπηρεσίες, το έκανε και για ένα άλλο κατάστημα…

….

*Προσωπικά κατανοώ μέχρι ένα σημείο τη θέση της Δέσποινας που δεν θέλει να δυσαρεστήσει ούτε τον γιατρό Ιπποκράτη Καμαρίδη, ούτε τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, αφού υπάρχει και η πικρία της μη εκλογής της, έχω όμως την εντύπωση ότι ήδη έχει εκτεθεί βαρύτητα στην τοπική κοινωνία…διότι δυστυχώς μπορεί να είναι «φίλη» και με τους υποτιθέμενους αντιπάλους, ωστόσο «φιλτάτη» και η αλήθεια Δέσποινα…

Χώρια που θεωρώ ότι με την όλη πρακτική της, δυστυχώς αδικεί και την ιστορία της στο χώρο της αυτοδιοίκησης αλλά και ως δικηγόρος..

……

*Σύγχυση επικράτησε προς στιγμήν αναφορικά με τις πληροφορίες γύρω από το σεισμό που εκδηλώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βόρεια Ελλάδα και έγινε αισθητός και στη Θεσσαλονίκη.

….

*Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έδωσε αρχικά ένταση 3,3 Ρίχτερ και επίκεντρο στην Ορμυλία Χαλκιδικής. Ο σεισμός, σύμφωνα πάντα με την πρώτη εκείνη εκτίμηση, είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. Ωστόσο, πολύ γρήγορα, το επίκεντρο μετατέθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Χαλκιδικής, ενώ η έντασή του σεισμού μετεβλήθη σε 3,3 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Λίγα λεπτά αργότερα, το επίκεντρο του σεισμού μετατοπίστηκε προς τον βορρά και συγκεκριμένα στη Νιγρίτα Σερρών, με την εκτίμηση για την ένταση να αναθεωρείται προς τα πάνω στα 3,7 Ρίχτερ. Σε κάθε αναθεώρηση των στοιχείων, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο άλλαζε και την κουκκίδα με το επίκεντρο του σεισμού στον χάρτη.

….

*Σύμφωνα πάντως με την εκτίμηση του ΑΠΘ, αλλά και του Ευρωμεσωγειακού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται 17χλμ νότια των Σερρών, με εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων, ενώ η ισχύς του σεισμού υπολογίζεται στα 3,9 Ρίχτερ.

….

* Το πρώτο «όχι» στην καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ήρθε από τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο μιλώντας χθες από το βήμα της Βουλής ανέφερε ότι δεν πρέπει η κυβέρνηση να επιμείνει στην απαγόρευση του καπνίσματος στα νυχτερινά κέντρα και στις καφετέριες.

«Θα έπρεπε να αποφασίζουν μόνοι τους οι ιδιοκτήτες αν θέλουν να επιτρέπεται ή να απαγορεύεται το κάπνισμα σε καφέ και νυχτερινά κέντρα» Ανέφερε ο κύριος Βελόπουλός προσθέτοντας ότι στην Γερμανία από την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου υπήρξε μείωση του τζίρου κατά 35% με 40%.

*Μάλιστα ο κ. Βελόπουλος προχώρησε ένα βήμα επιπλέον λέγοντας πως η απαγόρευση του καπνίσματος θα προκαλέσει μείωση στα δημόσια έσοδα από την καταβολή του ΦΠΑ και λοιπών φόρων, αλλά και αύξηση της ανεργίας.

….

*Όσον αφορά την επικείμενη αποφυλάκιση του Κορκονέα ο κύριος Βελόπουλος επανέλαβε. Την πάγια θέση του κόμματος του για ισόβια στους εμπόρους ναρκωτικών τους τρομοκράτες και σε άλλους βαρυποινίτες. «Οταν λέμε ισόβια θα πρεπει να εννοούμε ισόβια για να μην μπορεί ούτε οποιοσδήποτε τρομοκράτης ούτε ο Κορκονέας, ούτε κανένας άλλος να ξαναδεί το φως της μέρας».

….

* Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του ΕΟΤ ανακοίνωσε ο Χαράλαμπος Καρίμαλης με χθεσινή επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, στην οποία καταγγέλλει φιλοχουντικές απόψεις στο υπουργείο φωτογραφίζοντας τον νέο γενικό γραμματέα Κων/νο Λούλη.

Η παραίτηση έρχεται μετά τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα της «Εφημερίδας των Συντακτών» («H χούντα επιστρέφει στον τουρισμό» και «Κυριάκο, πες αλεύρι!»), τα οποία αποκάλυπταν τις ακραίες φιλοχουντικές αναφορές του κ. Λούλη σε βιβλίο του.

*Ο κ. Καρίμαλης χαρακτηρίζει την παραίτησή του επιβεβλημένη «καθώς αυτή τη στιγμή, μετά από πολιτική επιλογή της Κυβέρνησής σας, υπάρχει στο Υπουργείο Τουρισμού παρουσία απόψεων φιλικών προς το καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών» και υπογραμμίζει  ότι τέτοιες απόψεις δεν συνάδουν με τις δικές του δημοκρατικές απόψεις και αξίες.

Αναφέρει ότι σκόπευε να παραμείνει στη θέση του (όπου βρισκόταν αμισθί λόγω του τιμητικού της χαρακτήρα) έως τον ορισμό νέου Προέδρου, «όμως μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα η παραίτησή μου καθίσταται αναγκαία, καθώς ο αγώνας κατά της ακροδεξιάς και του φασισμού δεν τελειώνει με τη μη είσοδο του ναζιστικού μορφώματος στη Βουλή των Ελλήνων».

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Ακόμη δεν ανέλαβε Δήμαρχος ο Τσέπελης και ήδη η ιστορία του γνωστού παιδότοπου του «χρεώνεται» προσωπικά, αφού καμιά δουλειά δεν είχε να παραστεί με τον γιατρό Ι. Καμαρίδη στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για την τιμή της δημοπρασίας, με αποτέλεσμα να γίνει και το γνωστό «επεισόδιο» μπροστά στα έκπληκτα μάτια και του Προέδρου και αντιδήμαρχου Κυριάκου Παπαδόπουλου αλλά και των δύο δημοσιογράφων της «Θράκης» και του «Εμπρός» που φυσικά δεν…έγραψαν τίποτα…

Κι όλα αυτά, πριν αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του! Κι αρχίζουν να πηγαινοέρχονται οι επιχειρηματίες των καφέ ζητώντας ανάλογα «ρουσφέτια»…

Η ΚΑΤΙΝΑ