Σσσσ….Ψίθυροι – Απίστευτο! Χωρίς τρένα για 2 μήνες η Ξάνθη! Μπράβο κύριε Φίλιππα Τσαλίδη!

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Τελικά κυρία Αλεξία Γκιρτζίκη , θα δώσετε στη δημοσιότητα τα ΟΝΟΜΑΤΑ των ποδοσφαιριστών που φιλοξένησε ο Δήμος Ξάνθης  στο Le chalet και άφησε τόσο σοβαρά υπονοούμενα σε βάρος σας ο γιατρός και δημοτικός σύμβουλος Ιπποκράτης Καμαρίδης!
-Προκειμένου να αποκαταστήσετε την αλήθεια, την τιμή και την υπόληψή σας;
Άλλωστε παρά την έντονη αντιπαράθεσή σας με τον Ιπποκράτη Καμαρίδη, αλλά και την προσωπική επίθεση που δεχτήκατε και από τον εξαίρετο Γιάννη Τσεγγελίδη (για το θέμα των λατομείων Σταυρούπολης), φίλο-αδελφό του πατέρας σας, επίσης μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, οφείλω να επιβραβεύσω την…”μεγαλοψυχία” σας, αφού τελικά…..και  ΕΣΕΙΣ συστρατευτήκατε …ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!
-Συμβάλλοντας με τον Γιώργο Γκιρτζίκη στην εκλογή ως νέου Δημάρχου Ξάνθης του Μανώλη Τσέπελη.
Αυτά που σας… «χώριζαν», φαίνεται πως ήταν ΕΛΑΧΙΣΤΑ μπροστά σε αυτά που σας ενώνουν!!!
 (Ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος στα μοναχικά ταξίδια του Λούκυ Λουκ)
-Πως αλλάζουν οι καιροί…πώς αλλάζει τους ανθρώπους η πολιτική! Όσους ευεργέτησε ο Δημαρχόπουλος, όλοι στράφηκαν εναντίον του…

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Με αντάλλαγμα ένα χρόνο…αντιδημαρχίας, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης προσπαθεί πλέον ανοιχτά να «εμβολίσει» δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του – για έναν ακόμη μήνα – Δήμαρχου Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου.
Οι πληροφορίες μου λένε ότι ο Τσέπελης που συνεχίζει να χαρακτηρίζει τους πάντες «αδελφούληδες», θεωρεί δεδομένο ότι τουλάχιστον δυο νυν αντιδήμαρχοι της παράταξης του Δημάρχου θα προσχωρήσουν στον συνδυασμό του με αντάλλαγμα φυσικά έμμισθες θέσεις και αντιδημαρχίες, θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό, στην ουσία θα καταφέρει εκ των έσω να «διαλύσει» την παράταξη Δήμος Πρότυπο. Θα τα καταφέρει ή όχι, θα φανεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.  Γιατί ναι μεν επιθυμεί νέες μεταγραφές, έχει όμως και τους «δικούς» του που… «γκρινιάζουν» γιατί δεν θέλουν να χάσουν τα οφίτσια!
Σταύρος Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Στο επίκεντρο και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για μια ακόμη φορά το
μεσημέρι της Δευτέρας ο παιδότοπος του ΑΟΞ και η Πρόεδρος και αντιδήμαρχος
Ξάνθης Δέσποινα Παρτσαλίδου.

Οι εξετάσεις των υποψήφιων κυνηγών, το πρόγραμμα του Κυνηγητικού συλλόγου Ξάνθης

Από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξετάσεων των υποψηφίων νέων κυνηγών για τη νέα κυνηγετική περίοδο 2019-2020.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δασαρχείου Ξάνθης πάντα ημέρα Πέμπτη και με ώρα έναρξης 12.30, στις 8 και 22 Αυγούστου, 5 και 19 Σεπτεμβρίου, 3, 17 και 31 Οκτωβρίου, 14 και 28 Νοεμβρίου, 12 Δεκεμβρίου, 9 και 23 Ιανουαρίου, 6 και 20 Φεβρουαρίου.

Πριν από τις εξετάσεις θα διοργανώνονται εκπαιδευτικά σεμινάρια από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης για τους νέους κυνηγούς, για την καλύτερη προετοιμασία και την υποδοχή τους στην κυνηγετική οικογένεια. Για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις σε κάποια από τις παραπάνω ημερομηνίες, οι υποψήφιοι πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά τουλάχιστον δύο ημέρες νωρίτερα.

Επιτροπή κρίσης ικανοτήτων νέων κυνηγών
  1. Δημήτριος Λαμπάκης – Δασοπόνος, ως πρόεδρος
  2. Γεώργιος Σαχπατζίδης – Δασοφύλακας, ως μέλος
  3. Γεώργιος Σκλαβιάδης – μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης, ως εκπρόσωπος
  4. Γεώργιος Τσιλιγγίρης – μέλος-εκπρόσωπος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης, ως αναπληρωματικό μέλος

Δικαιολογητικά έκδοσης άδειας θήρας που πρέπει να υποβάλλουν οι υποψήφιοι

  • Ταυτότητα
  • Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ή το τελευταίο εκκαθαριστικό της εφορίας
  • Δελτίο κατοχής όπλου ή βεβαίωση από την αστυνομία.

Για οποιοδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης (τηλέφωνο 25410 22846).

Απίστευτο! Χωρίς τρένα για 2 μήνες η Ξάνθη! Μπράβο κύριε Φίλιππα Τσαλίδη!

Αλλαγές σε δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από Θεσσαλονίκη προς Αλεξανδρούπολη και η Ξάνθη χωρίς τραίνα επί δύο μήνες! Πώς να μη συγχαρούμε τον πρώην βουλευτή Ξάνθης και διευθύνονται σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε Φίλιππα  Τσαλίδη για το επίτευγμά του!

Στην Δράμα θα τερματίζουν και θα ξεκινούν τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (90/91 & 600Α/601Α) από Θεσσαλονίκη προς Αλεξανδρούπολη  και αντίστροφα, από την Τετάρτη 31 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως η Ξάνθη θα μείνει χωρίς τρένα για δύο μήνες.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, στη Δράμα οι επιβάτες έχουν την επιλογή μετεπιβίβασης σε λεωφορεία, με τις εξής διαδρομές:

Λεωφορείο Α: Δράμα προς Αλεξανδρούπολη και αντιστρόφως, ακολουθώντας το σιδηροδρομικό δρομολόγιο (όπου είναι εφικτό) και συγκεκριμένα, με ενδιάμεσες στάσεις στους σταθμούς: Νικηφόρος, Πλατανιάς, Παρανέστι, Νεοχώρι, Σταυρούπολη, Τοξότες, Ξάνθη, Ίασμος, Κομοτηνή.

Λεωφορείο Β: Δράμα προς Αλεξανδρούπολη και αντιστρόφως, με ενδιάμεσες στάσεις Ξάνθη, Ίασμος και Κομοτηνή, μέσω Εγνατίας Οδού.

Το προσωπικό αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και των λεωφορείων είναι στη διάθεση του κοινού για την απρόσκοπτη μετάβαση στην καινούρια χάραξη των δρομολογίων αυτών.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε δασική έκταση στην Αλεξανδρούπολη

Υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν το βράδυ της Δευτέρας οι πυροσβέστες τη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην Αλεξανδρούπολη.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες σε δασική έκταση στην περιοχή Κόμαρος Αλεξανδρούπολης. Κινητοποιήθηκαν 21 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες.

Κυκλοφορούσε πάνοπλος με το φορτηγό του στην Καβάλα

Έβγαλε «λαβράκι» ο δειγματοληπτικός έλεγχος που έκαναν οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε ένα αγροτικό φορτηγάκι που σταμάτησαν τυχαία στην εθνική οδό Αμφίπολης– Καβάλας, καθώς αποκαλύφθηκε ότι ο νεαρός οδηγός του κυκλοφορούσε οπλισμένος ως τα… δόντια!

Κατά την έρευνα στο αγροτικό που οδηγούσε ο 20χρονος Έλληνας, βρέθηκαν δύο μαχαίρια συνολικού μήκους 25 και 14 εκατοστών, δυο κλομπ από τα οποία το ένα μεταλλικό και πτυσσόμενο και το άλλο από καουτσούκ, αλλά και δύο ρόπαλα από τα οποία ένα μεταλλικό και το άλλο ξύλινο, τα οποία κατασχέθηκαν.

Ο νεαρός συνελήφθη και προσήχθη στην Ασφάλεια, αλλά στην προανάκριση δεν εξήγησε για ποιους λόγους είχε μαζί του το μικρό οπλοστάσιο. Τελικά, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή.

Πτώμα νεαρού βρέθηκε σε αγροτική περιοχή του Έβρου

Σε κατάσταση σήψης βρέθηκε τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου πτώμα ανδρός, νεαρής ηλικίας.

Το άψυχο σώμα του άνδρα εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή του Αρίστηνου από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία.

Η σορός του άνδρα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για παράτυπο μετανάστη.

Καβάλα: Σύλληψη 4 ημεδαπών για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθησαν την 29-7-2019 το μεσημέρι, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 24, 19, 17 και 12 ετών, διότι λίγη ώρα νωρίτερα, αφαίρεσαν από την κατοχή 57χρονης ημεδαπής μία σακούλα, που περιείχε μεταξύ άλλων χρήματα, ένα κινητό τηλέφωνο, αξεσουάρ κινητού τηλεφώνου και διάφορα έγγραφα. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα χρήματα και αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην 57χρονη. Επιπλέον, στην κατοχή του 24χρονου  βρέθηκε μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, η οποία και κατασχέθηκε.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Εκείνος ο λαλίστατος πολιτευτής της Ν.Δ. Κώστας Τριανταφυλλίδης που τελικά και παρά τις προσπάθειές του, έμεινε…έξω από παντού αφού δεν τον ήθελε κανείς για υποψήφιο, τελικά ποιόν εκφράζει και ποιόν εκπροσωπεί και κάθε τόσο κάνει δηλώσεις επί παντός επιστητού;

Συνελήφθη 20χρονος διακινητής στην Ροδόπη ο οποίος μετέφερε 6 λαθρομετανάστες

Συνελήφθη την Δευτέρα (29-7-2019) το πρωί, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 20χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 20χρονος κατηγορείται και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον όπως διαπιστώθηκε οδηγούσε το παραπάνω όχημα στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και το χρηματικό ποσό των 225 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

26χρονος επιχείρησε να ταξιδέψει από το αεροδρόμιο Καβάλας στη Γερμανία με πλαστή ταυτότητα

Συνελήφθη το Σάββατο (27-7-2019) το μεσημέρι, στον Αερολιμένα Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας, 26χρονος αλλοδαπός,  κατηγορούμενος για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα με τη χρήση παραποιημένου εγγράφου.

Συγκεκριμένα, ο δράστης μετέβη στο παραπάνω αεροδρόμιο, προκειμένου να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Μόναχο Γερμανίας, όπου κατά τον έλεγχο κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα (1) παραποιημένο δελτίο ταυτότητας των ιταλικών αρχών, το οποίο και κατασχέθηκε.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Καβάλας.