ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Ποιοι θέλουν να αποχωρήσει ο Νίκος Κιατίπης από τη διεκδίκηση της Δημαρχίας Τοπείρου

Τελικά η μη κάθοδος του Πασχάλη Λύρατζη στις δημοτικές εκλογές του 2019, ποιους φαίνεται να …ωφελεί; Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, τις υποψηφιότητες του Γιώργου Χατζηθεοδώρου και του Γιάννη Παπαχρόνη! Κάντε υπομονή κι όταν δείτε κάποια ονόματα  θα καταλάβετε και τι εννοώ…!
ΑΛΕΚΤΩΡ

 

*Με λιτή και απέριττη δήλωση, αντέδρασαν κύκλοι του υποψηφίου Δημάρχου  Τοπείρου Νίκου Κιατίπη για τα περί αποχώρησής του από την κούρσα των υποψηφίων στο Δήμο Τοπείρου που γράφτηκαν στο «Μ», διαψεύδοντας ως εκ του πονηρού την συγκεκριμένη “είδηση” που τεχνηέντως διέρρευσε το περιβάλλον του γιατρού Σπύρου Τσιλιγγίρη κατά τη διάρκεια του χορού του Συλλόγου Σαρακατατσάνων Ν. Ξάνθης και τη σχετική φωτογραφία που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο…..

*Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι αναφερόμενοι στην υποψηφιότητα του πρώην Προέδρου της ΝΟΔΕ στον Τόπειρο, τόνισαν με νόημα τα παρακάτω:  «Όλα αυτά αποτελούν ευσεβείς πόθοι τόσο των κυρίων Θωμά Μίχογλου και Σπύρου Τσιλιγγίρη όσο και του κυρίου Μέτιου. Διαβεβαιώνουμε και τους μεν, αλλά και τους δε, ότι μέρα με τη μέρα και περισσότερο δυναμώνει το ψηφοδέλτιό του Νίκου Κιατίπη στο Δήμο Τοπείρου και δυστυχώς γι’ αυτούς, έχουν γνώσει οι φύλακες. Δηλαδή οι ίδιοι δημότες για τα παιχνίδια τους. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω! Καιρός να το πάρουν χαμπάρι…”

Καλό είναι οι κύριοι αυτοί να ασχοληθούν μετά του «οίκου τους», γιατί αυτοί το έχουν το πρόβλημα κι όχι εμείς… Ας αφήσουν τους δημότες Τοπείρου στη κρίση τους. Ραντεβού στις κάλπες…”.

-Έχω την εντύπωση φίλε Θωμά ότι η φωτογραφία με τον Μέτιο και τον Σπύρο κακό σου έκανε κι όχι καλά…εσύ όμως ξέρεις!

Στη ζωή δεν μπορούμε να είμαστε με όλες τις πλευρές!

….

*Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Στάθης Γιαννακίδης υπέγραψε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σειράς μελετών για οδικές υποδομές στην ΠΕ Καβάλας, συνολικού προϋπολογισμού 3.418,642,21 ευρώ.  Πρόκειται, ειδικότερα, για μελέτες της Περιμετρικής Οδού Καβάλας, της διαπλάτυνσης της επαρχιακής οδού προς το Αεροδρόμιο «Μ.Αλέξανδρος», του κόμβου της Εγνατίας Οδού στην Πέρνη καθώς και του ημικόμβου της Εγνατίας Οδού στο Οφρύνιο.

….

*Αναλυτικά ο κατάλογος των έργων που εντάσσονται:

Ανάθεση, Έγκριση Μελετών και Σύνταξη Τευχών Δημοπράτησης για την κατασκευή του έργου: «Περιμετρική Οδός Καβάλας»: 2.000.000,00.

Ανάθεση, έγκριση μελετών και σύνταξη Τευχών Δημοπράτησης για την κατασκευή του έργου : Αναβάθμιση-διαπλάτυνση της επαρχιακής οδού 6 Νομού Καβάλας από Ι.Κ. με Ε.Ο.2 (Καβάλας-Ξάνθης) έως Ι.Κ. με αεροδρόμιο Καβάλας ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: 844.773,21.

Επιχορήγηση της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» για την Ανάθεση, Έγκριση Μελετών και Σύνταξη Τευχών Δημοπράτησης για την κατασκευή του έργου: «Μετατροπή του ημικόμβου Πέρνης σε πλήρη κόμβο, στο τμήμα «Νέα Καρβάλη – Χρυσούπολη» (τμήμα 14.1.1) περί τη Χ.Θ. 494+250 της Εγνατίας Οδού»: 282.355,00

Επιχορήγηση της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» για την Ανάθεση, Έγκριση Μελετών και Σύνταξη Τευχών Δημοπράτησης για την κατασκευή του έργου: «Ανισόπεδος Ημικόμβος στην περιοχή του οικισμού Οφρυνίου, περί τη Χ.Θ. 420+000 της Εγνατίας Οδού»: 291.514,00.

………

*Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο η σύμβαση για το έργο υποστήλωσης της γέφυρας του ποταμού Νέστου στο Παρανέστι της Δράμας. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια ΑΜΘ, θα κοστίσει 129.996 ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

….

*Υπενθυμίζω ότι με το συγκεκριμένο θέμα ασχολήθηκε πάνω από 12 φορές το τελευταίο 3μηνο η εκπομπή Ανοιχτή γραμμή του NEXT tv με τηλεφωνικές καταγγελίες του δημοτικού συμβούλου  Παρανεστίου Σταύρου Σαχινίδη!

….

*Σημειώνω επίσης ότι η  ανάγκη για την πραγματοποίηση εργασιών υποστήλωσης στη γέφυρα του Παρανεστίου διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο στατικής επάρκειας που διενήργησε η Περιφέρεια. Για τον λόγο αυτό άλλωστε, αποφασίστηκε να απαγορευτεί η διέλευση οχημάτων με βάρος πάνω από 2 τόνους και η κυκλοφορία στη γέφυρα ρυθμίστηκε με ειδική σήμανση και φωτεινή σηματοδότηση.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών υποστήλωσης, η γέφυρα θα καταστεί και πάλι ασφαλής και η κυκλοφορία των οχημάτων θα αποκατασταθεί αναφέρει η Περιφέρεια και μακάρι να είναι έτσι…

Ας περιμένουμε λοιπόν 2-3 μήνες! Με την γέφυρα του Κομψάτου Δράμας όμως τι γίνεται κύριε Μέτιο;

……

*Στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) θα προχωρήσει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, σήμερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2018 στις 12:00 στο κτίριο Διοίκησης του Δ.Π.Θ.

Η προγραμματική Σύμβαση, αντικείμενο της οποίας είναι η σύμπραξη στη λειτουργία των φοιτητικών εστιών και των εστιατορίων των Πανεπιστημιουπόλεων Κομοτηνής και Κιμμερίων Ξάνθης, θα υπογραφεί από τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ. Καθηγητή κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΙΝΕΔΙΒΙΜ κ. Δημήτριο Ζέρβα.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ