ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – ΕΡΩΤΗΣΗ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΔΑΝ ΞΑΝΘΗΣ

*Με επιστολή προς το Δήμαρχο Ξάνθης και τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Γιάννη Δρεμσίζη, ο επικεφαλής της Κοινωνίας Δημοτών Μανώλης Φανουράκης κατέθεσε ερώτηση για το μέλλον του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ν. Ξάνθης, τονίζοντας τα παρακάτω:

Προς: Τον Πρόεδρο  του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο Συμβούλιο της 13-11-2018 λάβαμε την υπ’ αριθμόν 320 απόφαση, με την οποία μετά από εισήγηση του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, το Δημοτικό Συμβούλιο παρείχε σύμφωνη γνώμη για την παραμονή του Δήμου Ξάνθης στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Ξάνθης κατά το άρθρο 245 παρ.2α του Ν.4555/2018 και την προσαρμογή του σε «ΦΟΣΔΑ» της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης

Ερωτάται ο Δήμαρχος Ξάνθης,

Α) Προτίθεστε να υλοποιήσετε την ανωτέρω απόφαση;

Β) Γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετατροπής σε ΦΟΣΔΑ;

Γ) Έχετε μεριμνήσει για την επόμενη της παρέλευσης του χρονικού διαστήματος των 6 μηνών (λήγει 19 Ιανουαρίου) τι μέλει γενέσθαι με:

  • Την παραχώρηση της περιουσίας στον ΦΟΣΔΑ
  • Την επιβολή προστίμου σύμφωνα με το άρθρο 245 παρ. 8β του Ν.4555/2018
  • Το Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Ξάνθης και τους εργαζόμενους σε αυτόν;

Δ) Ποιο το μέλλον της Διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο μας ; Ποιος ο σχεδιασμός σας και ποια η χρηματοδότηση του;

Ξάνθη  7 Ιανουαρίου 2019
Για την ΚΟΙΝΩΝΊΑ ΔΗΜΟΤΩΝ
Φανουράκης Ι. Εμμανουήλ.

………

*Τα μέλη της Αρμενικής Κοινότητας Ξάνθης πιστά στις παραδόσεις, τήρησαν όπως κάθε χρόνο, και φέτος το έθιμο, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, και επισκέφθηκαν το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019 τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο για να τραγουδήσουν τα κάλαντα.

Η Αρμενική Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως είναι γνωστό, γιορτάζει τα Χριστούγεννα στις 6 Ιανουαρίου, ενώ σύμφωνα με το έθιμο οι ορθόδοξοι Αρμένιοι, παραμονή της μεγάλης εορτής ψάλουν τα κάλαντα.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε σε όλους για τη νέα χρονιά, ενώ στη συνέχεια έκοψε τη Βασιλόπιτα στέλνοντας μήνυμα ελπίδας: «Υποδεχόμαστε το 2019 με ελπίδα και αισιοδοξία ότι θα είναι καλύτερο για τον τόπο μας, τις οικογένειές μας, τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά. Χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη!».

………

*Ύμνος του υποψήφιου για τον Δήμο Ξάνθης Αναστάσιου Τσορλίδη που ομολογεί ότι η Ξάνθη είναι μια από τις πιο ΚΑΘΑΡΕΣ πόλεις της Ελλάδος.

Ιδού αυτούσιο το σχόλιό του που αποτελεί στην ουσία κι έναν μπράβο για τον νυν Αντιδήμαρχο Ξάνθης Χασάν Ογλού Φερτούν αλλά και τους οδοκαθαριστές του Δήμου Ξάνθης.

«Επέστρεψαν συγγενείς και φίλοι από την Ξάνθη που ζουν στην Αττική και μου λένε ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ πόλη από την Ξάνθη δεν πρόκειται να βρεις πουθενά στη χώρα!!!

Και γιατί το έγραψα αυτό τώρα ;;;

Εδώ και εβδομάδες ΜΑΣ ΠΝΙΓΟΥΝ τα σκουπίδια στην πόλη της Θεσσαλονίκης!!!

Και όταν μιλάμε για σκουπίδια… μιλάμε για βουνά από σκουπίδια!!!

Πάρτε ένα παράδειγμα (στα σχόλια θα δείτε φωτογραφίες) για να σταματήσει και η διαδικτυακή γκρίνια στη γενέτειρά μου.

Φιλικά

Αναστάσιος Τσορλίδης»

-Τα είπες όλα Αναστάσιε και απορώ…γιατί αισθάνεσαι προβληματισμένος!

….

*Κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος είναι σήμερα στο Τριμελές Πλημ/κείο Ξάνθης ο πρώην Αντιδήμαρχος Ξάνθης Απόστολος Αγκόρτσας και η θέση του είναι δεινή αν αυτά που πληροφορήθηκα είναι όπως ακριβώς μου τα είπανε!

-Ότι δηλαδή οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας είναι καραμπινάτες και η δίωξη έγινε μετά από πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μαχητής» που ανέφερε επί λέξει, «Ο Δήμος Ξάνθης, συνεχίσει να «κοροϊδεύει» την Εισαγγελική Αρχή Ξάνθης»!

-Τι είχε κάνει τον Απρίλιο του 2015 ο τότε αντιδήμαρχος Δόμησης Απόστολος Αγκόρτζας;

Υποτίθεται ότι πήγε στο  Εμπορικό και στην Δαγκλή να κάνει έλεγχο, αλλά δεν βρήκε ούτε ένα τραπεζοκάθισμα στον πεζόδρομο!!!

Εκεί που την προηγούμενη μέρα ήταν…φουλ!!!

Να γελάς ή να….μειδιάς! Αλισβερίση δηλαδή με τα όλα του!

….

*Αποκάλυψη τώρα. Δεν αποκλείεται να κατέβει κι άλλος ανεξάρτητος αλλά προοδευτικός και αριστερός δημοτικός συνδυασμός, όπως αποκάλυψε χθες στην Ανοιχτή γραμμή το μέλος της ΛΑΕ Ξάνθης Αντώνης Κοσμίδης. Οπότε σε αναμονή….Ήδη οι διεργασίες μεταξύ ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ συνεχίζονται…

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Εντυπωσιακή πράγματι η χθεσινή προσχώρηση του δημοφιλή μουσικοσυνθέτη και τραγουδιστή Δημήτρη Πετρόπουλου από το συνδυασμό του Δημάρχου Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλου στο συνδυασμό του Γιάννη Παπαχρόνη. Κι αυτό γιατί:

1.Ο Δημήτρης Πετρόπουλος είναι γνωστός για την προσφορά και το έργο του στα κοινά αλλά και στο Δήμο Ξάνθης.

2.Είναι χαμηλών τόνων και θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη.

3.Στη δήλωσή του εγκωμιάζει ιδιαίτερα τον εθελοντισμό και ιδιοτέλεια του Γιάννη Παπαχρόνη, ενώ δεν κάνει καμιά αναφορά στον σημερινό Δήμαρχο Ξάνθης.

4.Και το κυριότερο; Ταυτόχρονα με  την αναγγελία της υποψηφιότητάς του, σήμερα ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ τόσο από το Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού, όσο και από το Δ.Σ. του Δημοτικού Ραδιόφωνου. Σεμνά, καθαρά και ΤΙΜΙΑ!

Η ΚΑΤΙΝΑ