ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Ο επί χρόνια φανατικός Σγουριδικός Μανώλης Φανουράκης υπερασπίζεται την «γαλάζια» ταυτότητα του Τσέπελη…!

Η προσωπική επίθεση του Μανώλη Φανουράκη ως δήθεν…εκπροσώπου του Τσέπελη κατά του Προέδρου της ΝΟΔΕ Μιχάλη Πατεράκη είναι εμφανές ότι έχει άλλον…αποδέκτη! Όπως είναι εμφανές και από ποιους κύκλους εκπορεύεται! Σίγουρα όχι από κύκλους της Ν.Δ. πάντως….
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Ο επί χρόνια φανατικός Σγουριδικός Μανώλης Φανουράκης που όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε πως «βρέθηκε» στο ψηφοδέλτιο του Μανώλη Τσέπελη, εμφανίστηκε χθες να υπερασπίζεται την «γαλάζια» ταυτότητα του Τσέπελη ο οποίος ωστόσο σε όλη την προεκλογική περίοδο όταν έκανε χαιρετούρες, δήλωνε…αριστεροκεντροδεξιός!

Είναι βέβαια εμφανές γιατί ο Φανουράκης θέλει να κάνει τον… «επιλοχία» του Τσέπελη, ωστόσο αξίζει να φιλοξενήσω ένα απόσπασμα της χθεσινής του δήλωση στο fb που αναφέρει μεταξύ των άλλων και τα εξής:

«Τα πολιτικά μικροσυμφέροντα μολύνουν με ανήκουστα λόγια τον νέο Δήμαρχο, ο οποίος γαλουχήθηκε στην ΝΔ από νεαρή ηλικία και δεν το έκρυψε ποτέ, ούτε και έφυγε ποτέ…

Απερίφραστα δήλωνε και δηλώνει ότι ανήκει στο κόμμα της ΝΔ.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, γιατί τα μέλη της ΝΟΔΕ Ξάνθης και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος κ. Πατεράκης δεν συγχάρηκαν δημόσια, αλλά και μέσω ενός Δελτίου Τύπου ή ενός προσωπικού τηλεφωνήματος τον νέο Δήμαρχο.

Υπάρχει κάποιος λόγος ή κάτι ή κάποιον φοβάται/φοβούνται ή πρέπει να ρωτήσουν κάποιον Πολιτικό Πατέρα;»

….

*1.Κύριε Φανουράκη ψεύδεστε, γιατί ο κύριος Τσέπελης παντού δήλωνε …ανεξάρτητος Δήμαρχος και συγκεκριμένα…αριστεροκεντροδεξιός και υπάρχουν καταγεγραμμένες και οι δηλώσεις με ήχο και εικόνα….Το τι δηλώνει μετά τις εκλογές απερίφραστα ο κύριος Τσέπελης είναι δικό του θέμα

2.Εμείς που παρακολουθούμε χρόνια την πολιτική ιστορία του Τσέπελη, σου απαντάμε λοιπόν κύριε Φανουράκη ότι επί Παναγιώτη Σαλτούρου ήταν με το ΠΑΣΟΚ, επί παντοδυναμίας Σγουρίδη με τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής και επί ΣΥΡΙΖΑ «έπαιζε» και με  τον βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ..

3.Αυτά περί «πολιτικού πατέρα» που καταλαβαίνουμε όλοι από ποιόν δικό σας «πολιτικό πατέρα» προέρχονται, γιατί δεν τα λέει ο Τσέπελης και τα λέτε εσείς;

…..

*Και το ρεζουμέ της ανακοίνωσης Φανουράκη:

«Είναι επαίσχυντη και μικρόψυχη αυτή η συμπεριφορά όταν μπαίνουν ταμπέλες μέσα σε ένα δημοκρατικό κόμμα που έχουν θέση όλοι.

Η πολιτική αξιοπρέπεια και ο εν δυνάμει σεβασμός καταρρίπτονται εξευτελιστικά.

Αυτή είναι η εικόνα που θέλει να έχει η ΝΟΔΕ Ξάνθης, να κάνει διακρίσεις σε πολιτικά της παιδιά;

Αυτή είναι η αποστολή της;

Ο κύριος Πατεράκης αποφασίζει μόνος του ή κατευθύνεται…;

Καλό θα είναι να επιτελεί τον ρόλο του επακριβώς και να μην διαχωρίζει σε ‘μεν και δε’ τα μέλη της παράταξης!!!!»

-Που καταντήσαμε λοχία…Να υπερασπίζεται την Νέα Δημοκρατία ο άνθρωπος που επί χρόνια έτρεχε πίσω από τον Σγουρίδη! Ωϊμέ…

(σ.σ. Αλήθεια κύριε Φανουράκη… Ο δικός σου «πολιτικός πατέρας» ποιος είναι;)

……

*Αλλάζω θέμα. Ενώ «σιωπούν» οι λοιπές δημοτικές παρατάξεις –ακόμη και η παράταξη ΑΓΑΠΗ για την Ξάνθη μας δεν έχει πάρει θέση- η παράταξη του Γιώργου Χατζηθεοδώρου ήταν αυτή που με δημόσια ανακοίνωση χθες  τάχτηκε ανοιχτά κατά της ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ  της Θηλιάς!

Ιδού τι αναφέρει:

Οι «Πολίτες για την Ξάνθη» τασσόμαστε  υπέρ του αιτήματος  ακύρωσης της ασφαλτόστρωσης του δασικού δρόμου της Θηλιάς. Πιστεύουμε ότι  το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ιδιαίτερα επώδυνη επέμβαση στο περιαστικό δάσος της Ξάνθης σε μια περιοχή υψηλής αισθητικής και οικολογικής αξίας που αποτελεί ένα σημαντικό πνεύμονα  για την περιοχή μας. Ως δημοτική παράταξη θεωρούμε σημαντικό να διασφαλίσουμε για όλους τους δημότες και τις δημότισσές μας ελεύθερες φυσιολατρικές ζώνες για άθληση, αναψυχή και απόλαυση του δάσους. Η ύπαρξη του περιαστικού δάσους της Ξάνθης αποτελεί ένα υψηλής αξίας πλεονέκτημα για την πόλη μας και οφείλουμε να διασφαλίσουμε την ακεραιότητά του, τόσο για τις νυν όσο και για τις επόμενες γενιές.  Ως εκ τούτου τασσόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του ΕΟΣ Ξάνθης και καλούμε και εμείς τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 19:00 στην κεντρική πλατεία Ξάνθης όλους τους συνδημότες μας, να διαδηλώσουμε όλοι μαζί, για την ακύρωση του σχεδίου ασφαλτόστρωσης του δασικού δρόμου της Θηλιάς»

….

*Με επιστολή που έστειλε προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο εκλεγμένος  Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, αναφέρει τα παρακάτω:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ των Εσωτερικών,

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών για τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου και 2ας Ιουνίου στον δήμο Ιάσμου, της ΠΕ Ροδόπης, της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ο Συνδυασμός <<ΕΜΠΡΟΣ>>, στον οποίο έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, έλαβε ποσοστό 42,96 % την Α’ Κυριακή και ποσοστό 65,98 % την Β’ Κυριακή εκλέγοντας 11 συμβούλους στο 27μελές δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ιάσμου. Σημειωτέον ότι το ποσοστό 65,98 % της Β’ Κυριακής, αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό ανάμεσα σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Οι συνδημότες μου αποφάσισαν κυρίαρχα, ρητά και αδιαμφισβήτητα. Οι ατέλειες, η προβληματικότητα του Κλεισθένη, τις οποίες είχαμε επισημάνει πλείστες φορές δυστυχώς αλλοιώνουν την πραγματική βούληση των συνδημοτών μου, καταφέρνοντας ισχυρό πλήγμα σε κάθε έννοια δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας.
Συμμεριζόμενος και υποστηρίζοντας απόλυτα την ανοικτή επιστολή του εκλεκτού φίλου Δημάρχου Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη, σας ενημερώνω και εγώ από τη μεριά μου, ότι οφείλεται μια τεράστια συγγνώμη και στους δημότες του Δήμου Ιάσμου για το νόμο – έκτρωμα που από ισχυρή πλειοψηφία στις κάλπες μας καθιστά μειοψηφία στο δημοτικό μας συμβούλιο.

Με εκτίμηση,

Μουμίν Οντέρ

Εκλεγμένος Δήμαρχος Ιάσμου

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ