ΒΕΓΓΑΛΙΚΟ ΕΞΕΡΑΓΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΝΟΣ ΔΩΔΕΚΑΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΕΧΙΝΟ

ΧΑΤΖΗΓΚΕΝΕ ΙΡΦΑΝ: Έμπορος εκ Βουλγαρίας, κάνει λαθρεμπόριο/παρεμπόριο στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης τον οποίο γνωρίζουν πολύ καλά (!) οι αστυνομικές αρχές

Στις 4 Ιουνίου 2019, τις απογευματινές ώρες, ένα δυσάρεστο γεγονός αναστάτωσε την περιοχή του Eχίνου. Ένα βεγγαλικό εξεράγη στα χέρια ενός δωδεκάχρονου αγοριού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο μάτι και να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο!

 

Χρόνια τώρα η ίδια απογοητευτική ιστορία. Πότε περιμένουμε να δράσουμε ως κοινωνία και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στους νέους; Τί είδους παραδείγματα δίνουμε σε αυτούς; Ειδικά στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης, το ποσοστό πωλήσεων των βεγγαλικών ήταν πάντα υψηλό!

Ας σπάσουμε επιτέλους αυτό το μοτίβο, το οποίο ακολουθούμε έως και σήμερα και ας σταματήσουμε πια να περιμένουμε τα χειρότερα για να προχωρήσουμε σε δραστικά μέτρα! Η πώληση βεγγαλικων θα πρέπει να απαγορευτεί δια παντός, για να μην επαναληφθεί αντίστοιχο ατύχημα στο μέλλον!

Επιπλέον, ο σχολαστικός έλεγχος, που γίνεται στα  οχήματα, που εξέρχονται της χώρας και τα οποία οδεύουν προς τη Βουλγαρία απαιτούμε να γίνεται και σε αυτά που εισέρχονται από εκεί στην Ελλάδα όσον αφορά και τα μεταφερόμενα υλικά!

Απαιτούμε από τους αρμόδιους αστυνομικούς, που βρίσκονται στο συνοριακό φυλάκιο του Αγίου Κωνσταντίνου στην περιοχή των Θερμών, να πράττουν εξονυχιστικό έλεγχο σε κάθε όχημα ώστε να αποτρέψουν τυχόν εισαγωγή βεγγαλικών και άλλων παρεμφερών υλικών!

Θα αναφερθώ στο σημείο αυτό σε έναν συγκεκριμένο (από τους πολλούς) έμπορο εκ Βουλγαρίας, που κάνει το λαθρεμπόριο/παρεμπόριο στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης τον οποίο γνωρίζουν πολύ καλά (!) οι αστυνομικές αρχές, παρόλα αυτά μέχρι και σήμερα φαίνεται να φορούν παρωπίδες και να του επιτρέπουν να εισάγει παρανόμως εμπορεύματα τέτοιας φύσεως (αλλά και άλλα) με διάφορους τρόπους, χρησιμοποιώντας ελληνικά οχήματα που εισέρχονται στη χώρα μας.

Μέχρι σήμερα παραμένει ατιμώρητος!

Η τοπική άρχουσα κοινωνία οφείλει να λογοδοτήσει απέναντι στους πολίτες. Καιρός να κάνει νέα αρχή αναβαθμίζοντας τις τακτικές ελέγχου, σύμφωνα πάντα με τα όσα υπαγορεύουν οι νόμοι του κράτους μας.

ΧΑΤΖΗΓΚΕΝΕ ΙΡΦΑΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΘ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΑΤΑΞΗΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ- ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ