ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Ο Δημήτρης Σαλτούρος προβάλλει ως το μεγάλο φαβορί των αυριανών εκλογών

Αισιόδοξοι δήλωσαν χθες στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Next tv οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ στη Ξάνθη Ανέστης Αντωνιάδης και Φώτης Καραλαίδης ότι το ΚΙΝΑΛ θα πάρει πάνω από 10% στο Νομό και ως 3ο κόμμα θα πάρει την 3η έδρα!
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Ο Δημήτρης Σαλτούρος προβάλλει ως το μεγάλο φαβορί των αυριανών εκλογών, οφείλω όμως και να σχολιάσω ότι αυτό δεν είναι τυχαίο..

Αφού ο εν λόγω υποψήφιος βουλευτής προτιμάει να πλησιάσει τον κόσμο σε προσωπικό επίπεδο μαζί του, παρά να πηγαίνει με μια κουστωδία ακολούθων, να αφήνει τα έντυπά του στο τραπέζι και να…εξαφανίζεται πριν προλάβετε να τον δουν και να μιλήσουν λίγο μαζί του οι απλοί πολίτες…

….

 

*Έτσι  το απόγευμα της Πέμπτης 4 Ιουλίου 2019, ο υποψήφιος βουλευτής Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Σαλτούρος, στα πλαίσια των επισκέψεών του σε περιοχές του νομού μας, βρέθηκε στο Μυρωδάτο, τη Μάνδρα, τη Διομήδεια, τη Φελώνη και τα Κιμμέρια.

Και παντού η υποδοχή του κόσμου στο πρόσωπό του, ήταν και θερμή αλλά και συγκινητική για τον ίδιο…

Και κυρίως από τους νέους ψηφοφόρους.

…..

*Πάντως στις τελευταίες δηλώσεις του στην «Α»–δυο μέρες πριν από τις εκλογές- ο Δημήτρης Σαλτούρος ήταν ιδιαίτερα δηκτικός για τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης που ήταν όπως είπε τελείως εξαφανισμένοι σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους.

«Από τη Δευτέρα 8 Ιουλίου μας περιμένει πολύ δουλειά μετά την απραξία των τελευταίων 4.5 χρόνων όπου στην ουσία η Ξάνθη είχε μείνει χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση…», τόνισε χαρακτηριστικά εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την αισιοδοξία του ότι «η Νέα Δημοκρατία θα πάρει δυο έδρες την Κυριακή 7 Ιουλίου και ο ίδιος με τη στήριξη του κόσμο θα εκλεγεί βουλευτής»

Καλή του επιτυχία και από τη στήλη.

….

*Σημειώνω ότι ο Δημήτρης Σαλτούρος επισκέφθηκε το τελευταίο 2ήμερο και την Ορεινή περιοχή και ιδίως στον Κένταυρο η υποδοχή ήταν ιδιαίτερα θερμή, ενώ παράλληλα επισκέφθηκε τον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ όπου οι υπάλληλοι τον αγκάλιαζαν με ιδιαίτερη χαρά (σ.σ. Είχε και τον Νίκο Προφέτη στο πλευρό του) και του εύχονταν καλή επιτυχία.

…..

*Απίστευτο κι όμως αληθινό. Δυο μέρες πριν τις εκλογές, ο Τσίπρας κάνει συσκέψεις για τα τηλεοπτικά των ομάδων!

Ειδική σύσκεψη παρουσία του Πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Ιουλίου  στο Μέγαρο Μαξίμου για τα δικαιώματα μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων του ελληνικού Πρωταθλήματος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νικόλαος Παππάς, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Ιωάννης Δρόσος.

….

*Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι συνεργασίες της ΕΡΤ με ομάδες της Super League 1 και Super League 2 ενώ εγκρίθηκαν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ΕΡΤ έναντι της Super League 2. Επίσης, αποφασίστηκε να υιοθετηθούν οι προσφορές των ομάδων ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για την απόκτηση του συνόλου των  τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους από την δημόσια τηλεόραση. Για όλες τις περιπτώσεις ζητήθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ,  σε συνεδρίασή του μετά τις εκλογές, και πάντως έγκαιρα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες.

……

*Συνεδριάζει την Τρίτη 9 Ιουλίου 2019, στις 10 π.μ., στο ξενοδοχείο Astir Egnatia της Αλεξανδρούπολης, η Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 2014-2020, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου.

Πρόκειται για την 5η συνεδρίαση της Επιτροπής, κατά την οποία θα ανακοινωθούν στοιχεία σχετικά με την πρόοδο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜΘ, θα εξεταστεί η πορεία υλοποίησης επιμέρους αναπτυξιακών στρατηγικών και θα γίνει παρουσίαση επιλεγμένων έργων και δράσεων που έχουν ενταχθεί για χρηματοδότηση. Παράλληλα, θα τεθούν ζητήματα σχετικά με την εξέλιξη του ΕΣΠΑ σε επίπεδο χώρας και θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τον σχεδιασμό της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027.

…..

*Στη συνεδρίαση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των αρχών διαχείρισης, συντονισμού και πιστοποίησης του ΕΣΠΑ, εκπρόσωποι δημοσίων αρχών, ειδικών υπηρεσιών και επιτελικών δομών Υπουργείων και της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ), εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ), εκπρόσωποι οικονομικών και κοινωνικών εταίρων και μη κυβερνητικών οργανώσεων καθώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ