Επίσκεψη του Αθανάσιου Κριτσίνη, στη Δ.Ε.Υ.Α. Αβδήρων λόγω των μεγάλων διακοπών υδροδότησης  

Μετά από το μεγάλο πρόβλημα των διακοπών νερού στο Δήμο Αβδήρων και με ορατό κίνδυνο να γίνουν σε ακόμα μεγαλύτερη έκταση το επόμενο διάστημα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αβδήρων, κ. Αθανάσιος Κριτσίνης, επισκέφθηκε τη Δ.Ε.Υ.Α.Α., προκειμένου να ενημερωθεί για το μέγεθος του προβλήματος.

Δυστυχώς παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, το δίκτυο έχει απαξιωθεί λόγω έλλειψης έργων που θα έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί τα προηγούμενά χρόνια, με αποτέλεσμα να μην επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού.

Τα μεγάλα λόγια θα πρέπει να συνοδεύονται και από μεγάλα έργα, όμως σε αυτά ο Δήμος Αβδήρων και η Δημοτική αρχή, εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύονται ελλιπείς.

Διακοπές νερού επί 12 ώρες. Στην Ουγκάντα ?
Όχι στο Δήμο Αβδήρων

Παρά τα διαφημισμένα προεκλογικά έργα εκατομμυρίων του Δήμου Αβδήρων και του Δημάρχου κ. Τσιτιρίδη, η πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει τις επικοινωνιακές υπερβολές και να δώσει το μέγεθος των παραλείψεων και της ανευθυνότητας των αρμοδίων.

Στο έτος 2019, 12ωρες διακοπές νερού εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου αποδυκνείουν ότι οι υποδομές δεν επαρκούν ως αποτέλεσμα κακού σχεδιασμού.

Κι αν κάποιοι πουν ότι οι διακοπές νερού αφορούν μόνο στην παραλιακή ζώνη, θα πρέπει να τους πληροφορήσουμε ότι αύριο μπορεί να έρθει η σειρά και άλλων περιοχών, όπως για παράδειγμα στην περιφέρεια του πρώην Δήμου Σελέρου όπου την Παρασκευή το πρωί, σημειώθηκαν επίσης πολύωρες διακοπές στην υδροδότηση.

Λόγω των παραλείψεων των υπευθύνων, χιλιάδες κάτοικοι της παραλιακής ζώνης, δεκάδες επιχειρήσεις εστίασης αλλά και κτηνοτροφικές μονάδες, θα πρέπει “να μεριμνήσουν ώστε να έχουν αποθήκη νερού για την αποφυγή προβλημάτων στη λειτουργία τους.” όπως χωρίς ίχνος ντροπής λέει η επίσημη ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αβδήρων.

Με άλλα λόγια κύριε Τσιτιρίδη ομολογείτε ότι σαν Δήμος Αβδήρων δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε την παροχή νερού και καλείτε τους πολίτες να βρουν μόνοι τους τη λύση.

Αυτή είναι η πραγματικότητα στο Δήμο Αβδήρων, Δήμαρχε κ. Τσιτιρίδη: αγαπητοί μου συμπολίτες αποτύχαμε, κάντε ότι μπορείτε από μόνοι σας.

Τουλάχιστον μια συγνώμη, θα έδειχνε ότι αντιλαμβάνεστε το μέγεθος του προβλήματος που προκαλείται στους κατοίκους.

Καλούμε τον εισαγγελέα να παρέμβει, διερευνώντας τυχόν ποινικές ευθύνες των εμπλεκόμενων, για ένα θέμα που έχει να κάνει με τη δημόσια υγεία άλλα και το αναφαίρετο δικαίωμά των πολιτών σε πρόσβαση στο δημόσιο αγαθό το νερού.

Αθανάσιος Κριτσίνης

Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης

νέου Δημοτικού Συμβουλίου, Δήμου Αβδήρων