ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Μεταναστευτικό: «Ναι» υπό όρους από τους περιφερειάρχες για χώρους φιλοξενίας

Σεισμός 8 ρίχτερ με τη χθεσινή απουσία σύσσωμης της αντιπολίτευσης (σ.σ. Μόνο η παράταξη Λύρατζη και οι Φερτούν και Τζενάν Τσαρεκτσή ήταν παρόντες) από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης που μετά από αυτό…αναβλήθηκε. Γιατί ήταν παρών η παράταξη Λύρατζη; Ρωτήστε τον ίδιο και τον γιατρό…
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Δεν ξέρω τι λέει ο ίδιος ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ Πασχάλης Λύρατζης, οι άνθρωποι του Τσέπελη ωστόσο επιμένουν ότι «έχουν κλείσει συμφωνία μαζί του κι είναι ζήτημα χρόνου η συνεργασία των δυο παρατάξεων…»

Αλήθεια ή ψέματα….Απαρτία πάντως δεν υπήρξε χθες στο δημοτικό συμβούλιο, αφού από παρόντες ήταν μόνο 15 σύμβουλοι, ο δε Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης προτίμησε να κάνει την ώρα εκείνη έναν γάμο και την θέση του κατέλαβε ο Φανουράκης!

-Και…Δήμαρχος δηλαδή ο Μανώλης!! Άντε και σ’ ανώτερα Εμμανουήλ!

……

*Κι ενώ ο γιατρός Ιπποκράτης Καμαρίδης χθες έψαχνε…κλειδαριά για το….γραφείο του Προέδρου, ο Μαρίνος Σδρέβανος όχι μόνο έδωσε το παρών στη ΔΕΥΑΞ αλλά έδωσε και δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρονταν τα παρακάτω:

Άλλα δύο (2) έργα εντάχθηκαν στο Ε.Π. Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης     2014-2020, ανεβάζοντας τον αριθμό των ενταγμένων έργων σε πέντε (5), στο σύνολο των επτά (7) που προτάθηκαν.

Με τις αρ. πρωτ. 2266/19-9-2019 και 956/19-9-2019 αποφάσεις της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης εντάχθηκαν  στο Ε.Π. «Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης» τα έργα «Κατασκευή εξωτερικού δικτύου Ύδρευσης από Δεξαμενή ΒΙ.ΠΕ. στη Δεξαμενή νέας Μορσίνης» και « Κατασκευή νέας δεξαμενής και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Πετροχωρίου».  Προϋπολογισμού 449.483,14 € και 1.293.335,06€ αντίστοιχα.

Ο Πρόεδρος

Σδρέβανος Μαρίνος

……………

 

*Προοδεύει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης κι όλοι τον βλέπουν Υπουργό με τον ανασχηματισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χαρακτηριστικό και το παρακάτω δελτίο τύπου που πήρα και φιλοξενώ στη στήλη:

«Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κου Τασούλα, ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης σύμφωνα με το άρθρο 43 Α του Κανονισμού της Βουλής θα συμμετέχει στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Επίσης με απόφαση της Επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας του Συμβουλίου της Ευρώπης Βουλευτού Χανίων, κας Ντόρας Μπακογιάννη, o Βουλευτής Ροδόπης θα συμμετέχει στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης καλύπτοντας τη θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου καθώς και στην Επιτροπή Πολιτισμού.»

-Να τέτοια διαβάζει κι ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος και…μελαγχολεί περισσότερο!

……..

*Τη στήριξη των Περιφερειών και της ελληνικής κοινωνίας για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος από την αύξηση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών και την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά, ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη από τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη. Κατά τη συνάντηση τους ενημέρωσε, εκτός των άλλων, ότι τη Δευτέρα θα είναι έτοιμο νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει το σχέδιο και τα βήματα για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Η σύσκεψη που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και του αναπληρωτή υπουργού για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργου Κουμουτσάκου, καθώς και αρμόδιων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων.

………

*Δεν ξέρω πως θα το δείτε –γιατί ο κίνδυνος να γίνει Hot spot το στρατόπεδο Αναλογίδη στη Σταυρούπολη δυστυχώς εξακολουθεί να ελοχεύει- αλλά ομόφωνη ήταν η απόφαση των περιφερειαρχών να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης με τη διάθεση χώρων φιλοξενίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το «εθνικό πρόβλημα», θέτοντας, όμως, όρους και προϋποθέσεις, όπως δήλωσαν μετά τη σύσκεψη, κατά την οποία ο κ. Χρυσοχοΐδης τους ανέπτυξε το σχέδιο της κυβέρνησης για την ταχεία και αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού και την αποσυμφόρηση των νησιών.

Οι περιφερειάρχες ζήτησαν ισοκατανομή των αλλοδαπών σε όλη την Ελλάδα, ενώ ο υπουργός τους είπε ότι σύντομα θα ενημερώσει κάθε έναν ξεχωριστά για τα κέντρα φιλοξενίας που έχει εντοπίσει το υπουργείο σε κάθε περιφέρεια και θα ζητήσει εκτενώς τις δικές τους προτάσεις και θέσεις.

…..

*Όπως μας γνωστοποιεί ο Δήμος Ξάνθης με αρκετή καθυστέρηση από την Παρασκευή  27 Σεπτεμβρίου (από χθες δηλαδή) μέχρι την  Τρίτη 08 Οκτωβρίου  2019, κατά τις πρωινές ώρες, θα πραγματοποιούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης σε τμήματα  της οδού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου (από οδό Περικλέους μέχρι οδό Λ. Σοφού)

Οι εν λόγω εργασίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την τροποποίηση της κυκλοφορίας στην  παραπάνω οδό, με διακοπή της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και  εκτροπή αυτής στις παρακείμενες οδούς.

Παρακαλούμε για την κατανόηση και την προσοχή σας.

-Έργα του πρώην Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου βέβαια που αντί να γίνει πριν τις εκλογές, γίνονται τώρα…

Τα συμπεράσματα για σας.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ