ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Η δήλωση του Δήμαρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη για την απουσία της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων

Δεν είχε απαρτία και αναβλήθηκε τελικά το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης! Από τους 41 δημοτικούς συμβούλους παρόντες ήταν μόνο 15 και αναγκαστικά η συνεδρίαση θα πάει για την άλλη εβδομάδα…!

*Συγκίνησε χθες τους τηλεθεατές του ο Πάνος  Παπαδόπουλος από την Ανοιχτή γραμμή αφού αποκάλυψε ότι η συμπαθής γριούλα για την οποία γράφτηκαν τόσα πολλά τους τελευταίους μήνες, «έφυγε» μέσα σε απέραντη μοναξιά, αφού στη κηδεία της και κάτω από τη λέξη πενθούντες..

Υπήρχαν μόνο τρεις λέξεις «Οι φίλες σου».

*Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο Πάνος Παπαδόπουλος, από τους επώνυμους και γνωστούς, αυτοδιοικητικούς και μη, μόνο ο γιατρός Ιπποκράτης Καμαρίδης πήγε στη κηδεία της «γριούλας»!

Πρόκειται για την 92χρονη Μαίρη Νάση που μεγάλωσε στην ίδια γειτονιά (στις παλιές εργατικές κατοικίες στο δρόμο του Πετεινού) τον Ιπποκράτη και τον Τένη Καμαρίδη

….

*»Τέτοιο κηδειόχαρτο με τέτοια μοναξιά δεν ξαναείδα ποτέ στη ζωή μου…Τρία αδέλφια που δεν παντρεύτηκαν και δεν έκαναν ποτέ οικογένεια….κι οι πενθούντες…μόνο οι φίλες της!» είπε ο Πάνος Παπαδόπουλος και δάκρυσε στην Ανοιχτή γραμμή…

-«Κομμάτι και θρύψαλο»..

……..

*ΔΙΚΑΙΩΣΗ! Αφού μετά τα σχόλια της «Α» για το «εγκαταλειμμένο» σιντριβάνι, παρενέβη χθες το πρωί συνεργείο του Δήμου Ξάνθης και αποκατέστησε την…λειτουργία του τοποθετώντας μάλιστα και…θαμνάκια!!!

Για να είμαι μάλιστα ειλικρινής, το σιντριβανάκι έγινε ακόμη πιο όμορφο από ότι ήτανε!

…..

*Το Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 27-9-2019 τελικά δεν έγινε και αναβλήθηκε για νέα ημερομηνία .  Το συμβούλιο αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας αφού παρόντες και παρούσα ήταν μόνο δέκα πέντε σύμβουλοι μετά τις παρουσίες που πήρε ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου.

Από την αντιπολίτευση παρόντες ήταν ο κος Φερτούν (ανεξαρτοποιείται εντός των ημερών) ο κος Λύρατζης η ανιψιά του δημοτική σύμβουλος ο Βογιατζής του ΚΚΕ (στηρίζει Τσέπελη)  και δικαιολογημένοι απόντες οι κοι  Παπαχρόνης και Καφετζής!

….

*Και η δήλωση του Δήμαρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη μετά την απουσία της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων. Διαβάστε την αυτούσια:

Μετά την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν και  την προσυμφωνημένη απουσία των παρατάξεων,

«Δήμος Πρότυπο» – εκτός του κ. Φερτούν Χασάν Ογλού,

«Ξάνθη για Όλους» – εκτός του κ. Τζενάν Τσαρεκτσή,

«Αγάπη για την Ξάνθη Μας»,

 «Πολίτες για την Ξάνθη»,

από τη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης,  έκανε την εξής δήλωση:

«Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και τον τόπο,  κληθήκαμε να λειτουργήσουμε, να υπηρετήσουμε  την τοπική αυτοδιοίκηση με όλες τις δυνάμεις μας, με ήθος, συνέπεια, ωριμότητα  και ορκιστήκαμε στο σύνταγμα να τηρούμε, με θρησκευτική ευλάβεια, τους νόμους του κράτους.

Όλοι μαζί, είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τον όρκο μας, να ακολουθήσουμε τους νόμους της πολιτείας, να υπηρετήσουμε τον τόπο μας, να σταθούμε με σεβασμό μπροστά στους πολίτες που μας εξέλεξαν με την ψήφο τους για να τους αντιπροσωπεύσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, και με ωριμότητα και συνέπεια,  να αναλάβουμε τις ευθύνες που επωμιστήκαμε,  για να πάμε τον Δήμο Ξάνθης μπροστά.

Τίποτα δεν μας χωρίζει.

Αντίθετα μάλιστα, όλους μας ενώνει ένας κοινός στόχος, ένας κοινός σκοπός, το ελπιδοφόρο μέλλον της Ξάνθης που με τις ιδέες, τις προτάσεις, τη συστηματική εργασία και την οργάνωση σε όλους τους τομείς, από κοινού,  μπορούμε να επιτύχουμε.

Δεν περισσεύει κανείς.

Όλοι, μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης είμαστε ισότιμοι, άξιοι και χρήσιμοι για την κοινωνία μας.

Όλοι, είμαστε η επιλογή των πολιτών, που μας έστειλαν στα έδρανα του οργάνου για να εκφράσουμε τα «θέλω» τους, να αξιοποιήσουμε τη δυναμική εντολή τους, να δούμε με μάτια ανοικτά το αύριο, για να μπορούμε να δούμε κατάματα τα παιδιά μας».

-Το δελτίο τύπου υπογράφει το…γραφείο τύπου!

(σ.σ. Η θέση της «Α»: Δεν περισσεύει κανείς κύριε Τσέπελη, αλλά εσύ κι ο Φανουράκης κάνετε τα όργιά σας, χωρίς να ρωτάτε κανέναν!)

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Στη σύλληψη ενός Έλληνα συνέλαβαν οι τουρκικές αρχές, με την κατηγορία της διακίνησης μεταναστών από τα παράλια της Τουρκίας στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το lesvosnews.gr, ο φερόμενος ως διακινητής, πιθανόν Μυτιληνιός, πήγε μέσα στη νύχτα από τη Λέσβο στην Τουρκία για να παραλάβει και να μεταφέρει 20 Ιρανούς στη Μυτιλήνη.
Ο συλληφθείς έφτασε στις ακτές με ένα ταχύπλοο σκάφος που είχε 2 μηχανές 300 ίππων το «Μάχον ΝΑ 925» παρέλαβε τους 20 Ιρανούς, αλλά όταν πήγε να φύγει για τις ακτές της Λέσβου η Τουρκική Ακτοφυλακή τους μπλόκαρε, με αποτέλεσμα να συλλάβουν αυτόν και τους 20 μετανάστες.
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν τη σύλληψή του. Ο συλληφθείς βρίσκεται υπό κράτηση, ενώ οι Ιρανοί απεστάλησαν σε κέντρο επαναπατρισμού.
Η ΚΑΤΙΝΑ