ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Με 10 μήνες φυλακή τιμωρήθηκε ο δημοσιογράφος Γιάννης Σιδηρόπουλος

Και ξαφνικά γίναμε και…φασίστες! Και μάλιστα από εκδότη υποτιθέμενο κολλητό που μας ξέρει πάνω από 30 χρόνια! Ο λόγος; Γιατί ρωτήσαμε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο γιατί επί τόσα χρόνια αυτά που λέει τώρα ο συνδυασμός του, δεν τα έλεγε μια ολόκληρη 5ετία!
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Με ποινή φυλάκισης 10 μηνών για συκοφαντική δυσφήμηση από το Ηλεκτρονικό του Μέσον (Xanthi2) τιμωρήθηκε χθες από το Μονομελές Πλημ/κείο Ξάνθης ο δημοσιογράφος και στενός συνεργάτης του Υφυπουργού Οικονομικών Στάθη Γιαννακίδη, Γιάννης Σιδηρόπουλος για δημοσίευμά στις 1/12/2015 στο οποίο επί λέξει ανέφερε «και με δικαστική απόφαση συνεργάτης της Χρυσής Αυγής ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου», σχολιάζοντας την δίκη του αδελφού του Παύλου Σιδηρόπουλου που είχε ωστόσο τιμωρηθεί στη συγκεκριμένη δίκη με ποινή φυλάκισης 8 μηνών!!

Ο Γ. Σιδηρόπουλος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

…..

*Είναι απίστευτα γραφικό πόσο εύκολα μπορεί κανείς στις μέρες μας να γίνει…φασίστας με ένα καλοπροαίρετο σχόλιο που έκανα για σχόλιο υποψηφίου δημοτικού συμβούλου που ξαφνικά αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά..! Και να σε χαρακτηρίσει μάλιστα φασίστας ποιος; Ο υποτιθέμενος κολλητός και επί χρόνια συνεργάτες στη Θρακική Σκηνή!!!

Εγώ ο …φασίστας κι αυτός ο …δημοκράταρος.

…..

*Συγκεκριμένα την Πέμπτη έκανα στη στήλη μου με αφορμή ένα σχόλιό του στο διαδίκτυο, το παρακάτω σχόλιο για το επί χρόνια υπεύθυνο της ΠΑΣΠ στη Ξάνθη και νυν μηχανικό πλέον Πάνο Δαβιτίδη και διαβάστε το σχόλιό μου αυτούσιο:

«Και ξαφνικά η Ξάνθη γέμισε… «σωτήρες»! Τελευταίος σωτήρ ο γνωστός  ΠΑΣΟΚος και υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος της παράτασης Μελισσόπουλου Πάνος Δαβιτίδης που με ανάρτησή του αναφερόμενος στο πρόγραμμα Φιλόδημος 1 και 2 και την σημασία των…προγραμμάτων για τις ανάγκες  των τοπικών κοινωνιών, αναφέρει ότι ο Δήμος Ξάνθης παραμένει….τελευταίος στις απορροφήσεις!

-Το ερώτημά μου. Καλά τόσα χρόνια κύριε Δαβιτίδη, σε άλλη πόλη ζούσες και δεν έκανες κάποιες επισημάνσεις για τον Δήμο και τώρα τα… «ανακάλυψες» όλα αυτά;

Και εν πάση περιπτώσει, γιατί αυτά που γράφεις εσύ στο fb δεν τα αναπτύσσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής σου, Μιχάλης Ρεκάρης, Ειρήνη Χαριτωνίδου κλπ μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης; Από σένα τα περιμένουν όλα;»
-Που είδατε εσείς το…φασιστικό, για ένα καλοπροαίρετο σχόλιο που αφορούσε την μείζονα αντιπολίτευση και την παθητική της στάση στη διάρκεια της 5ετίας.

………..

*Χωρίς καμιά αναφορά λοιπόν στο παραπάνω σχόλιό μου, ο Τένης Καμαρίδης που «γεμίζει» τον τελευταίο καιρό τη στήλη του –κάτι είναι κι αυτό-με σχόλια της στήλης, από οπαδός του κυρίου Τσέπελη, μετεξελίχθη σε οπαδό του κυρίου Δαβιτίδη, σχολίασε ως εξής:

«Γιατί Παναγιώτη Δαβιτίδη, «τόλμησες» να καταθέσεις δημόσια την ανησυχία σου για το γεγονός, ότι ο Δήμος Ξάνθης ήρθε «τελευταίος» στις απορροφήσεις των έργων από τα προγράμματα του «Φιλόδημου»; Και γιατί δεν το σκέφθηκες αυτό τέσσερα χρόνια πριν, όταν δεν υπήρχε καν το πρόγραμμα «Φιλόδημος»; Και γιατί δεν άφησες τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής σας να το κάνουν και τολμάς εσύ, ένας απλός νέος και αυτοδημιούργητος πολιτικός μηχανικός, με ανησυχίες για τον τόπο σου, να το κάνεις δημοσίως; Που καταντήσαμε! Να ορμάνε οι «Δημαρχοπουλοφύλακες» στα νέα παιδιά που τολμούν να αρθρώσουν λόγο επισημαίνοντας τα κακώς κείμενα της πόλης και του Δήμου Ξάνθης! Αυτός είναι φασισμός! Δεν ξέρω αν κι ο ίδιος Δήμαρχος- πρότυπο συμφωνεί με τέτοιου είδους ενέργειες των διαφημιστών του. Θα πρέπει να μας το ξεκαθαρίσει…»

…………

*Η απάντησή μου:

1.Επειδή φίλτατε Τένη εμφανώς δεν σου «βγαίνει» – και γι’ αυτό το λόγο άλλωστε παρέλειψες μαζί με το σχόλιό σου να κάνεις οποιαδήποτε αναφορά σε αυτά που έγραψα από τη στήλη- ιδού επακριβώς το σχόλιό μου:

«Καλά τόσα χρόνια κύριε Δαβιτίδη, σε άλλη πόλη ζούσες και δεν έκανες κάποιες επισημάνσεις για τον Δήμο και τώρα τα… «ανακάλυψες» όλα αυτά;

Και εν πάση περιπτώσει, γιατί αυτά που γράφεις εσύ στο fb δεν τα αναπτύσσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής σου, Μιχάλης Ρεκάρης, Ειρήνη Χαριτωνίδου κλπ μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης;»

-Δηλαδή δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά στις επισημάνεις που έπρεπε να κάνει ένας επιστήμονας κι ενεργός πολίτης, σε ότι αφορά τα συνολικά θέματα του Δήμου κι όχι φυσικά το πρόγραμμα «Φιλόδημος»

….

*Το… «φασίστας» που κολλάει σε όλα αυτά; Γιατί αν κατάλαβα καλά, μάλλον ο πρώην συνεργάτης μας, θέλει εμάς …σιωπούντες και «εαυτόν» να «ανακαλύπτει» και να θεωρεί ΥΠΕΥΘΥΝΟ για την τελευταία φωτιά στο ΧΥΤΑ τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο με  τεράστια…φωτογραφία του, γνωρίζοντας φυσικά ότι εδώ και 2-3 χρόνια Πρόεδρος στο ΣΔΑΝ είναι ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου!

Κατά τα λοιπά, σου επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς και περιμένω την επόμενη φορά να βάζεις τουλάχιστον και τα δικά μου σχόλια, πριν κάνεις τα δικά σου!!! Για να ενημερώνεις αντικειμενικά και τους αναγνώστες σου.

….

*Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 και ώρα 19:30 συνεδριάζει το Επιμελητήριο Ξάνθης, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΑΡ. 2/2019
  2. ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2017
  3. ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017
  4. ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018
  5. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2018
  6. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας το Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκληθεί εκ νέου εντός της νόμιμης προθεσμίας

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ