ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Επίσκεψη του υποψήφιου ευρωβουλευτή Λευτέρη Βαρουξή στον Δήμαρχο Ξάνθης

*Την Πέμπτη 11 Απριλίου, το πρωί ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Λευτέρης Βαρουξής επισκέφτηκε την Ξάνθη. Εκεί συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και παλιό φίλο του κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο την νίκη του οποίου θεωρεί δεδομένη, όπως τόνισε χαρακτηριστικά στο ΝΕΧΤ tv και στον Ιπποκράτη Γαλάτη..

Αμέσως μετά  ο Λευτέρης Βαρουξής επισκέφθηκε την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον Στρατηγό Ε.Α. κ. Γιώργο Γεωργιάδη, ο οποίος κατάγεται όπως είναι γνωστό από την Αρχαία Ολυμπία.

…..

*Στην συνέχεια ο υπ. ευρωβουλευτής Λευτέρης Βαρουξής, συνέχισε την περιοδεία του, όπου και συνάντησε τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη. Οι δυο τους ανέπτυξαν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Ο κ. Λαμπάκης δηλώνοντας ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος για τον κ. Βαρουξή, επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό η νέα γενιά να βγει μπροστά βοηθώντας στην ανασυγκρότηση και πρόοδο της χώρας μας.

Ακολούθως, ο Λευτέρης Βαρουξής συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αλεξανδρούπολης κ. Παρασκευόπουλο Πολυζώη και στελέχη της ΝΟΔΕ, υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, πολιτευτές, κοινωνικούς φορείς, και φίλους.

…..

*Την πατρική οικία του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών επισκέφθηκε χθες ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, κ. Geoffrey Pyatt, συνοδευόμενος από τον Αμερικανό Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, κο Gregory Pfleger.

Τον κο Pyatt υποδέχθηκε ο Βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος και τον ξενάγησε στον χώρο.

Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από το ρόλο που διαδραματίζει μέχρι και σήμερα η πολιτική κληρονομία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Βόρειας Ελλάδας και την έμφαση που πρέπει να δοθεί σε τομείς όπως οι συνδυασμένες μεταφορές, ο αγροδιατροφικός τομέας και ο τουρισμός, αλλά και το Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τις Υποδομές.

*Όπως χαρακτηριστικά έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών ο κ. Pyatt:

«Αποτελεί μεγάλη μου τιμή να επισκέπτομαι τη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενός “γίγαντα” της ελληνικής πολιτικής, ο οποίος έκανε τόσα πολλά για να ισχυροποιήσει τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και την Ευρω-Ατλαντική μας κοινότητα, και ο οποίος έχαιρε σχέσεων με γενεές Αμερικανών ηγετών.

Και αποτελεί πάντα χαρά να βρίσκομαι στη Μακεδονία!»

…….

*Την Παρασκευή 19 Απριλίου και ώρα 19:00 στην Γενισέα, θα γίνει η παρουσίαση του Συνδυασμού «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Τσιτιρίδη. Ιδού τι αναφέρει η πρόσκληση:

Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Λαογραφικών Ενδυμασιών των Βαλκανικών Χωρών στη

Γενισέα, όπου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του Συνδυασμού μας ‘’ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ΄΄ για το Δήμο Αβδήρων.

H παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Με εκτίμηση

Τσιτιρίδης Γεώργιος

Δήμαρχος Αβδήρων

……..

*Αναταραχή στις τάξεις των κληρικών προκαλεί η δήλωση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος από τη Βουλή χαρακτήρισε “θεσμική ακαταστασία” το γεγονός ότι η Πολιτεία μισθοδοτεί 10.400 κληρικούς όταν ο νόμος προβλέπει μόλις 6.000 θέσεις.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Κυριαζίδη ο κ. Γαβρόγλου υποστήριξε επί της ουσίας ότι οι 4.000 έξτρα θέσεις είναι στον αέρα: «Διότι δεν έχουν οργανικές θέσεις. Διότι εάν αύριο έρθει το όποιο ελεγκτικό συμβούλιο και πει “γιατί μισθοδοτούνται οι ιερείς οι οποίοι δεν έχουν οργανικές θέσεις;”, μπορεί να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Το ξέρετε αυτό;» είπε ο Υπουργός και πρόσθεσε  ότι με βάση τον νόμο του 1945 πρέπει να μισθοδοτούνται μόνο οι έγγαμοι ιερείς, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Αναμφισβήτητα ήταν μια μεγάλη επιτυχία οι φωτογραφίες ντοκουμέντο που έβγαλε χθες ο Μαχητής με το παράνομο 2ο εκλογικό κέντρο του Υποψήφιου Δήμαρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη στο Δροσερό. Το οποίο εκτός από το ότι είναι παράνομο σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, αλλά το ίδιο συνεργείο με εντολές του, κατασκεύασε…μέσα στο κεντρικό δρόμο του οικισμού και…παράνομη εξεδρούλα, προφανώς από εκεί να κάνει και την προεκλογική του ομιλία ο «αρχηγός».

Θα μου πείτε βέβαια, τι έκανε ο Αντιδήμαρχος Δόμησης για όλα αυτά που καταγγέλθηκαν; Τι έκανε η Τεχνική υπηρεσία; Τι έκανε η αστυνομία Ξάνθης; Παρενέβη ο Εισαγγελέας;

Ειλικρινά δεν γνωρίζω. Πόσο εύκολο όμως είναι να πάνε αστυνομία και υπάλληλοι να ελέγξουν τις παραπάνω παρανομίες;  Αναρωτήθηκε κανείς σε αυτό;

Η ΚΑΤΙΝΑ